Læsø er den største ø i Kattegat beliggende omtrent midtvejs mellem Frederikshavn og Gøteborg. Øen er på 118 km² og har 1.789 indbyggere per 2023. Øen bliver nævnt flere gange i nordisk mytologi bl.a. som hjemsted for jætten Ægir og som feststed for de nordiske guder, aserne.
Hvor lang og bred er Læsø?
Øen – som er 21 km lang og 12 km bred – strækker sig over et areal på 118 km² og har 1.789 indbyggere (2023).
Hvor mange kvadratkilometer er Læsø?
Øen på 118 km2 er nævnt flere gange i nordisk mytologi bl. a. som hjemsted for jætten Ægir og som feststed for de nordiske guder. Øen har flotte strande og skønne sommerhusområder.
Hvordan er det at bo på Læsø?
På Læsø lever vi det gode liv, hele livet hele året. Det er de trygge rammer og herlighedsværdien ved at bo på en ø i tæt kontakt med naturen, der får mange til at bosætte sig på Læsø. Nogle tilflyttere er født på øen og føler det derfor helt naturligt at vende tilbage til det sted, hvor de har trådt deres barnesko.
Er Læsø en ø?
Læsø er en enestående ø midt ude i Kattegat med svulmende tangtage og bindingsværk lavet af træ fra grundstødte skibe; med saltsydning som i tidernes morgen og den berømte Læsøsalt, med store, rene og uspolerede naturområder og med jomfruhummer og andet godt fra havet omkring øen.
Læsø - Hvad skal opleves på Danmarks solskinsø?
Er der rotter på Læsø?
Succeskriterium for rottebekæmpelsen er, at der fortsat ikke findes rotter på Læsø. Steder med sikringsordninger udskiftes til anordninger beregnet til mus.
Hvor mange bor fast på Læsø?
Med sine blot 1.817 fastboende indbyggere er Læsø befolkningsmæssigt Danmarks mindste kommune. Om sommeren mangedobles befolkningstallet af turister, som fra 1960'erne i stadig større antal besøger øen. Ud over turismen er fiskeriet stadig et af Læsøs vigtigste erhverv.
Kan man have bil med til Læsø?
Læsøfærgerne Margrete Læsø og Ane Læsø
Færgerne kan rumme 75 biler og 500 passagerer pr. overfart. Skal I ikke have bil med over, kan I benytte den bagagevogn, som holder klar ved færgen. Placer jeres bagage på vognen - så slipper I for selv at slæbe jeres bagage ombord.
Hvad skal vi se på Læsø?
- Laesoe Saltsyderiet. 215. Naturhistoriske museer. ...
- Rønnerbussen. Naturskønne veje. Af lenan496. ...
- Museumsgården. Specialmuseer. ...
- Hedvigs Hus. Specialmuseer. ...
- Vesterø Havn. Lystbådehavne.
- Krogbækgaard, Læsø Hestevæddeløbsbaner. ...
- Anine Meilby. Gallerier. ...
- Østerby Havn. Moler og strandpromenader.
Hvem ejer Læsø?
Læsø Salt har siden 2005 været er et aktieselskab, som ejes af Læsø Fonden. Aktierne er ikke omsættelige og Læsø Fonden blev stiftet som en erhvervsdrivende fond for – som moderselskab – at drive Læsø Salt A/S og Læsø Kur ApS. Læsøs borgmester er til enhver tid formand for Læsø Fonden.
Er der rådyr på Læsø?
Rådyr. Læsø Plantage er hjemsted for en meget stor del af de rådyr, der er på Læsø. De trives og ernærer sig godt på de mange lyngarealer, som findes her.
Er der ræve på Læsø?
Rævene blev udsat forår og sommer og blev skudt bort igen om vinteren (Lieberkind 1941). Det ser ud til, at der har været en nogenlunde fast bestand af ræve på Bornholm, Læsø, Samsø, Als, Tåsinge og Langeland, mens ræven har haft en mere periodisk tilstedeværelse på Møn, Amager, Anholt, Ærø, Rømø, Fanø, Mandø og Thurø.
