Med mindre du skal have et månedskort, har du ikke behov for at tænke på mere end de 9 farvede zoneringe, eftersom det er dem, der bestemmer prisen for din rejse. Har du ikke planer om at forlade det centrale København, vil du sandsynligvis ikke få brug for en billet med mere end 2 zoner.
Hvor mange zoner skal jeg bruge?
For rejser på korte enkeltbilletter gælder princippet om ringzoner. Når du rejser på pendlerkort til og med 8 zoner, betaler du for det antal zonenumre, du kører i. Dog mindst to zoner. På et 3-zoners pendlerkort kan man altså køre i de tre zoner, som kortet er gyldigt til.
Hvilken zone er KBH H?
Princippet om ”ringe i vandet” bruges her på rejsen fra Svanemøllen (zone 2) til Friheden (zone 33) via København H. (zone 1) og tilbage.
Hvad koster 3 zoner i København?
En billet til 3 zoner koster 30 kroner og er gyldig i 1 time og 30 minutter. Billetten kan du bruge til både bus, metro og tog, men kun inden for de zoner, du har købt. 2 børn under 12 år kan rejse gratis med en voksen, der har en gyldig billet.
Hvad koster 2 zoner i Kbh?
Zonebilletter koster mellem DKK 24 (for 2 zoner) og DKK 84 (for 8 zoner). 2 zoner dækker det meste af rejsen i det centrale København.
Jamaika er færdig med fængslet - nu lever han af musikken | Upcoming
Kan man bruge Rejsekort i KBH?
Siden august har det været muligt at bruge Rejsekort i buslinjerne 3A og 250S samt på enkelte togstrækninger i Hovedstadsområdet. Fra 28. november åbner også Metro, hele S-togsnettet, Kystbanen og lokalbanerne i Nordsjælland for rejser med Rejsekort.
Hvad er billigst Rejsekort eller billet?
Billigere end enkeltbillet
Uanset, hvem du er, og hvornår du rejser, er Rejsekort billigere end enkeltbilletter med meget få undtagelser. Du kan altid tjekke prisen med forskellige typer af kort og billetter på Rejseplanen.
Hvad er zone 3?
Zone 3 (80-90 FTP)
Varige træningsmæssige forbedringer er ikke muligt uden træning i denne zone. Interval varighed er typisk mellem 10-25 min.
Hvad er zone F og L?
Rejser du fx fra København H til Malmø, kan du rejse i bus, tog eller metro i det danske område (F+L) og i det svenske område (A) i forbindelse med din rejse, før du stiger på eller efter du er steget af Øresundstoget.
Hvordan kommer man rundt i Kbh?
Skal du meget rundt i København, kan du købe et såkaldt City Pass, der giver ret til ubegrænset rejse med bus, tog og Metro i zone 1, 2, 3 og 4 (inkluderer Københavns Lufthavn) i 24 eller 72 timer. Et 24-timers City Pass koster 80 kr. for en voksen, og 40 kr. for et barn, mens et 72 timers CityPass koster 200 kr.
Hvor længe gælder 8 zoner?
Tidsrummet for din billets gyldighed afhænger af antallet af zoner på billetten. En billet til 2 zoner er gyldig i 1 time og 15 minutter, mens en billet til 8 zoner er gyldig i 2 timer og 45 minutter. En billet til 9 zoner eller mere er gyldig i resten af trafikdøgnet fra den er købt dvs.
Hvor lang tid varer en Zonebillet?
Zonebilletten kan bruges til et ubegrænset antal rejser med tog, bus og metro indenfor den tid og de zoner, den er gyldig i. Med en billet til et barn kan du tage 1 barn under 12 år med på rejsen kvit og frit.
Hvordan betaler man for bus i København?
I bussen. Du kan betale med kontanter i bussen, men vis hensyn til chauffører og medarbejdere i de sjællandske busser og flexbiler: Gør brug af de digitale løsninger, hvor du kan. Chaufføren kan give byttepenge tilbage, så længe der er byttepenge i kassen.
Hvordan ser man zoner på Rejseplanen?
Alternativt kan du på kortet for den enkelte rejse, nederst til højre trykke på ikonet, og vælge "Takstzoner" for at få angivet et kort med alle landets zonegrænser, hvor du også kan se hvordan din valgte rejse går gennem de enkelte zoner.
Er Rejsekort billigere for pensionister?
Pensionistrabat på billetter og kort
✔ Rejsekort personligt, pensionist, giver op til 45% rabat.
Hvilken billet skal jeg vælge?
Vælg det rigtige alternativ. Rejsekortet er som udgangspunkt den billigste billet, når du skal med bus, tog eller metro. Men hvis du rejser mellem 26-40 gange på en måned, vil et periodekort være billigst. Ønsker du ikke at have et rejsekort, er der flere alternativer, du kan vælge i mellem.
Kan man bruge rejsekort på hele Sjælland?
Det betyder, at Rejsekort dækker hele Sjælland, og tager man tog, kan man bruge Rejsekort i hele landet (på nær på Odderbanen og Lemvigbanen). Fra 22. oktober kommer flere busser i Nordjylland altså også med, så man nu kan bruge rejsekort til næsten alle rejser i det nordjyske.
Hvor ofte skal jeg tjekke ind og ud med rejsekort?
Check ind og ud Med Rejsekort skal du checke ind og ud på dine rejser. Du skal checke ind på en check ind-kortlæser for at have billet, når du begynder en rejse. Så snart du har checket ind, er din rejse i gang. Du skal også checke ind, hver gang du skifter transportmiddel undervejs på rejsen.
Hvad koster det hvis man glemmer at tjekke ud?
Det kan være dyrt at være glemsom. Hvis du glemmer at tjekke ud, koster turen 25 kroner. Glemmer du det gentagne gange, vil du modtage advarsler, og ultimativt kan dit rejsekort blive spærret. - En-to procent af vores kunder glemmer at tjekke ud.
Kan man have en gratis med på Rejsekort?
En voksen på rejsekort, der er checket ind, kan medtage op til 2 børn under 7 år kvit og frit. Børn fra 7 år til 15 år inkl. og børn under 7 år, der rejser alene, betaler ca. halvdelen af prisen for en voksen, og skal derfor checke ind.
Kan man rejse i hele Danmark på Rejsekort?
Med et rejsekort er du altid klar til at rejse med bus, tog og metro i hele landet. Husk at checke ind ved rejsens start, hvis du skifter undervejs og check ud, når rejsen slutter. En voksen kan tage to børn under 12 år gratis på sit rejsekort. Spar 20% uden for myldretid.