Hvordan får jeg fat i min sagsbehandler?

Du kan altid ringe el- ler maile til din sagsbehandler, hvis der er noget, du vil tale om. Hvis du synes, det kan være svært at få fat på din sagsbehandler, kan du tale med din kontaktpædagog eller dine forældre om det – måske kan de hjælpe dig med at få fat i ham eller hende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på viden.sl.dk

Hvad kan man bruge sin sagsbehandler til?

Hvad hjælper en sagsbehandler typisk med?
  • Kontanthjælp.
  • Uddannelseshjælp.
  • Økonomisk støtte (f. eks. engangsydelse eller lån til indskud)
  • Psykiske eller fysiske problemer.
  • Funktionsnedsættelse – personer med psykisk eller fysisk handicap.
  • Behandling af misbrug.
  • Mentor ordning f. eks. for udsatte børn og unge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skift-a-kasse.dk

Kan man få en ny sagsbehandler?

Ifølge lovgivningen har du ikke ret til at skifte sagsbehandler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lunge.dk

Hvad bruger man en sagsbehandler til?

Din sagsbehandler, som typisk er uddannet socialrådgiver, skal vejlede dig om kommunens tilbud og behandle dine ansøgninger om støtte til f. eks. merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste. Sagsbehandleren sidder ofte i kommunens familieafdeling eller handicapenhed – det er forskelligt fra kommune til kommune.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på decibel.dk

Hvor kan man klage over Jobcenter?

Ønsker du derfor at klage over personale i jobcentret, skal du sende klagen til borgmesteren i den kommune, hvor jobcenteret ligger. dag, du har modtaget afgørelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på facebook.com

Sådan bliver du en god sagsbehandler | Hvad er en sagsbehandler? | Sagsbehandling & socialrådgiver tips



Hvor klager man over sin sagsbehandler?

Klage over din kommune

Er du utilfreds med den måde, din sag bliver eller er blevet behandlet på i kommunen, kan du i første omgang henvende dig til det kontor eller den afdeling i kommunen, som du er utilfreds med. Du kan også kontakte en eventuel borgerrådgiver i kommunen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan jobcenteret tvinge mig i arbejde?

Kan jeg blive tvunget i arbejde? A-kassen og jobcentret kan naturligvis ikke tvinge dig til at tage et arbejde, men de kan fratage dig retten til dagpenge, hvis du ikke er villig til at deltage i aktivering som fx virksomhedspraktik.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på a-kasse-guiden.dk

Hvordan får man en sagsbehandler i kommunen?

på kommunens hjemmeside. Du kan få rådgivningen anonymt - altså uden at oplyse, hvem du er. Hvis rådgivningen medfører, at du skal have hjælp fra kommunen, skal du give personlige oplysninger om dig selv til brug for sagsbehandlingen. Du kan søge på konkrete emner og læse mere på Borger.dk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvem har ret til en sagsbehandler?

Alle voksne over 18 år har ret til at få rådgivning om sociale spørgsmål og problemstillinger af deres kommune. Det kan for eksempel handle om sociale ydelser, boligforhold, sundhed eller økonomi.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Hvad må en sagsbehandler ikke?

Når vi indhenter oplysninger fra en borger, kan vi ikke kræve, at borgeren skal komme med oplysninger i en bestemt form, f. eks. skemaer, medmindre dette udtrykkeligt er angivet i loven. Vi kan heller ikke kræve, at de oplysninger, vi beder om, forudsætter uddannelse, særlige sprogkundskaber eller lignende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvad er forskellen mellem sagsbehandler og socialrådgiver?

En sagsbehandler er ansat til at behandle bestemte sager, for eksempel i en kommunes social- og sundhedsforvaltning eller i et ministerium. En socialrådgiver vejleder og rådgiver om sociale spørgsmål, og kan være ansat som sagsbehandler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvad må en sagsbehandler spørge om?

