Kommunen og andre kan give råd og hjælp Kommunen skal hjælpe dig, hvis du har brug for rådgivning og hjælp. Også private organisationer tilbyder rådgivning, hvor du kan henvende dig anonymt. Fx kan du skrive, chatte, ringe og sende sms til Børnetelefonen. Ring gratis til Børnetelefonen: 116 111.
Hvem har ret til en sagsbehandler?
Ifølge Servicelovens § 1 har alle borgere, uanset hvad de lever af ret til at få rådgivning og vejledning fra kommunen. Formålet er at søge at forebygge sociale problemer. Du skal kunnne orienteres om dine evt. muligheder indenfor den sociale lovgivning.
Hvad kan man bruge en sagsbehandler til?
Deres opgave er at hjælpe den enkelte borger med deres given sag, samt at rådgive dem og vejlede dem i den forbindelse. Det vil ligeledes typisk være din sagsbehandler der vurdere om du kan få hjælp, til den sag du har søgt hjælp om/til.
Hvad kan kommunen hjælpe med?
Kommunen kan i særlige tilfælde yde hjælp til udsatte borgere, som ikke selv kan betale for visse udgifter. Det kan fx være hjælp til enkeltudgifter, medicin, syge- og tandbehandling, midlertidig huslejeudgifter til udsættelsestruede lejere og flytning.
Hvorfor har man en sagsbehandler?
Din sagsbehandler, som typisk er uddannet socialrådgiver, skal vejlede dig om kommunens tilbud og behandle dine ansøgninger om støtte til f. eks. merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste. Sagsbehandleren sidder ofte i kommunens familieafdeling eller handicapenhed – det er forskelligt fra kommune til kommune.
Er det den nye måde at møde borgeren på i Kommunen?
Hvordan får jeg fat i min sagsbehandler?
Du kan altid ringe el- ler maile til din sagsbehandler, hvis der er noget, du vil tale om. Hvis du synes, det kan være svært at få fat på din sagsbehandler, kan du tale med din kontaktpædagog eller dine forældre om det – måske kan de hjælpe dig med at få fat i ham eller hende.
Hvornår kan man få en sagsbehandler?
Hvis du er fyldt 30 år, og jobcentret vurderer, at du er aktivitetsparat, har du ret til en koordinerende sagsbehandler.
Kan man få hjælp fra kommunen?
Er du i en vanskelig økonomisk situation, kan du søge kommunen om økonomisk tilskud til en række udgifter (hjælp i særlige tilfælde). Du kan fx søge om hjælp til: rimeligt begrundede enkeltudgifter, der er uforudsigelige, hvis du har været ude for ændringer i dine forhold.
Hvem har ret til at få personlig hjælp fra kommunen?
Hvem kan få hjemmehjælp? Du kan få hjemmehjælp, hvis du har et handicap eller i en periode har været syg og derfor ikke længere har de fysiske eller psykiske færdigheder, du havde tidligere. Afgørelsen om, hvilken hjælp du kan få, træffer kommunen på grundlag af en vurdering af dit behov.
Kan man få økonomisk hjælp fra kommunen?
Står du i en situation, hvor du får svært ved at betale huslejen, eller andre nødvendige udgifter i forhold til din bolig eller andet, kan du søge kommunen om økonomisk tilskud. Dog skal der være tale om nødvendige udgifter, der påvirker din livsførelse og som du ikke har kunnet forudse.
Kan jeg få en sagsbehandler?
Kommunen og andre kan give råd og hjælp
Kommunen skal hjælpe dig, hvis du har brug for rådgivning og hjælp. Også private organisationer tilbyder rådgivning, hvor du kan henvende dig anonymt. Fx kan du skrive, chatte, ringe og sende sms til Børnetelefonen. Ring gratis til Børnetelefonen: 116 111.
Hvad er forskellen mellem sagsbehandler og socialrådgiver?
En sagsbehandler er ansat til at behandle bestemte sager, for eksempel i en kommunes social- og sundhedsforvaltning eller i et ministerium. En socialrådgiver vejleder og rådgiver om sociale spørgsmål, og kan være ansat som sagsbehandler.
Hvad må en sagsbehandler spørge om?
- er det relevant for din sag?
- kan det sige noget om din arbejdsevne og dit funktionsniveau?
- og hvad skal oplysningen bruges til ifm. udvikling eller afklaring af din arbejdsevne?
