Hvordan får man fat i sin sagsbehandler?

Du kan altid ringe el- ler maile til din sagsbehandler, hvis der er noget, du vil tale om. Hvis du synes, det kan være svært at få fat på din sagsbehandler, kan du tale med din kontaktpædagog eller dine forældre om det – måske kan de hjælpe dig med at få fat i ham eller hende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på viden.sl.dk

Hvordan får man en sagsbehandler?

Kommunen og andre kan give råd og hjælp

Kommunen skal hjælpe dig, hvis du har brug for rådgivning og hjælp. Også private organisationer tilbyder rådgivning, hvor du kan henvende dig anonymt. Fx kan du skrive, chatte, ringe og sende sms til Børnetelefonen. Ring gratis til Børnetelefonen: 116 111.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man få en anden sagsbehandler?

Ifølge lovgivningen har du ikke ret til at skifte sagsbehandler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lunge.dk

Hvad må en sagsbehandler ikke?

Når vi indhenter oplysninger fra en borger, kan vi ikke kræve, at borgeren skal komme med oplysninger i en bestemt form, f. eks. skemaer, medmindre dette udtrykkeligt er angivet i loven. Vi kan heller ikke kræve, at de oplysninger, vi beder om, forudsætter uddannelse, særlige sprogkundskaber eller lignende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvordan klager man over en sagsbehandler?

Du kan klage ved at sende et brev, en mail eller ringe til myndigheden, du vil klage over; for eksempel kommunen eller Udbetaling Danmark. Myndigheden skal nemlig have mulighed for at vurdere din sag igen, før den sender din klage videre til os. Det hedder også genvurdering. Du kan ikke klage direkte til Ankestyrelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Sådan bliver du en god sagsbehandler | Hvad er en sagsbehandler? | Sagsbehandling & socialrådgiver tips



Kan jeg klage over min sagsbehandler?

Klage over sagsbehandling eller afgørelse

Er du utilfreds med sagsbehandlingen eller en afgørelse, der er truffet af en offentlig myndighed i en sag, som du er part i, har du som udgangspunkt mulighed for at klage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad kan man bruge sin sagsbehandler til?

Hvad hjælper en sagsbehandler typisk med?
  • Kontanthjælp.
  • Uddannelseshjælp.
  • Økonomisk støtte (f. eks. engangsydelse eller lån til indskud)
  • Psykiske eller fysiske problemer.
  • Funktionsnedsættelse – personer med psykisk eller fysisk handicap.
  • Behandling af misbrug.
  • Mentor ordning f. eks. for udsatte børn og unge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skift-a-kasse.dk

Kan kommunen se ens konto?

Når kommunen ser borgerens kontoudtog med indbetalinger, skal den afklare, om det er formue eller indtægt. Borgeren har pligt til at medvirke ved sagens behandling og skal svare på kommunens spørgsmål om, hvad overførslerne dækker over.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvad må en sagsbehandler spørge om?

Samtalen i jobcentret skal afklare, om du eventuelt har behov for støtte, som kan hjælpe til, at du kommer tilbage til dit job hurtigst muligt. Det kan være, at du skal vende delvist tilbage til dit arbejde, have genoptræning, hjælpemidler, skånehensyn med mere.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvornår er en sagsbehandler inhabil?

En ansat inden for den offentlige forvaltning, kan blive erklæret inhabil i forhold til en bestemt sag, hvis: Den ansatte har en særlig personlig eller økonomisk interesse i en given sags udfald, eller hvis den ansatte har været repræsentant for en anden med en lignende interesse tidligere i samme sag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Hvad er forskellen mellem sagsbehandler og socialrådgiver?

En sagsbehandler er ansat til at behandle bestemte sager, for eksempel i en kommunes social- og sundhedsforvaltning eller i et ministerium. En socialrådgiver vejleder og rådgiver om sociale spørgsmål, og kan være ansat som sagsbehandler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvem har ret til en sagsbehandler?

Alle voksne over 18 år har ret til at få rådgivning om sociale spørgsmål og problemstillinger af deres kommune. Det kan for eksempel handle om sociale ydelser, boligforhold, sundhed eller økonomi.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Hvem har ret til koordinerende sagsbehandler?