Hvad hedder en der bor på Læsø?
Mens en læsøbo er fra Læsø, benævnes en person fra Amager ved København en amagerkaner. På øen Thurø syd for Svendborg finder man thurinere, på Tåsinge er man tøsinge, og på Lolland bor der lollikere, som dog også kan kaldes lollændere.
Hvor meget vokser Læsø om året?
I nutiden vokser øen med ca. 20 hektar hvert år. Især mod syd, hvor nye strandenge og græsholme hele tiden opstår. Andre dele af øen er opstået som opskylsrygge, barrierer og barriere-øer langs enhver tids kyst.
Hvor dyb er Læsø Rende?
Læsø Rende strækker sig fra det nordlige Kattegat som en 30 m dyb rende mod syd for sydvest for Læsø at blokeres af en række 5-10 m dybe grunde.
Hvad er gennemsnitsalderen på Læsø?
Fra 1971 til 2016 er gennemsnitsalderen i Læsø Kommune steget fra 36,6 år til 52,3 år, og den forventes at stige yderligere til 54,6 år i 2040. Andelen af personer i den erhvervsaktive alder udgjorde i 2016 53,5 %, mens børne- og ældrekvoten lå på hhv. 20,3 og 66,7.
Hvor skal man spise på Læsø?
- VesterØL. (77) Lukket nu. ...
- Hummerens Hus Restaurant. (43) Europæisk, Dansk$ Menu. ...
- Havnebakken. (156) Åben nu. ...
- Madbaren Læsø (21) Europæisk, Dansk. ...
- Laeso Antik & Retro. (16) Fastfood, Dansk$$-$$$ Menu. ...
- Carlsens Hotel Restaurant. (75) Europæisk, Skandinavisk$$-$$$ ...
- Røget Læsø Fjæsing. (53) Café$ ...
- Restaurant Bakken. (60) Lukket nu.
Kan man cykle Læsø Rundt på en dag?
Læsø er som skabt til en cykeltur. Øen er ikke større, end at man komme rundt på hele øen på en dagstur, og omvendt er den fyldt med oplevelser, seværdigheder og en unik natur, som sagtens kan fylde en hel uges cykelferie.
Er det gratis at komme til Læsø?
Ta' morgenafgangen fra Frederikshavn og eftermiddags- eller aftenafgangen fra Læsø, så har du tid til at få en forsmag på det, som gør Læsø værd at besøge. Billetpriserne er nu gæstevenlige hele året, alle under 18 rejser gratis, og rejser du som gående, så bemærk, at du kan få cyklen med for en rund 20'er!
Er der gratis bus på Læsø?
På Læsø er det gratis at køre med bussen.
Hvor lang tid tager det med Læsøfærgen?
Læsøfærgen byder på en behagelig overfart mellem Frederikshavn og Læsø med flere daglige afgange. Overfartstiden er 90 minutter. Her har vi samlet lidt praktiske informationer om at være ombord på færgen. Vores hovedfærge er Margrete Læsø, som er velindrettet, tager ca.
Hvad kan man købe på Læsøfærgen?
Der tilbyder varme retter, ligesom du kan købe diverse kolde anretninger. Desuden tilbyder både kolde og varme drikkevarer og lidt lækkert bagværk til den søde tand samt naturligvis et bredt udvalg af kioskvarer, aviser og blade, og endelig i perioder et udvalg af lokale produkter.
Hvor hurtigt sejler Læsø Færgen?
Går turen til Læsø, hvor der venter sig mange gode oplevelser? Hop på færgen og vær der i løbet af ingen tid. Det tager nemlig kun 90 behagelige minutter at sejle mellem Frederikshavn og Læsø. Det er en hyggelig overfart, og der er flere daglige afgange.