Hvordan betaler jeg kontrolafgiften? kontrolafgift i banken eller via netbank. Du kan også betale din kontrolafgift med MobilePay eller betalingskort her.
Hvor kan jeg se mine bus bøder?
- Find oplysninger om betaling nederst på din kontrolafgift. Hvis du har mistet din kontrolafgift, kan du kontakte os via kontaktformularerne nedenfor.
- Betal i din bank eller netbank senest 14 dage efter, at du har fået din kontrolafgift.
Hvor kan jeg se min kontrolafgift?
Dit kontrolafgiftsnummer står øverst på den blanket du har fået udleveret i toget. Du kan se oplysninger vedrørende din kontrolafgift, ved at indtaste dit kontrolafgiftnummer. Har du foretaget et køb i toget, har du modtaget en kupon, hvor der nederst er et ID (tal og bogstaver), kvitteringen for dit køb kan ses her.
Hvordan betaler man kontrolafgift Arriva?
Kontrolafgiften skal betales senest 14 dage efter udstedelsen. Du kan se fristen på kontrolafgiften. Den kan betales via netbank eller ved fysisk fremmøde i banken. På kontrolafgiften ser du et FI-nummer, som du kan bruge til at lave en indbetaling.
Hvor lang tid har man til at betale en kontrolafgift?
Har du ikke en gyldig billet, har DSB en lovgivningsmæssig ret og pligt til at opkræve en kontrolafgift. Kontrolafgiften er på 750 kr. og giver dig mulighed for at fortsætte din rejse med DSB. Kontrolafgiften skal betales til DSB inden 14 dage.
Hvad må bus- og togkontrollører?
Hvad sker der hvis man ikke betaler en bus bøde?
Betaler du ikke afgiften inden den nævnte frist, bliver der påført 100 kr. pr. rykker. Beløbet kan derefter uden yderligere varsel inddrives hos Gældsstyrelsen under SKAT.
Kan man betale penge i bussen?
Der er passagerer, som enten ønsker eller har brug for at kunne betale med kontanter, og de må ikke være forhindret i at kunne tage bussen af den grund. Kontantreglen er til for at beskytte dem.”
Hvordan kan man betale i bussen?
I busserne er det også muligt at købe billet af buschaufføren. Men husk at medbringe kontanter og ikke for store sedler. Den samme billet kan bruges til metroen, busser, tog og havnebusser. Sørg for altid at have din billet på dig i tilfælde af, at en billetkontrollør ønsker at se den.
Hvor meget koster en kontrolafgift?
Det er aldrig rart at blive pålagt en kontrolafgift for at køre uden billet i toget eller bussen, men fremover kommer det til at gøre endnu mere ondt på pengepungen. En række trafikselskaber sætter nemlig afgiften til "gratisterne" op. Fra 750 kroner til 1.000 kroner.
Er der kontrollør i busser?
Også i metrotog og bybusser findes billetkontrollører. Hvis passagererne ikke har billetter, giver du en bøde - også kaldet kontrolafgift. Du hjælper også passagererne med oplysninger om billetpriser, Som togrevisor eller buskontrollør kontrollerer du, om passagererne har billet.
Kan man få Busbøder halveret?
Hvis du vil have halveret din skal du selv søge nedsættelse hos Politiet, hvor du blandt andet skal kunne dokumentere din lave indtægt. Din årlige indkomst må ikke overstige 161.265 kroner (før skat) på gerningstidspunktet. Du skal selv ansøge om bødenedsættelse hos Politiet.
Kan man halvere en Busbøde?
Ansøg om at få din bøde nedsat, få betalingen udsat eller betale via en betalingsordning. Din ansøgning er først sendt, når du har modtaget en kvittering. Du skal være opmærksom på, at bøden kun kan nedsættes hvis din årsindkomst i 2024 er under 183.300 kr.
Hvornår kommer der kontrollør?
Efter bestået uddannelse kan kursisten tilgå sit uddannelsesbevis fra Divisionsforeningens uddannelseshjemmesiden, som bevis på sin deltagelse. Kursisten skal derefter ansøge politiet om at få tilsendt sit autorisationskort som kontrollør. Der er normalt en behandlingstid på ca. 14 dage.
Hvordan klager man over en bøde i bussen?
Vil du anke en afgørelse om kontrolafgifter, så skal du kontakte Ankenævnet for Bus, Tog og Metro. OBS! Du skal først have klaget over og din kontrolafgift til det relevante trafikselskab og have fået et afslag, før du kan kontakte Ankenævnet.
Hvad koster en kontrolafgift Midttrafik?
Prisen for en kontrolafgift er for voksne (fra og med 16 år) 1.000 kr., børn (til og med 15 år) 500 kr., hunde 500 kr. og cykler 100 kr. Du har mulighed for at klage til Midttrafik over kontrolafgiften inden betalingsfristen.
Kan man bruge MobilePay i bus?
Både på RejseBillet og FynBus' webshop kan du betale med MobilePay samt en række betalingskort. Når du køber enkeltbilletter via din mobil, betaler du samme pris som med en kontantbillet, så du kan spare mange penge ved at bestille et rejsekort.
Hvornår er man gratis i bussen?
Børn rejser gratis eller med rabat
halv pris alene og gratis sammen med en voksen, til de fylder 12 år. Børn mellem 12-15 år rejser ca. til halv pris, og når de fylder 16 år, rejser de til voksenpris.
Kan man betale med Apple pay i bussen?
Du kan bruge din iPhone til at betale for din billet med et betalingskort i Apple Pay eller et rejsekort, der er gemt i appen Wallet . (Tilgængeligt hos deltagende trafikselskaber i nogle lande og områder; se Her kan du rejse med offentlig transport ved hjælp af Apple Pay).
Hvor køber jeg billet til bussen?
- Automater. Automater.
- Betjente salgssteder. Betjente salgssteder.
- SMS-billetter. SMS-billetter.
- DOT Billetter app. DOT Billetter app.
- Tilkøb til billetter. Tilkøb til billetter.
Kan man købe busbillet på telefonen?
Man kan ved at skrive en sms til telefonnummer 1415, bestille en sms-billet.
Hvad koster en enkelt billet?
24,- kr. Enkeltbillet er din billet, hvis du ønsker en fleksibel billet til én rejse mellem to stationer i hele Danmark. Billetten kan både benyttes i Arriva- og DSB-tog samt i bus, Metro og S-tog.
Hvad koster det at køre uden billet?
Selve kontrolafgiften for at køre "gratis" er pr. 1. september på 1000 kroner, hvor det tidligere har kostet 750 kroner at blive snuppet uden billet.
Kan buschauffører give bøder?
Buschauffører skal overholde færdselsloven på lige fod med alle andre. derfor vil en buschauffør der ikke overholder loven, som bliver stoppet af politiet, også få en bøde, alt efter forseelsen..
Kan et barn få en bøde?
Den unge kan tildeles en bøde eller en advarsel. Domstolene har mulighed for at idømme unge over 15 år både betingede og ubetingede domme.