hvor meget æg indeholder af protein pr. 100 g, så udleder æg 1,63 Co2e pr. kg – modsat frugt og grønt, som bliver fløjet ind, og som udleder 157,14 CO2e pr. kg.
Er æg godt for klimaet?
Det korte svar er: JA, æg er en klimavenlig kilde til animalsk protein. Produktionen af æg udleder nemlig kun 1,51 kg CO2 pr. kilo æg der produceres. Det er mindre end både fisk, okse-, svine- og kyllingekød, samt skaldyr og ost.
Hvilke fødevarer udleder mest CO2?
Oksekød er klart den fødevare, der udleder flest drivhusgasser og har det største klimaaftryk.
Hvor meget CO2 udleder 1 kg kartofler?
Faktisk udleder produktionen af 1 kg kartofler kun 200 gram CO2.
Hvor meget CO2 udleder 1 kg kylling?
At producere 1 kg kyllinge kød (hel fersk kylling) har givet anledning til udledning af 3,1 kg CO2- ækvivalenter, når kyllingekødet ligger i supermarkedsdisken. For kyllingekød stammer 50% af de 3,1 kg CO2-ækv. fra kuldioxid (CO2), 48,1% fra lattergas (N2O) og de sidste 1,8% fra metan (CH4) (1.
Sandheden om CO2 | 5 minutters video
Hvor meget CO2 udleder 1 kg hakket oksekød?
I Den store klimadatabase er det gennemsnitlige klimaaftryk fra oksekød opgjort til ca. 50 kg CO2e pr. kg slagtekrop.
Hvor meget CO2 udleder 1 kg gulerødder?
Selv om mennesket ikke lever af gulerødder alene, er det tankevækkende, at gulerødder udleder 0,25 kg CO2 pr. kg gulerødder, mens oksekød udleder 30,84 kg CO2 pr. kg kød.
Hvor meget CO2 udleder en øl?
Når man ved, at der produceres ca. 4 kg CO2 pr. hektoliter øl, og at der kun er behov for 3 kg CO2 til at karbonere den samme mængde øl, bliver det indlysende, at bryggerier ikke blot kan dække deres eget behov for kuldioxid, men også bruge det til andre kommercielle formål.
Hvor meget CO2 udleder en kop kaffe?
Også Analyseinstituttet Sphera har lanceret en ALCA-analyse, der viser, at en kop kaffe har et klimaaftryk svarende til omkring 100 gram CO2 ækvivalent – samme niveau som et glas juice.
Hvor meget CO2 udleder 1 kg fisk?
Fisk - Frysning og udskæring af fisk belaster klimaet. 1 kg vild rød- spætte, frossen og skåret i fileter udleder 7,8 kg CO2. Er rødspætten derimod hel og fersk, så udleder den kun 3,3 kg. Vild sild, hel og fersk er nede på 0,6 kg CO2.
Hvor meget CO2 udleder en okse?
I gennemsnit udleder et kilo oksekød 52 kilo CO2.
Hvad forurener mest køer eller biler?
I Danmark er landbruget den næststørste udleder af drivhusgasser, overgået af transportsektoren. Klimaaftrykket fra mælkeproduktionen beskrives med betegnelsen CO2e-ækvivalenter (CO2e).
Hvor meget CO2 udleder 1 kg æg?
Fødevarers klimaaftryk beregnes ofte med udgangspunkt i CO2-udslippet pr. 1 kg produceret vare. Æg efterlader 0,85 CO2e pr. kg.
Er æg sundt eller usundt?
Æg er rig på vitaminer, mineraler og proteiner, samt en billig kilde til sund ernæring. Derfor kan raske mennesker med god samvittighed spise æg flere gange om ugen, ifølge en rapport af DTU Fødevareinstituttet. Tal fra DTU Fødevareinstituttet viser også, at danskerne i snit spiser 17 gram æg om dagen.
Er det bæredygtigt at bruge æg?
Blandt de animalske fødevarer er æg noget af det mest bæredygtige og klimavenlige. Desuden er konventionelle produktionsformer generelt mere klimavenlige end de økologiske og andre ekstensive produktionsformer, viser forskning. Danske buræg er de æg, der giver det laveste klimatryk.
Hvor meget CO2 udleder 1 kg kød?
a) Data for oksekød: Danskproduceret oksekød har et klimaaftryk på 13,9 kg CO2/kg spiseligt oksekød. Dette er et gennemsnit for oksekød fra meget forskellige produktionssystemer (Mogensen et al., 2015).
Hvor meget CO2 udleder 1 kg æbler?
kg eksotisk frugt, der kommer oversøisk med fly. Det svarer til CO2-emissionen af ca. 3 kg kød. Danske æbler har en emission på 0,3 kg CO2.
Hvilken råvare udleder mindst CO2?
Overordnet set er animalske kødprodukter de største syndere, når det gælder om at passe på klimaet, mens grøntsager og frugt har en lav CO2-udledning. Mælkeprodukter er som udgangspunkt også i den slemme kategori, fordi en del produkter kommer fra koen.
Hvor meget CO2 udleder en agurk?
Tomat og agurk: Danske tomater og agurker udleder i gennemsnit 0,08 kilo CO2 pr. 100 gram. Udenlandske har en udledning på 0,06 kilo, hvilket især skyldes, at der bruges kunstigt lys og opvarmning i store dele af den danske grøntsags-produktion en del af året.
Hvilke grøntsager forurener mest?
Grøntsager med størst klimaaftryk er i prioriteret rækkefølge: Jordbær, danske tomater og agurker, importeret frilandssalat, importerede tomater og agurker, importerede løg, importerede sojabønner, importerede appelsiner, importerede bananer, importerede hvidkål og rødkål, importerede kartofler, importerede gulerødder, ...
Hvor meget CO2 udleder en avocado?
Det gennemsnitlige klimaaftryk for en avocado er 0,19 kg CO2æ, for samme mængde oksekød er det 4 kg CO2æ, ost 3,15 kg og for svin 1 kg. (kilde) Avocadoer transporteres med fragtskib – ikke med fly. Transport med skib betyder et lavt CO2-aftryk per vare.
Hvor meget CO2 udleder mælk?
Men dansk mælk er noget af det, som udleder mindst CO2 per liter mælk, siger Bjarne Strobel, der er lektor ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet. Hvis man laver en hurtig udregning, så udleder en gennemsnitsdansker med et forbrug på 80 liter mælk cirka 250 kilo CO2 om året.
Hvor meget CO2 udleder et svin?
Du får fuld adgang til alt indhold på effektivtlandbrug.dk. - Når alt medregnes, så udleder en gris fra fødsel til slagtning ved afgang fra slagtesvinestalden cirka 293 kg CO2e (metan og lattergas er omregnet til CO2 ækvivalenter), forklarer rådgiveren.
Hvilket kød belaster klimaet mest?
Spis mindre kød
Oksekød og lammekød har en særlig stor klimabelastning. Køer og andre drøvtyggere er særligt klimabelastende. De prutter og bøvser metan, og der opstår lattergas fra dyrenes afføring.