Hvor skal retssagen føres?

Minretssag.dk er domstolenes sagsportal, hvor borgere, virksomheder, myndigheder eller deres advokater skal anlægge civile sager ved retterne. Minretssag.dk indeholder sagens oplysninger, processkrifter, bilag m.v. Kommunikation om sagen foregår også på minretssag.dk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor skal retssagen anlægges?

Almindelige civile retssager skal som hovedregel anlægges ved den sagsøgtes hjemting, dvs. retten på det sted, hvor den sagen er anlagt imod, har sin bopæl. Ved bopæl forstås det sted, hvor den sagsøgte har sit varige hjem.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieadvokaten.dk

Hvor anlægges en retssag?

Retskreds: Du skal som udgangspunkt anlægge din sag ved byretten i den retskreds, hvor din modpart hører til. Dette er oftest din modparts hjemmeadresse, virksomhedsadresse eller lignende. Hvis modparten er et selskab, forening eller kommune, så skal sagen anlægges i retskredsen, hvor hovedkontoret er.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hviidadvokater.dk

Hvem kan overvære retssager ved domstolene?

I Danmark er alle retsmøder som udgangspunkt offentlige. Det vil sige, at borgere og repræsentanter fra pressen har adgang til alle retsmøder. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt, at offentligheden (for eksempel pressen) ikke har adgang til at overvære, hvad der foregår i en del af eller i hele retsmødet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvordan anlægger man en civil retssag?

Civile sager anlægger du på domstolenes digitale sagsportal minretssag.dk, hvor du skal logge ind med NemID. Borgere, virksomheder og offentlige myndigheder kan være parter i en almindelig civil sag. Hvis en person er død, kan dødsboet være part i sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på advokatsamfundet.dk

How a Trial Works



Hvor skal en civil retssag som hovedregel anlægges?

Både større og mindre konflikter kan afgøres ad rettens vej ved at anlægge en civil sag. Alle civile sager skal anlægges på minretssag.dk. Retssager, du selv kan anlægge mod borgere, myndigheder eller virksomheder, kaldes civile sager.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvem skal betale retssagen?

Hvis du bliver dømt, skal du som udgangspunkt betale alle sagens omkostninger. Du kan læse om sagsomkostninger her. Sagens omkostninger vil hovedsageligt bestå af udgifterne til din forsvarer (salæret). Hvis du har haft en beskikket forsvarer, vil det offentlige i første omgang betale udgifterne til din forsvarer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan man læse om retssager?

Enhver kan som udgangspunkt få aktindsigt i domme og kendelser. Her kan du læse om hovedreglerne for aktindsigt, og om hvordan du konkret søger om aktindsigt. Aktindsigt betyder bl. a., at man i både straffesager og civile sager har mulighed for at gennemse en doms konklusion, hvis man anmoder om det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor kan jeg se mine retssager?

På minretssag.dk er det muligt at logge ind med NemID, NemID nøglefil (medarbejdersignatur) eller MitID.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvis man taber en retssag og ikke kan betale?

Taber du retssagen, betaler statskassen også sagsomkostningerne til modparten. Du skal som udgangspunkt sende din ansøgning om fri proces til Civilstyrelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor anlægges en straffesag?

Efter Retsplejeloven skal borgerlige sager som udgangspunkt anlægges i den retskreds, hvor sagsøgte har hjemting; i reglen den retskreds, hvor den pågældende har bopæl. I en række tilfælde kan sagen anlægges i andre retskredse (undtagelsesværneting), bl. a. sager mod en statslig myndighed (se statens værneting).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvem skal betale en retssag?

Taber du en retssag, har du normalt pligt til at betale de udgifter, som modparten har haft som følge af retssagen. Den tabende part skal derfor betale både sine egen og modpartens omkostninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor anlægger man typisk en retssag saglig og stedlig kompetence )?

Efter de saglige kompetenceregler er udgangspunktet, at alle sager anlægges ved byretterne. Reglerne om stedlig kompetence afgør, ved hvilken af flere ensartede retter – de 24 byretter eller de 2 landsretter – sagen skal behandles.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jurabibliotek.dk

Kan man lægge sag an mod kommunen?

