- At det er tydeligt at du svarer på din problemformulering.
- At du ikke inddrager ny viden som ikke tidligere er redegjort for i opgaven.
- At opgavens hovedpunkter og vigtigste resultater fremtræder – samt en vurdering af de metoder der har været brugt.
Hvordan skriver man en god konklusion AU?
Konklusion. Konklusionen opsummerer resultaterne af din analyse og hvorfor, opgaven er vigtig. Den skal indeholde et klart og velformuleret svar på den problemformulering eller en be-/afkræftning af den hypotese, som du har undersøgt i din opgave.
Hvad skal konklusion i SRP indeholde?
- opgavens hovedpunkter og resultater i kort form.
- svar på problemformuleringen.
- vurdering af metode i form af en nuancering og evaluering af din fremgangsmåde.
- perspektivering af emnet – hvis der er basis for det.
Hvor lang er en god konklusion?
Hvor lang skal en konklusion være? Konklusionen skal fylde ca. 10 % af opgaven. I en 20-siders opgave skal konklusionen dermed fylde omtrent 2 sider.
Hvordan skriver man en del konklusion?
I delkonklusionerne skal du sammenfatte, hvad du er kommet frem til i det afsnit, du netop har skrevet. Her er det vigtigt at holde fokus på besvarelsen af opgaveformuleringen - brug derfor gerne ord og vendinger fra opgaveformuleringen i dine delkonklusioner.
Konklusion
Hvad er en god konklusion?
Når du skriver en konklusion, er det vigtigt:
At det er tydeligt at du svarer på din problemformulering. At du ikke inddrager ny viden som ikke tidligere er redegjort for i opgaven. At opgavens hovedpunkter og vigtigste resultater fremtræder – samt en vurdering af de metoder der har været brugt.
Hvordan lyder en konklusion?
Konklusionen er en opsamling på alt det, du har undersøgt og fundet svar på i din opgave. I konklusionen skal du ikke komme med noget, du ikke har omtalt tidligere i opgaven. Konklusionen må aldrig indeholde nyt stof, og konklusionen må aldrig komme med nye svar på projektets spørgsmål.
Hvordan starter man en konklusion SRP?
Din konklusion skal først sammenfatte de centrale pointer fra redegørelse, analyse og diskussion helt kort. Derefter skal du lave den egentlige konklusion, som er en kort og præcis besvarelse af de spørgsmål, som din opgaveformulering har stillet.
Hvor lang må en konklusion være i SRP?
Konklusionen er afslutningen på hele opgaven. Det er i dette afsnit, hvor du opsummerer og runder din opgave af og tydeligt får besvaret din problemformulering. Konklusionen skal være tilstrækkelig til at opsummere de vigtigste resultater, så der er ikke et krav om, hvor lang konklusionen i din SRP skal være.
Hvor lang er en konklusion i SRP?
være en indledning på en halv side, en redegørelse på ca. 3 sider, en analyse på ca. 8-10 sider, en diskussion på ca. 3 sider og til sidst en konklusion på en halv side.
Hvordan ser en konklusion ud?
En konklusion skal give læseren et indtryk af, ”hvad man så kan lære af det”. Den skal drage konsekvensen, af det du netop er kommet frem til i fx din diskussion. Konkret eksempel: SMS som kommunikationsform indeholder derfor mange forskellige elementer, og er samtidig en teknologi under udvikling.
Hvad sker der hvis man får 00 i SRP?
Hvad sker der hvis man får 00 i SRP? Der sker ikke det store, hvis du dumper din SRP. Du får bare et 00 på dit eksamensbevis der tæller 1,5 eller 2 (kan ikke huske hvor meget det er).
Hvor mange dage har man til at skrive SRP?
Studieretningsprojektet (SRP) er en stor skriftlig opgave, som du skal lave i foråret i 3. g. Projektet skal have et omfang på 15-20 normalsider af 2400 enheder. Du får 10 dage til at skrive selve projektet, og i de 10 dage vil der typisk også indgå vejledning og tid til at lave eksperimenter eller undersøgelser.
Hvad er forskellen på resumé og konklusion?
Det kan måske virke skørt, at du i både resumé og indledning samt metodeafsnit skal skrive om opgavens formål og din brug af metoder, men den store forskel ligger i, at du i resuméet skal skrive, hvad du er nået frem til i din konklusion. Det skriver du jo ikke i en indledning.
Hvad er en konklusion i en synopsis?
Konklusion. I konklusionen skal du besvare din problemformulering, som du præsenterede tidligere i din synopsis. Du skal her vise, at der er en sammenhæng mellem problemformuleringen og dine resultater. Det kan du gøre ved at bruge din viden om materiale, metode, teori og svarene på dine underspørgsmål.
Hvad kommer først diskussion eller konklusion?
Diskussionen bør lægge naturligt op til konklusionen. Konklusionen afslutter din opgave.
Hvor meget vægter en SRP?
Studieretningsprojektet (STX) og Studieområdeprojektet (HHX/HTX) tæller med vægten 2.
Er det svært at skrive SRP?
Det er bestemt ikke alle, der har nemt ved at skulle skrive deres SRP-opgave. For mange er det sværeste dog at komme i gang. Når man først har taget hul på opgaven, kan man nemlig køre videre på sit momentum. Det kræver dog, at man får startet rigtigt.
Hvordan er en SRP bygget op?
Resuméet giver læseren et overblik over din undersøgelse, fremgangsmåden og resultaterne. Indholdsfortegnelsen giver læseren overblik over indholdet. Indledningen fører læseren ind i emnet og forklarer, hvad du vil undersøge, og hvordan du vil gribe din undersøgelse af. Metodeafsnit er kun relevant for nogle opgaver.
Hvad er en konklusion eksempel?
Kort fortalt er konklusionen et opsummerende svar på din problemformulering. En god konklusion er et kort og præcist afsnit, som efterlader læseren med et tydeligt billede af, hvad du har fundet frem til i din opgave. Det er en af de opgavedele, som lærer og censor kigger meget på.
Hvor lang er en SRP?
Det er enkelt at besvare, hvor langt et SRP skal være, da læreplanen har et klart svar på det: 15-20 sider á 2.400 enheder pr. side (inklusiv anslag og mellemrum). Her skal du anvende det udleverede officielle ark med opgaveformuleringen.
Er diskussion og konklusion det samme?
Hvor du skriver kortfattet i konklusionen, skriver du mere dybdegående om emnet i diskussionsafsnittet. Her evaluerer du undersøgelsen, du diskuterer eventuelt dine forventninger og mulige grunde og konsekvenser af resultaterne, mulige begrænsninger og forslag til opfølgende research.
Hvordan skriver man en konklusion i en DHO?
Din opgave skal ende ud i en konklusion. I konklusionen skal du sammenfatte de vigtigste pointer fra din analyse, tolkning og diskussion. Det er vigtigt, at du kommer ind på begge fag. Derefter skal du lave den egentlige konklusion på din problemformulering, hvor du klart, præcist og kort besvarer spørgsmålene.
Hvad er en perspektiverende konklusion?
En perspektivering er, til forskel fra en konklusion, typisk ikke et krav i en opgave. Hvis du har skrevet en opgave, som rejser nye spørgsmål inden for dit emne, eller hvis du stødte ind i nogle spørgsmål undervejs, som din opgave ikke kunne besvare, så kan en perspektivering give god mening.
Hvad skriver man i 2 g?
I 2. g skal du skrive en studieretningsopgave i to eller tre af dine studieretningsfag. Formålet er at øve en opgaveform, der leder frem til studieretningsprojektet i 3. g.