§ 18 a. En person, der er omfattet af § 2, nr. 3 eller 13, har ret til en koordinerende sagsbehandler, der skal sikre, at personen får en helhedsorienteret indsats, som er tværfaglig og koordineret på tværs af de kommunale forvaltninger og andre myndigheder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Kan man ringe anonymt til kommunen?

Det er muligt at underrette anonym. Du bestemmer selv, om du vil opgive dit navn, når du henvender dig til os. Du skal være opmærksom på, at når du underretter telefonisk har Ankestyrelsen en notatpligt. Du skal derfor ikke opgive navn eller andre kontaktoplysninger, hvis du ønsker at være anonym.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Kan jeg få en socialrådgiver?

Du kan selv kontakte borgerservice i kommunen og lave en aftale med en socialrådgiver. Du kan også bruge din fagforening til at få kontakt med en kommunal medarbejder. Disse ydelser er gratis.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på helbredsprofilen.dk

Hvad kan kommunen hjælpe med?

Kommunen kan i særlige tilfælde yde hjælp til udsatte borgere, som ikke selv kan betale for visse udgifter. Det kan fx være hjælp til enkeltudgifter, medicin, syge- og tandbehandling, midlertidig huslejeudgifter til udsættelsestruede lejere og flytning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på star.dk

Er socialrådgiver og sagsbehandler det samme?

Er sagsbehandler og socialrådgiver det samme? En sagsbehandler er ansat til at behandle bestemte sager, for eksempel i en kommunes social- og sundhedsforvaltning eller i et ministerium. En socialrådgiver vejleder og rådgiver om sociale spørgsmål, og kan være ansat som sagsbehandler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ucl.dk

Kan jobcenteret tvinge mig i arbejde?

Kan jeg blive tvunget i arbejde? A-kassen og jobcentret kan naturligvis ikke tvinge dig til at tage et arbejde, men de kan fratage dig retten til dagpenge, hvis du ikke er villig til at deltage i aktivering som fx virksomhedspraktik.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på a-kasse-guiden.dk

Kan kommunen bare raskmelde mig?

Du kan raskmelde dig helt eller delvist. Uanset om du raskmelder dig, stopper udbetalingen af sygedagpenge den dag, du efter kommunens vurdering ikke har ret til sygedagpenge mere. Du kan melde dig rask flere steder, fx på Mit Sygefravær, hvor du også udfyldte oplysningsskemaet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad kan kommunen tjekke?

Mit Overblik
  • Personlige oplysninger. Oplysninger om CPR, adresse, civilstand, statsborgerskab, børn m.m.
  • Indkomst og skat. Indkomst, skattekort og årsopgørelse.
  • Økonomiske ydelser. ...
  • Betalinger og gæld. ...
  • Sager. ...
  • Serviceydelser og hjælpemidler. ...
  • Aftaler og frister.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor meget må man have på sin konto på kontanthjælp?

Formue og indtægter

Kommunen kan ikke yde kontant- eller uddannelseshjælp, hvis du eller din eventuelle ægtefælle har formue, som kan dække det økonomiske behov. Kommunen ser dog bort fra beløb på op til 10.000 kr., for ægtefæller 20.000 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på star.dk

Hvilke oplysninger må kommunen indhente?

Uden samtykke: Kommunen kan indhente oplysninger om økonomiske forhold og ferieforhold fra offentlige myndigheder og a-kasser uden samtykke. visse oplysninger i forbindelse med sager om mellemkommunal refusion.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvad må en socialrådgiver ikke?

Det må du ikke:
  • Fremlægge tavshedsbelagte oplysninger.
  • Komme med ærekrænkende udtalelser.
  • Være urimelig grov.
  • Fremsætte åbenbart urigtige oplysninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på socialraadgiverne.dk

Hvordan kan jeg få hjælp?

Er du i en vanskelig økonomisk situation, kan du søge kommunen om økonomisk tilskud til en række udgifter (hjælp i særlige tilfælde). Du kan fx søge om hjælp til: rimeligt begrundede enkeltudgifter, der er uforudsigelige, hvis du har været ude for ændringer i dine forhold.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad skal man kunne som sagsbehandler?

Som sagsbehandler i eksempelvis en kommune vil dine arbejdsopgaver bl. a. kunne indebære vejledning om økonomisk støtte eller tilbud til udsatte børn og unge. I private virksomheder vil sagsbehandleren også beskæftige sig med mange enkeltsager og have en bred kontaktflade.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på blivkontorelev.dk