Du kan få MitID igen i Borgerservice, hvis du fx: ikke har et gyldigt pas/ID-kort – og ikke har mulighed for at få det.
Kan man få MitID hvis man ikke har pas?
Siden juni 2022 har det været muligt at oprette MitID direkte i MitID appen, hvis man havde et gyldigt dansk, grønlandsk eller færøsk pas. Nu er der kommet en opdatering, så man også kan bruge udenlandske pas eller ID-kort med chip til at oprette MitID direkte i appen.
Hvordan får man aktiveringskode til MitID uden pas?
Hos Borgerservice kan du få udleveret en aktiveringskode til MitID app. Du skal identificere dig med gyldig legitimation, for at Borgerservice kan udlevere aktiveringskoden. Husk at bestille tid i Borgerservice, inden du møder op.
Hvordan opretter man MitID med udenlandsk pas?
- Tjek din telefon, dit pas/ID-kort – og få evt. en P-kode.
- Hent og åbn MitID appen.
- Scan passets/ID-kortets kode, aflæs chip og scan ansigt.
- Opret bruger-ID.
- Aktiver eller bestil MitID.
Kan man få MitID med kørekort?
Mød op i borgerservice
Skal du have hjælp til få MitID i borgerservice, skal du: Medbringe dit danske pas, dit danske kørekort eller to af følgende dokumenter (CPR-nummer skal fremgå af mindst ét af dokumenterne):
Sådan får du MitID med pas og MitID app - maj 2023
Kan man bruge kørekort i stedet for pas?
NEJ – et kørekort er ikke et rejsedokument. Du skal bruge dit nationale identitetskort eller pas.
Kan man få MitID uden pas og kørekort?
Du kan få hjælp i borgerservice til at få MitID, hvis du ikke kan få det via MitID.dk eller MitID app. Fx hvis du ikke har et gyldigt, dansk pas eller en telefon, der kan scanne passet. Husk, at du skal bestille tid, før du kan møde op. På borger.dk kan du både finde din lokale borgerservice og bestille tid.
Hvordan får man en aktiveringskode til MitID?
Du kan aktivere MitID app ved at indtaste en aktiveringskode, sammen med dit bruger-ID i den nye app. Du får en aktiveringskode ved at logge på din profil på MitID.dk, (fx hvis du stadig har din gamle telefon med MitID appen på), eller ved at møde op hos Borgerservice.
Kan man oprette MitID på en anden telefon?
Få MitID app på anden telefon/tablet add
' Tryk på Få en aktiveringskode på skærmen 'Aktiver MitID app på en anden telefon/tablet'. Kig væk, mens den, du hjælper, nu får vist sit bruger-ID og en aktiveringskode på din telefon. Begge dele skal personen bruge lige om lidt.
Hvad skal man have med for at få MitID?
Det er muligt at få MitID i Borgerservice. Bemærk, at du i de fleste Borgerservicecentre skal bestille tid, inden du møder op. medbringe gyldig legitimation, fx pas eller kørekort. svare på nogle udvalgte spørgsmål om dig selv (spørgsmålene er hentet fra CPR) eller medbringe et vidne, som kan bekræfte din identitet.
Hvad er engangskode til MitID?
Indtastning af engangskoder er ligeledes med til at øge sikkerheden, da du - for at godkende med MitID - skal bruge en engangskode, der kun er tilgængelig på den skærm, som du sidder ved. Engangskoden er fire cifre, der vil blive vist på den skærm, hvor du er ved at logge på.
Kan man få hjælp til MitID i banken?
Understøttelse af MitID hos Borgerservice fortsætter, også efter at det er slut med at få MitID via banken, ligesom det fortsat også er muligt at få hjælp hos MitID supporten og ligeledes hos bankernes support til spørgsmål om brug af MitID i banken.
Kan man være fritaget for digital post og have MitID?
