I Danmark er der i gennemsnit 4.300 mørke timer (under 45 lux) årligt, hvilket svarer til et gennemsnit på 11,8 timer i døgnet (det præcise antal afhænger naturligvis af årstiden).
Hvor er der flest lyse timer?
YUMA, ARIZONA
I min research er ét sted dukket op på alle de sites jeg har kigget på, og det sted ligger i Guds eget land, USA. Yuma, Arizona er eftersigende det eneste sted på jorden, der kan bryste sig med at have mere end 4.000 timers sol hvert år.
Hvornår står solen højest på himlen i dag?
De fleste forestiller sig, at Solen står højest på himlen kl. 12, men faktisk står den først højest på himlen her på Fyn, når klokken er 13:20, og dette tidspunkt varierer i årets løb grundet forskellige forhold ved Jordens bane om Solen – men det er en helt anden historie.
Hvornår bliver det lysere igen 2023?
Onsdag den 21. juni 2023 går vi mørkere tider i møde, når fænomenet sommersolhverv opstår på den nordlige halvkugle. I København vil dagen være hele 17 timer 32 minut og 17 sekunder lang.
Hvornår bliver dagene kortere 2023?
Forårsjævndøgn-kalender
Derefter bliver dagene igen kortere, indtil vi når vintersolhverv, der i 2023 falder fredag den 22. december. Mens vi på den nordlige halvkugle kan fryde os over længere dage og mere sollys efter forårsjævndøgn, er det omvendt på den sydlige halvkugle.
DEN MØRKE SIDE AF NAJA MÜNSTER
Hvilken by i Danmark er varmest?
Storkøbenhavn er varmest
Med en gennemsnitstemperatur på 16,3 grader mellem maj og august er Frederiksberg den varmeste kommune i Danmark efterfulgt af København, Hvidovre, Rødovre og Brøndby. De høje temperaturer i Storkøbenhavn skyldes bygninger, asfalt og trafik: »Storkøbenhavn er ét stort urbant område.
Hvilken del af Danmark får mest sol?
Det gennemsnitlige antal soltimer i Danmark har i perioden 1981-2010 været på 1.574 timer (1.669 timer; 1991-2020 og 1.718 timer; 2011-2020). Den midterste del af Jylland har det laveste antal timer, mens Kattegatregionen og Bornholm har det højeste.
Hvor er det varmeste sted i Danmark?
Den absolut højeste temperatur i Danmark er 36,4°C målt ved Holstebro i august 1975. Den absolut laveste temperatur er -31,2 °C målt i Thy i januar 1982.
Hvornår var det sidst 36 grader i Danmark?
Vejrudsigten tyder på, at der kan blive sat ny varmerekord i Danmark i løbet af onsdagen med temperaturer over 36 grader. Vi skal 47 år tilbage i tiden for at finde den varmeste temperatur, der er blevet målt i Danmark. 36,4 grader blev der 10. august 1975 målt ved Holstebro.
Hvor blæser det mindst i Danmark?
Vinden kommer jo typisk fra vest i Danmark, og derfor blæser det mindst på Djursland, Østjylland og i Nordsjælland, hvor den gennemsnitlige vind allerede har passeret en del land, siger han. Øverst på vind-listen ligger udover Halsnæs dog også to kommuner på Amager, Dragør og Tårnby.
I hvilket land falder der mest regn i hele verden?
Tilbage i det Indiske Ocean ligger La Reunion ikke tørlagt - snarere tværtimod. Øen rammes med jævne mellemrum af tropiske cykloner og indehaver stadig rekorderne for største 12-timers, 24-timer, 72-timers og 96 timers regnfald. Cherrapunji i Indien markedsfører sig som Verdens Vådeste Sted med dette byskilt.
Hvor falder der mest regn i Danmark?
De højeste nedbørsværdier forekommer i det indre af Jylland (>900 mm på årsbasis), mens der falder mindst nedbør på Sejerø, Samsø og ved Vestsjællands kyst (<550 mm på årsbasis).
Hvorfor er vejret så dårligt i Danmark?
Det danske vejr varierer meget, fordi Danmark ligger i vestenvindsbæltet, som er karakteriseret af fronter og lavtryk og omskifteligt vejr. Samtidig bor vi på kanten af det europæiske kontinent, hvor der er kolde vintre og varme somre.
Hvad er den varmeste dag i 2023?
Den globale gennemsnitstemperatur blev 3. juli i år målt til 16,89 grader, hvilket er det varmeste, der nogensinde er målt. De store udsving i vejrforhold bliver ofte beskrevet som en følgevirkning af den globale opvarmning.
I hvilken måned regner det mest i Danmark?
Nedbøren falder året igennem med de største mængder i september, oktober og november. Mindst nedbør falder der i februar og april.
Hvad er den varmeste dag i Danmark 2023?
6. juli 2023 er den varmeste dag registreret nogensinde, tæt fulgt af 5. og 7. juli.
Hvor meget er 1 mm regn?
Nedbørsmængde i din have - fra mm til liter
Hver gang der falder 1 mm regn i din have, svarer det til 1 liter på hver kvadratmeter af grunden. Så hvis din have er på 800 m2, giver det 800 liter vand.
Hvilke byer regner det mindst i Danmark?
Danmarks tørreste sted er Samsø
Der er en forskel på 374 mm om året på den nedbør man får i Herning kommune og i Samsø kommune. Det svarer til over en mm om dagen - eller lidt over 31 mm om måneden. Du kan læse hele rapporten her.
Hvilke byer regner det mest i?
- Vejle. Vejle er Danmarks 9. største by. ...
- Struer. Struer har indtil videre fået 854 millimeter regn. ...
- Billund. Ved Billund falder der normalt meget regn. ...
- Herning. Den 18. ...
- Holstebro. Holstebro er indtil videre det sted, hvor der har været mest regn i år.
Hvor regner det aldrig?
Bonus-info: Antarktis er faktisk verdens største ørken. De fleste forbinder ordet 'ørken' med varme, tørke og gribbe, der flokker over døde kadavere, men den korrekte definition er faktisk: Enhver geografisk lokation, hvor der ingen eller næsten ingen nedbør forekommer. Og det regner ikke på Antarktis.
Hvad er det tørreste sted i verden?
Atacamaørkenen (spansk: Desierto de Atacama) er en ørken beliggende på et plateau i Sydamerika (for størsteparten i Chile), der dækker en landstribe på 1.000 km langs Chiles stillehavskyst vest for Andesbjergene. Det er den tørreste ørken i Verden og den eneste rigtige ørken, der har mindre nedbør end polarørkenerne.
Hvor koldt kan det blive i verden?
Den absolut laveste temperatur, der kan eksistere, er minus 273,15 °C – også kaldet det absolutte nulpunkt. Her har molekyler og atomer ifølge fysikkens love den lavest mulige energi. Ingen steder i universet er det dog så koldt. Selv det tomme rum er 2,73 °C varmere end nulpunktet pga.
Hvilken årstid blæser det mest?
Storme og orkaner (vindhastighed fra 24,5 m/s og opefter) er hyppigst i vinterhalvåret og ved de danske kyster og optræder i gennemsnit hvert 2. til 3. år. Den danske stormliste angiver samlet 82 tilfælde af storm (vindhastighed 24,5 – 32,6 m/s) og orkan (vindhastighed fra 32,7 og opefter) i perioden fra 1891.