Afgørelserne kan prøves ved en domstol

En kommune kan lægge sag an mod en anden kommune, hvis ikke den er enig i vores afgørelse. Vi er ikke part i sådan en retssag. Kommunerne er forpligtede til at oplyse Ankestyrelsen om sagsanlæg og domme.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Kan man droppe en retssag?

En sag kan – hvis der ikke bliver rejst tiltale – slutte på flere måder. Selv om politiet har sigtet en person, fordi mistanken har rettet sig mod vedkommende, kan anklagemyndigheden beslutte ikke at rejse tiltale mod den sigtede. Det betyder, at sagen ikke kommer i retten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan man køre sin egen retssag?

Selvmøder er en part i en borgerlig retssag, der selv fører sin sag i retten uden bistand af en advokat. Efter Retsplejeloven kan enhver både som sagsøger og sagsøgt i en borgerlig sag føre sagen selv både i første instans og i ankeinstanserne. En part kan også lade nære slægtninge eller ansatte føre sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvor kan man se retsafgørelser?

Enkelte byretter har resuméer af et udvalg af rettens domme og kendelser. Men som udgangspunkt skal man ikke vente at finde domme i fuldtekst. En mulighed er at kontakte den retsinstans, som har afsagt den dom, som man ønsker at få adgang til, se f.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på libguides.cbs.dk

Kan man se hvilke sager der er i retten?

Som udgangspunkt har enhver ret til at få indsigt i domme og kendelser i civile sager. I straffesager har journalister en udvidet adgang til aktindsigt, da journalister kan få aktindsigt i straffesager, der er afsluttet for mere end et år siden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retgodtatvide.dk

Hvor lang tid tager en retssag?

Civile sager

Forældreansvarssager: telefonmøde indenfor 6 uger, retsmøde indenfor 1-4 måneder. Familieretstvister behandlet på skriftligt grundlag: 2 måneder. Retsmægling: indenfor 4 uger. Tvangsfuldbyrdelse i sager om børn: 2-3 uger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvad er lønnen for en dommer?

I øv- rigt ligger byretsdommernes lønninger mellem 429.000 kr. og 492.000 kr. afhængigt af løn- rammen og hvilket tillæg, der er forbundet med stillingen. I landsretterne aflønnes retsformænd og assisterende retsformænd med 498.000 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på krim.dk

Kan en advokat blive dommer?

En stor del af dommerne bliver udnævnt blandt retsassessorer og dommerfuldmægtige. Men en jurist kan også blive dommer på grundlag af sit virke som advokat, jurist i staten eller lærer ved et universitet. Stillingen som dommerfuldmægtig er en uddannelsesstilling for jurister.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ug.dk

Hvad er forskellen på en dom og en afgørelse?

En kendelse afslutter som regel ikke den enkelte retssag i modsætning til en dom; dog træffes en række afgørelser om afvisning i den civile retspleje også ved kendelse, og alle afgørelser i fogedretterne træffes ved beslutning eller kendelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvad koster en advokat til en retssag?

Der gælder ikke nogen fast timetakst for advokater, men de fleste advokater beregner sig mindst 1.800-2.800 kr. pr. anvendt time + moms, dvs. i alt 2.250-3.500 kr., og i mange tilfælde er timetaksten betydeligt højere.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieadvokaten.dk

Hvordan foregår en retssag som vidne?

Dommeren starter med at spørge dig om dit navn for at sikre sig din identitet. Dommeren fortæller dig, hvem der er anklager, og hvem der er forsvarer. Derefter får du at vide, at du har pligt til at afgive forklaring, og at du skal tale sandt og kun fortælle, hvad du selv kan huske.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvor meget må en advokat tage i salær?

Advokater må ikke lade deres betaling basere på, hvor godt en given sag er gået. En advokat må ikke tage en retssag og så tage sig betalt fx 10 % eller 20 % af, hvad sagsøger ender med at få i erstatning, godtgørelse eller lignende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på juf.dk