Personer, der ikke kan betjene sig selv digitalt, kan få fritagelse for Digital Post og dermed få post fra det offentlige sendt med almindelig fysisk post. Fritagelsen er tidsubegrænset, men man kan til enhver tid tilmelde sig Digital Post igen.
Kan man have 2 forskellige MitID på samme telefon?
Der kan højst være tre brugere tilknyttet, og I skal være opmærksomme på, at når I bruger samme app, kan I ikke bruge fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse til at godkende med. Åbn MitID app på den fælles enhed. Tryk på tandhjulet øverst til venstre. Vælg 'Tilføj bruger'.
Hvad gør man med MitID hvis man mister sin telefon?
Hvad gør jeg? Hvis du mister din telefon, skal du straks spærre den MitID app, som er tilknyttet den telefon, du har mistet.
Hvordan bruger man MitID uden telefon?
Aktiver MitID app - se mulighederne add
Du kan få koden på MitID.dk på din profilside, på Borgerservice eller på en lånt telefon med dit pas, hvis din egen telefon ikke kan scanne dit pas. I MitID app kan du identificere dig ved at scanne dit pas og dit ansigt (for at sammenligne med dit pasfoto), direkte i appen.
Hvor kan jeg finde min aktiveringskode?
Aktiveringskoden kobler appen til dit MitID og dit mobilnummer. Du kan få en aktiveringskode på MitID.dk, eller ved at logge på med dit med NemID, hvis du ikke kan logge på MitID.dk. Alternativt kan du få aktiveringskoden udleveret hos borgerservice.
Kan jeg få en ny aktiveringskode til MitID i banken?
Spærret MitID adgangskode
Har du fortsat adgang til at logge på med MitID fra en mobil eller tablet med MitID appen, kan du genaktivere adgangskode ved at logge på MitID.dk. Er din adgangskode er blevet permanent spærret, skal du bestille en midlertidig aktiveringskode, før du kan oprette en ny adgangskode.
Kan man gå på Borgerservice uden at bestille tid?
Tidsbestilling i Borgerservice er obligatorisk
Du skal altid bestille tid i forvejen, når du har brug for personlig betjening i Borgerservice.
Hvor hurtigt kan man få lavet et pas?
Hastelevering. Hvis din afrejse er så tæt på, at du ikke kan vente på den almindelige levering på 11-15 hverdage, er der mulighed for hastebehandling. Den tager ca. 5 hverdage.
Hvor meget koster et midlertidigt pas?
Et provisorisk pas gælder i 7 mdr. Medbring pasfoto (efter politiets regler) eller få taget et foto samtidig med bestilling i Borgerservice. Det koster 100 kr. Hvis du samtidig bestiller et rigtigt pas skal du kun betale for det - så er det provisoriske gratis.
Kan man bruge et udløbet pas?
Forlængelse af pas
Hvis dit pas er udløbet inden for de sidste 3 måneder, eller det udløber kort tid, før du rejser, kan du få forlænget dit eksisterende pas med et stempel. Dette kan dog kun gøres én gang. Også her skal du møde op i borgerservice og have dit pas med.
Er der forskel på Digital Post og e-Boks?
Digital Post og e-Boks er ikke det samme. Du har ikke automatisk Digital Post, fordi du måske har en e-Boks. Men fra din e-Boks kan du også se posten fra din digitale postkasse, så snart du er tilmeldt denne. Har du både Digital Post og e-Boks, får du samme post i begge postkasser.
Hvornår stopper e-Boks?
Indtil den 21. marts 2022 modtog du digital post fra det offentlige og fra private virksomheder i e-Boks eller på borger.dk, medmindre du havde valgt at være fritaget for Digital Post. Den 21. marts 2022 ændrede postkassen sig på borger.dk, og der kom en digital postkasse mere på banen.
Kan MitID bruges uden app?
MitID er først og fremmest en app til smartphone og tablet. Hvis ikke du har mulighed for at bruge MitID appen, kan du bruge kodeviser, kodeoplæser eller chip.