Hvis du er fuldtidsforsikret, skal du have arbejdet i mindst 148 timer. Hvis du er deltidsforsikret skal du have arbejdet i mindst 97 timer.
Hvor mange timer svarer dagpenge til?
Alle kalendermåneder udbetales ens – altså med 160,33 timer pr. måned for en fuldtidsforsikret og 130 timer for deltidsforsikrede. Det betyder, at februar, marts og april måned udbetales ligeligt med 160,33 timer pr. kalendermåned – også selv om februar måned kun har 28 dage, marts har 31 dage og april 30 dage.
Hvornår er man berettiget til dagpenge?
Genoptjening på baggrund af timer
For at få ret til en ny periode med dagpenge i 3.848 timer, skal du arbejde som lønmodtager i mindst 1.924 timer. Arbejdstimerne skal være udført på almindelige løn- og ansættelsesvilkår. Timerne skal ligge inden for de sidste 3 år.
Hvor mange time skal man have for at være fuldtidsforsikret?
Som fuldtidsforsikret skal du ved ledighed stå til rådighed for fuldtidsarbejde (normalt 37 timer om ugen), og du får udbetalt dagpenge i op til 37 timer om ugen. Arbejder du 30 timer eller mindre om ugen, må du stadig gerne være fuldtidsforsikret, men du kan også vælge at være forsikret på deltid.
Hvor mange timer skal man have for at få den høje understøttelse?
For at få den højeste dagpengesats skal du som udgangspunkt have tjent mindst 24.588 (2024) kroner hver måned i 12 måneder, brutto. Den højeste dagpengesats er på 20.359 (2024) kroner om måneden som fuldtidsforsikret og 13.573 (2024) kroner om måneden som deltidsforsikret.
Hvor mange timer om ugen kan jeg arbejde og stadig få arbejdsløshed?
Hvad er den laveste dagpengesats?
Nyuddannede får dimittendsats
16.694 (fuld tid) og kr. 11.130 (deltid). Hvis ikke du har forsørgerpligt, er din sats afhængig af din alder: Er du 30 år eller derover vil din dagpengesats som fuldtidsforsikret være 14.557 kr./måned indtil du har fået udbetalt 481 timer (tre måneder) i dagpenge.
Kan man være fuldtidsforsikret på 30 timer?
Arbejder du mere end 30 timer om ugen, kan du kun være fuldtidsforsikret.
Er 32 timer en fuldtidsstilling?
Hvis du arbejder mere end 30 timer om ugen, skal du være fuldtidsforsikret.
Er 30 timer deltid?
I mange brancher er den normale arbejdstid 37 timer pr. uge. Du vil altså være deltidsansat, hvis du arbejder fx 36 timer. Der er ikke en bestemt grænse, du skal under, før du er deltidsansat.
Kan man få dagpenge på deltid?
Du kan få supplerende dagpenge, hvis du arbejder på nedsat tid. Det betyder, at du som udgangspunkt kan få udbetalt dagpenge, hvis din arbejdstid er mindre end 37 timer i ugen. Er du fuldtidsforsikret, kan du dog kun få udbetalt supplerende dagpenge for en måned, hvis du arbejder 145,53 timer eller mindre.
Hvordan beregner man dagpenge ud?
Sådan beregner vi din dagpengesats
Hvor meget du får i dagpenge afhænger af, hvad du har tjent ved at arbejde, før du blev ledig. Dagpengene kan max være 90% af din gennemsnitsindkomst, inden du blev ledig. Hvis du er fuldtidsforsikret, kan du dog højst få den maksimale dagpengesats på 20.359,- kr./md. før skat.
Hvad er den billigste a-kasse?
Det gør samtidig Det Faglige Hus til landets billigste med A-kasse og fagforening til kr. 566 pr. måned. Det Faglige Hus er desuden vinder af vores test "Mest værdi for pengene" i 2024, hvor vi undersøger hvor mange medlemsfordele du får for dit kontingent.
Kan man få dagpenge hvis man selv siger op?
Du vil selv sige op
Det sidestilles desuden med egen opsigelse, hvis du siger et arbejde op inden du er begyndt i jobbet, eller hvis du bare ikke møder op på første arbejdsdag. Hvis du selv siger op, er du som udgangspunkt selvforskyldt ledig. Det betyder, at du bliver pålagt en karantæne på 3 uger (111 timer timer).
Hvor mange timer skal man have for at få dagpenge 3f?
For at få dagpenge igen, kræver det, at du (som fuldtidsforsikret) har: enten 300 løntimer inden for tre sammenhængende måneder. eller 276 løntimer inden for 12 sammenhængende uger. eller – hvis du er deltidsforsikret – har fået indberettet 138-150 timer.
Hvor går grænsen for fuldtid?
Arbejder du mere end 30 timer om ugen, skal du fuldtidsforsikres. Det betyder, at når du inden for en sammenhængende periode på tre måneder har mere end: 390 løntimer inden for tre måneder (månedslønnet) 360 løntimer inden for 12 uger (uge- eller 14-dages lønnet)
Hvor mange timer om ugen er fuldtid?
Den normale daglige eller ugentlige arbejdstid skal fremgå af din ansættelseskontrakt. Fuld tid er normalt 37 timer om ugen, men det er tilladt at aftale et højere timetal.
Er 25 timer fuldtid?
“Udtrykket “fuldtid” eller “fuldtidsansat” er dog ikke juridisk defineret som 37 timer. Antallet af timer, som en medarbejder arbejder om ugen, afhænger af en eventuel kollektiv overenskomst – eller blot af det aftalte timetal i ansættelseskontrakten.”
Er 28 timer fuldtid?
Som fuldtidsforsikret skal du stå til rådighed for arbejde på fuld tid, det vil sige 37 timer om ugen.
Er 35 timer om ugen fuldtid?
Hvis du arbejder fuldtid på en arbejdsplads med overenskomst, vil din arbejdsuge normalt være på 37 timer.
Hvor mange timer er en månedsløn?
En standardmåned baseres på en arbejdsuge på 37 timer. Der er i gennemsnit 4,33 uger på en måned, hvorfor en standardmåned har 160,33 timer.
Hvor meget er 30 timer om ugen?
Regnestykket: 30 timer om ugen svarer til 6 timer om dagen, 37 timer svarer til 7,4 timer om dagen.
Hvordan beregner jeg min løn ud på deltid?
Lønnen bliver beregnet ud fra forholdet mellem dine ugentlige arbejdstimer og en fuldtidsstilling (37 timer). Skal du fx arbejde 25 timer om ugen, bliver din løn 25/37 af den løn du havde som fuldtidsansat.
Hvor mange timer er deltidsforsikret?
Hvis du er deltidsforsikret, vil du i tilfælde af ledighed kunne få ret til dagpenge i op til 130 timer pr.
Hvor meget får man som deltidsforsikret?
Som deltidsforsikret er den maksimale dagpengesats 13.573 kr. i 2024. Den maksimale dagpengesats kan dog i visse tilfælde forhøjes med et beskæftigelsestillæg i de første 3 måneder, hvor du er ledig. Du kan læse mere om beskæftigelsestillægget her.