Samtalen i jobcentret skal afklare, om du eventuelt har behov for støtte, som kan hjælpe til, at du kommer tilbage til dit job hurtigst muligt. Det kan være, at du skal vende delvist tilbage til dit arbejde, have genoptræning, hjælpemidler, skånehensyn med mere.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvordan kan jeg skifte sagsbehandler?

Hvis du af en bestemt grund i løbet af sagsbehandlingen ønsker at skifte sagsbehandler, skal henvendelse herom ske til forvaltningen. Begrundelsen for ønsket skal fremgå. Hvis problemet er gensidigt erkendt mellem sagsbehandler og dig, er det en væsentlig grund til, at forvaltningen godkender sagsbehandlerskift.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hjernerystelsesforeningen.dk

Hvad må en socialrådgiver ikke?

Det må du ikke:
  • Fremlægge tavshedsbelagte oplysninger.
  • Komme med ærekrænkende udtalelser.
  • Være urimelig grov.
  • Fremsætte åbenbart urigtige oplysninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på socialraadgiverne.dk

Hvordan kontakter jeg kommunen?

Har du behov for en hurtig afklaring, bør du i stedet ringe til Borgerservice på 33 66 33 66 eller bestille tid til et personligt møde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvad kan kommunen hjælpe med?

Kommunen kan i særlige tilfælde yde hjælp til udsatte borgere, som ikke selv kan betale for visse udgifter. Det kan fx være hjælp til enkeltudgifter, medicin, syge- og tandbehandling, midlertidig huslejeudgifter til udsættelsestruede lejere og flytning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på star.dk

Hvornår kan man få en sagsbehandler?

Hvis du er fyldt 30 år, og jobcentret vurderer, at du er aktivitetsparat, har du ret til en koordinerende sagsbehandler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad koster en privat sagsbehandler?

kr. 1.250,- for et vejledende møde op til 1 time (online). Timepris eller klippekort. Dobbelt timepris eller dobbelt klip.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på socialnettet.dk

Kan man ringe anonymt til kommunen?

Det er muligt at underrette anonym. Du bestemmer selv, om du vil opgive dit navn, når du henvender dig til os. Du skal være opmærksom på, at når du underretter telefonisk har Ankestyrelsen en notatpligt. Du skal derfor ikke opgive navn eller andre kontaktoplysninger, hvis du ønsker at være anonym.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Kan jeg få en socialrådgiver?

Du kan selv kontakte borgerservice i kommunen og lave en aftale med en socialrådgiver. Du kan også bruge din fagforening til at få kontakt med en kommunal medarbejder. Disse ydelser er gratis.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på helbredsprofilen.dk

Hvad er en Borgervejleder?

Vejlede og rådgive om juridiske rettigheder og eventuelle yderligere klagemuligheder. Vejlede om yderligere tiltag samt tilbyde mægling, når sager er gået i hårknude for at sikre fortsat god dialog mellem dig/jer og kommunen. Hjælpe videre i klagesystemet, samt tilbyder støtte til udformning af klager.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fredericia.dk

Kan man sige nej til et job når man er på dagpenge?

Som selvforskyldt ledig udelukkes du fra at få dagpenge i 3 uger. Udelukkelsen fra dagpenge kaldes karantæne. Du bør altid kontakte a-kassen, inden du opsiger eller afslår et arbejde. Du bør også rette henvendelse, inden du siger nej til et aktiveringstilbud, eller hvis du ønsker at ophøre i et tilbud.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk

Hvor lang tid kan man få dagpenge uden at være i beskæftigelse?

Hvor længe kan du få dagpenge, hvis ikke du får arbejde? Som hovedregel kan du få dagpenge i to år (3.848 timer) inden for en referenceperiode på 3 år. Referenceperioden er det tidsrum, hvor der kan udbetales dagpenge eller andre ydelser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på min-a-kasse.dk

Hvor mange gange må man sige nej til job?

Har du selv sagt dit job op, kan du risikere 3 ugers karantæne, før du kan få dagpenge. Vigtig detalje: Hvis man siger op 2 gange inden for 12 måneder, mister man helt retten til dagpenge. Læs mere under 'Spørgsmål og svar'.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk