En tommelfingerregel er, at man skal beregne 6-800 g mad inklusive brød pr. person. Der er selvfølgelig forskel på gæster og forskel på børn og voksne, så man må vurdere ud fra sit eget kendskab til gæsterne.
Hvor mange gram brød pr person?
Du skal i gennemsnit beregne 600-800 g mad pr. person inklusiv brød.
Hvor meget rugbrød til 10 personer?
Til en traditionel julefrokost skal man pr. person beregne 2-4 skiver rugbrød og 1-2 skiver franskbrød eller lignende. Sæt mindre portioner brød på bordet ad gangen, så det ikke bliver tørt.
Hvor meget skal jeg beregne pr person?
Et måltid skal som hovedregel bestå af 600-800 g mad pr. person.
Hvor mange ænder til 10 personer?
En and på 3 kg and passer til 4-6 personer. Det kommer an på, hvad der ellers serveres til, men den kan fint strækkes til 6 personer, som alle kan få et stykke godt andebryst og dertil er der lidt af det andet lækre kød og lår.
SJOVE DANSKE KLIP
Hvor mange ænder til 4 personer?
En and på 2,5-3 kg er ofte nok til 4 personer. Men det kan være en fordel at vælge en and der er lidt større. Nogle af ænderne man kan købe er slagtet allerede når de er 6 uger gamle - og så er der altså ikke meget kød på dem.
Hvor mange kartofler pr person juleaften?
Beregn cirka 200-250 brunede kartofler pr. person.
Hvor meget sovs spiser man pr person?
Går du efter en helt klassisk servering med kød, kartofler, grønt og sovs, er det let: 175 g kød, 300 g kartofler og grøntsager og knap 1 dl sovs pr. person er hovedreglen.
Hvor meget flæskesteg spiser man pr person?
Beregn 200 g råt kød pr. person. Det svarer til ca. 3 skiver flæskesteg med 1 svær pr.
Hvor mange brød til 15 personer?
En tommelfingerregel er, at man skal beregne 6-800 g mad inklusive brød pr. person. Der er selvfølgelig forskel på gæster og forskel på børn og voksne, så man må vurdere ud fra sit eget kendskab til gæsterne.
Hvor meget rugbrød til 12 personer?
Til en traditionel julefrokost skal man pr. person beregne: 2-4 skiver (ca. 100-200 g) rugbrød.
Hvor meget pr person til frokost?
Normalt skal du i gennemsnit beregne 600-800 g mad pr. person inkl. 2-4 skiver (ca. 100-200 g) rugbrød og 1-2 skiver (ca.
Hvor meget brød pr person til julefrokost?
Planlæg julens måltider
Man kan som en tommelfingerregel gå efter 600-800 gram mad pr. person inklusiv brød. Altså skal du ikke tage mere end 600-800 gram mad med til sammenskudsmiddagen. Og hvis du står for julefrokosten alene, er det bare om at gange op og fordele antal gram ud over de valgte retter.
Hvor mange flutes pr person?
Mængden af tilbehør pr.
25 g flute til forret.
Hvad vejer 1 skive brød?
En typisk skive rugbrød vejer omkring 50 gram og i fuldkornsrugbrød er omkring 25 procent fuldkorn. 28 gram fuldkorn svarer således til lidt over to skiver fuldkornsrugbrød dagligt.
Hvor mange pølser og brød pr person?
person i gennemsnit. Nogle gæster vil spise mere og andre mindre, men det afhænger af ovenstående faktorer. Serveres pølserne m. brød og dyppelse i stedet for som hotdogs, anbefaler vi, at du beregner 1½-2 brød pr.
Hvor meget pasta til 8 personer?
En rettesnor er 100 gram tør pasta per person, hvis der ikke er flere retter på menuen. Hvis menuen består af tre retter, beregn da 80 gram pasta per person. Hvis menuen består af flere end tre retter, beregn da 60 gram pasta per person.
Hvor meget tilbehør pr person?
Garniture: Salat og grøntsager som tilbehør skal der ca. være mindst 100 gram pr. person.
Kan man skrælle kartofler dagen før man skal bruge dem?
Kartofler kan du skrælle dagen i forvejen. Læg de hele kartofler i en skål, dæk med vand tilsat lidt citronsaft og stil kartoflerne køligt. Hvis kartoflerne skal skæres ud, skal det først gøres, lige før de skal anvendes.
Hvor meget kartoffelsalat beregner man pr mand?
men hvor meget kartoffelsalat spiser man? En god tommelfingerregel er: 1 kilo kartofler til 6-8 personer. Husk selvfølgelig at tage højde for, om dine gæster er småtspisende ældre mennesker eller kampsultne teenagere.
Hvad består julemad af?
- Julemad. Flæskesteg. Flæskesteg sous vide. Brunede kartofler. Kartofler. Julesovs. Rødkål. Rødkål sous vide. Risalamande. Flæskesvær.
- Tilbehør.
Hvad er den bedste and til jul?
Berberianden bliver af mange betragtet som ændernes konge og som det ypperste inden for andekød. Den er lidt mindre end peking-anden. Til gengæld er den mere kødfuld og mindre fed. Berberianden opdrættes hovedsageligt i udlandet, især Frankrig, hvor racen typisk får kuperet næb og kløer.
Hvad er forskellen på en alm and og en Peking and?
I Danmark er Peking anden, den and man kender som traditionel and. Den har et tykkere fedtlag, hvilket er med til at give den masser af smag og gør kødet saftigt. Peking anden kan tilberedes på mange måder og det er oftest Peking anden der serveres på julebordet.
Hvad er gumpen på en and?
Billede nummer to og tre ligner en lille byld, men det kan altså også være gumpkirtlen, der sidder ved kloakken på oversiden af gumpen, der udskiller et sekret til at smøre fjerdragten med.