Pensionistkortet kan købes i det betjente salg eller på dinoffentligetransport.dk. Du kan også købe pensionistkort på abonnement, så kortet automatisk fornyes og sendes hjem til dig.
Hvordan bestiller man pensionistkort?
Du kan købe og forny dit Pensionistkort på et salgssted med personlig betjening. Husk at medbringe et vellignende portrætfoto (som et pasfoto), samt sygesikringsbevis, pas eller lignende, hvoraf fødselsdag og -år fremgår.
Hvad koster pensionistkort 2024?
Pensionistkort. Dig, der rejser på pensionistkort, får en prisstigning på mellem 10,4 og 10,8 pct. Prisen for et tre-zoners kort med tre måneders gyldighed stiger således i alt 70 kr., svarende til 23,33 kr. om måneden.
Hvad koster et månedskort for pensionister?
Pensionistkort eller rejsekort
Pensionistkort koster for tre måneder mellem 630 kroner og 1.780 kroner – alt efter hvor mange zoner, der gælder.
Hvordan får man et Seniorkort?
Ring til vores administration på hverdage mellem kl. 09:00 og 14:00 på tlf. 7514 3344 for bestilling af Seniorkortet.
Vi åbner pakker for 10.000kr! (YouTubere bestemmer)
Hvem kan få pensionistkort?
- Er fyldt 67 år. Dokumentation: ...
- Er mellem 66½ - 67 år og tidligere har haft et pensionistkort. Dokumentation: ...
- Er under 67 år, og modtager tidlig pension, førtidspension eller seniorpension (gælder også hvis du kun modtager en brøkpension).
Hvornår stiger Pensionistkortet 2024?
Fra maj 2024 vil rabatten for pensionister, der rejser på Rejsekort, stige til 30% mod de nuværende 25%.
Hvornår må man køre på sit pensionistkort?
Folkepensionsalderen reguleres og vedtages af Folketinget. Efter 1. juli 2022 skal du være fyldt 67 år eller være modtager af social pension for at kunne købe et Rejsekort Personligt eller Pendlerkort med kundetype 'Pensionist'.
Hvad er billigst Rejsekort eller pensionistkort?
- Er du pensionist eller har et ungdomskort kan det på hverdage (mandag-torsdag) og om lørdagen betale sig at købe en almindelig billet. Her får du 50 % rabat på rejsen, hvilket typisk billigere end prisen på rejsekort. - Til gengæld kan det på fredage, søndage og helligdage betale sig at bruge rejsekortet.
Er Rejsekort billigere for pensionister?
Lavere priser og særlige rabatfordele Pensionister rejser til lavere priser og får særlig tidsrabat på nogle rejser. Er du fyldt 67 år, skal du have et Rejsekort Personligt for at rejse som kundetypen 'Pensionist' til en lavere pris. Vær opmærksom på at aldersgrænsen stiger til 67 år per 1.
Hvornår kan man få Pensionist Rejsekort?
Efter 1. juli 2022 skal du være fyldt 67 år eller være modtager af social pension for at kunne købe et Rejsekort Personligt eller Pendlerkort med kundetype 'Pensionist'. Der er dog lavet en overgangsordning for personer, der ikke er fyldt 67 år og inden den 1. juli 2022 har opnået pensionistrabat.
Hvornår stiger pensionistkort?
Prisen for et pensionistkort til tre zoner med tre måneders gyldighed stiger i alt 70 kr. Et pensionistkort til en storzone stiger med 100 kr. for tre måneder. Fra maj 2024 bliver rabatten for pensionister, der rejser på Rejsekort højere.
Hvordan får jeg et Pensionistbevis?
Hvis du er førtids- eller folkepensionist, kan du får udstedt et pensionistbevis i Borgerservice. Beviset kan du bruge til at få pensionistrabat på fx museer, forlystelsesparker osv.
Hvordan får jeg et pensionist Rejsekort?
Er du berettiget til at rejse som 'Ung' eller 'Pensionist', skal du bestille dit Rejsekort ved at udfylde en bestillingsformular. → Gå til bestillingsformular. Skal du rejse som kundetypen 'Handicap', kan du benytte vores webformular eller ringe til Rejsekort Kundecenter på 70 11 33 33.
Hvor kan man forny sit månedskort?
Forny dit periodekort ved at logge ind i Selvbetjeningen, vælg kort og klik så på "periodekort" efterfulgt af "forny periode". Hvis du gerne vil tilføje et nyt pendlerområde til et eksisterende kort, skal du klikke på "periodekort" og så "bestil nyt periodekort" for at kunne vælge dine zoner og periodelængde.
Kan man rejse flere på et Pensionist Rejsekort?
Tag flere med Du kan checke medrejsende, en hund eller en cykel med ind på dit Rejsekort. Rejs billigere som 'Ung' eller 'Pensionist' Unge og pensionister får tidsrabat på flere rejser end andre – og rejser nogle steder til en lavere pris med et Rejsekort Personligt.
Hvor mange penge skal man have på sit Rejsekort for at kunne tjekke ind?
Når du starter rejsen og checker ind, bliver der trukket en forudbetaling på dit Rejsekort. Din saldo skal derfor mindst kunne dække forudbetalingen, for at du kan checke ind. Hvis din rejse ender med at koste mere end saldoen på dit Rejsekort, bliver saldoen negativ.
Hvem kan få handicap Rejsekort?
Du kan bestille et Rejsekort Personligt 'handicap' og rejse til halv pris, hvis du har Ledsagerkort Danmark, Medlemskort fra Dansk Blindesamfund eller Synscenter Refsnæs. Du kan også tage en ledsager med til børnepris ved at checke ledsageren med ind som 'barn' på dit rejsekort.
Er der rabat til pensionister?
Rabatterne ydes på baggrund af alder eller status som pensionist og er dermed ofte uafhængige af indkomst eller formue. Særydelserne er dog løbende til debat, og der bliver med mellemrum justeret i de alders- eller pensionsbetingede særydelser og rabatter.
Kan man stadig få mimrekort?
Det såkaldte mimrekort for ældre borgere til bus, tog og metro forsvinder til juni og erstattes i stedet med rabat på enkeltrejser og pendlerkort. Nogle pensionister kan glæde sig til billigere transport - andre må til lommerne.
Hvad stiger Mimrekortet til?
I hovedstadsområdet koster et pensionistkort til tre zoner i dag 460 kroner pr. kvartal, den nye pris fra 17. januar 2021 bliver 630 kroner, en stigning på 37 procent. Og vil man have 'det store kort' med samtlige zoner, er prisstigningen på 49,6 procent, nemlig fra 595 kroner pr.
Hvor mange penge må man have på kontoen som pensionist?
Formuegrænsen er 99.200 kroner i 2024. Der er ingen formuegrænse ved beregning af varmetillæg og licens. For at være berettiget til mediecheck, skal din tillægsprocent være på 100 pct. Din boligydelse kan blive påvirket, hvis din formue er større end 973.800 kroner (2024).
Hvad bruger en pensionist om måneden?
Hvis du er pensionist, er Finanstilsynets anbefalinger de samme, alt afhængigt af om du er enlig eller samlevende. En enlig pensionist anbefales derfor at have et rådighedsbeløb på 5.000-6.000 kroner, og samlevende pensionister anbefales at have 8.500-10.000 kroner.