Kan man ringe anonymt til kommunen?
Du kan kontakte din kommunen og fortælle om din situation og spørge, hvordan du kan få hjælp. Du kan være anonym, men hvis du ønsker, at kommunen skal hjælpe dig, skal du på et tidspunkt fortælle dem, hvem du er. Hvis du ringer op til kommunen kan du for eksempel sige: “Hej, jeg er et barn, som har det svært derhjemme.
Hvad må en sagsbehandler ikke?
Når vi indhenter oplysninger fra en borger, kan vi ikke kræve, at borgeren skal komme med oplysninger i en bestemt form, f. eks. skemaer, medmindre dette udtrykkeligt er angivet i loven. Vi kan heller ikke kræve, at de oplysninger, vi beder om, forudsætter uddannelse, særlige sprogkundskaber eller lignende.
Hvad tjener en sagsbehandler i kommunen?
Bruttolønnen for en Administrativ Sagsbehandler ligger imellem 29.290 - 49.127 for hele landet. Created with Highcharts 4.2.7 Timeløn Timeløn inkl. transport Minimum Gennemsnit Maksimum 0 kr. 500 kr.
Hvad er paragraf 83?
Efter servicelovens § 83 har kommunalbestyrelsen pligt til at tilbyde personlig pleje, praktisk hjælp og madservice i hjemmet til personer, som på grund af midlertidigt eller varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer ikke selv kan udføre disse opgaver.
Hvad kræver det at få en personlig hjælper?
Du kan ansøge om borgerstyret personlig assistance (BPA) hos kommunen, som afgør, om du kan få BPA. Ansøger du som partsrepræsentant på vegne af en anden, og kan du ikke bruge den digitale selvbetjening, skal du kontakte kommunen.
Hvad er paragraf 83 og 85?
Hvis borgeren har behov for hjælp til at gå i bad, og det er nødvendigt, at hjælperen er tilstede for at hjælpe eller guide borgeren, er der tale om § 83 hjælp. Hvis borgeren derimod blot skal have struktureret sin dag, så vedkommende husker at gå i bad og selv kan klare det, vil det i stedet være § 85-støtte.
Hvem kan få 34 støtte?
Der kan ydes støtte til personer, som har været ude for en ændring af deres forhold, og som er særligt vanskeligt stillede på grund af høje boligudgifter eller stor forsørgerbyrde. Støtten ydes særskilt eller som supplement til udbetaling af integrationsydelse, uddannelseshjælp eller kontanthjælp efter lovens §§ 22-25.
Hvilke ydelser kan man få?
- Folkepension.
- Førtidspension.
- Arbejdsløshedsdagpenge.
- Sygedagpenge.
- Kontanthjælp.
- Revalidering.
- Børnebidrag.
- Børne- og ungeydelse (børnechecken)
Hvad er paragraf 82a?
»§ 82 a. Kommunen yder tilskud til betaling for tandpleje til personer, som modtager ydelser efter loven svarende til kontanthjælpsniveau. Personer, der modtager særlig hjælp efter § 27 a, har ret til tilskuddet, hvis hjælpen inklusiv førtidspension efter lov om social pension svarer til kontanthjælpsniveau.
Er socialrådgiver og sagsbehandler det samme?
Er sagsbehandler og socialrådgiver det samme? En sagsbehandler er ansat til at behandle bestemte sager, for eksempel i en kommunes social- og sundhedsforvaltning eller i et ministerium. En socialrådgiver vejleder og rådgiver om sociale spørgsmål, og kan være ansat som sagsbehandler.
Kan kommunen bare raskmelde mig?
Du kan raskmelde dig helt eller delvist. Uanset om du raskmelder dig, stopper udbetalingen af sygedagpenge den dag, du efter kommunens vurdering ikke har ret til sygedagpenge mere. Du kan melde dig rask flere steder, fx på Mit Sygefravær, hvor du også udfyldte oplysningsskemaet.
Hvor lang tid har kommunen til at behandle en sag?
Så vidt muligt inden for 8 uger. Ankestyrelsen skal så vidt muligt træffe afgørelse inden 8 uger efter, at klagen er modtaget. Hvis fristen ikke kan overholdes i en konkret sag, skal sagens parter have skriftligt besked om, hvornår de kan forvente en afgørelse. Det fremgår af retssikkerhedsbekendtgørelsen § 17, stk.