Hvordan modtager man en sigtelse?

Du modtager en kvittering for anmeldelsen i din e-Boks og på borger.dk. Hvis du er fritaget for digital post, får du kvitteringen med almindeligt brev. På kvitteringen kan du se politiets journalnummer på sagen. Det kan du altid henvise til, hvis du skal i kontakt med politiet om sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Kan man se sin sigtelse?

a. sigtedes/tiltaltes og dennes forsvarers ret til aktindsigt, og forurettedes, journalisters og forskeres adgang til aktindsigt. Aktindsigten kan være begrænset til visse dokumenter og oplysninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvordan får man at vide at man er sigtet?

Når politiet sigter dig, skal de oplyse dig om, hvad du er sigtet for, men du behøver ikke at udtale dig. Som sigtet kan du kræve, at din advokat kommer til stede. Du har ret til at udtale dig om det, der sker i sagen, og har ret til at være til stede ved retsmøder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsvars-advokat.dk

Hvornår ved man at man er sigtet?

Man skifter status fra mistænkt til sigtet, når politiet meddeler, at man nu er sigtet i sagen. Tiltalt bliver man, når anklagemyndigheden har vurderet den sag, politiet har arbejdet på, og besluttet at rejse tiltale ved retten. I dette skema kan du se betydningen af at være mistænkt og sigtet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ret.systime.dk

Kan man se om man er sigtet?

Må jeg forlade landet under efterforskningen? Det må du, hvis du ikke er varetægtsfængslet, men du skal underrette efterforskningsmyndighederne om det. Hvis de mener, at der er en risiko for, at du vil unddrage dig efterforskningen, kan de forbyde dig at forlade landet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på e-justice.europa.eu

Hvordan opsiger jeg mit arbejde? - Det Faglige Hus



Hvornår får man besked om sigtelse?

sigtelse, får du besked om, at sagen er afsluttet. til en person, bliver denne person sigtet. Sagen bliver givet videre til anklagemyndigheden, når efterforskningen er færdig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvad er forskel på sigtelse og tiltale?

Anklagemyndigheden rejser tiltale, hvis det vurderes, at der er beviser nok til at få en sigtet person dømt. At rejse tiltale betyder, at sagen bliver sendt til retten med et anklageskrift, der beskriver den strafbare handling. Personen, som tidligere var sigtet, er nu tiltalt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan man blive sigtet uden anholdelse?

Du kan godt blive sigtet uden at blive anholdt. Dette har betydning, da man som hovedregel ikke får erstatning for en uberettiget sigtelse uden anholdelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stage.dk

Hvordan kontakter politiet dig?

Politiets afhøring vil normalt foregå på den lokale politistation. Det gælder navnlig, hvis afhøringen forventes at tage længere tid. Afhøringen kan også foregå på gerningsstedet eller på det sted, hvor politiet kontakter dig (eksempelvis din bopæl). I visse tilfælde sker afhøringen telefonisk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvor lang tid kan man være sigtet i en sag?

Der er i princippet ikke noget loft for, hvor længe en person kan være sigtet i Danmark. Men ifølge Retsplejeloven skal politiet gøre, hvad det kan for at fremme en sag, og politiet kan opgive en påtale, hvis det ventes, at efterforskningen ikke fører til, at den sigtede findes skyldig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvad sker der efter en sigtelse?

Bliver du sigtet, fortæller politiet dig, hvilken forbrydelse du er sigtet for. Som sigtet i en straffesag, har du en række rettigheder, som politiet vil oplyse dig om. Det er frivilligt, om du vil udtale dig til politiet. Du har altså ikke pligt til at bidrage med oplysninger til sagens opklaring.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan man blive sigtet over telefon?

Visitation og afhøring

Politiet må også gerne fotografere dig, tage en DNA-prøve og tage dine fingeraftryk. Når du bliver sigtet, følger der en afhøring. En afhøring foregår oftest på din lokale politistation, men kan også finde sted på gerningsstedet eller over telefon. De to sidste tilfælde er til kortere afhøringer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsvarsadvokater.dk

Hvad sker der når man er sigtet for vold?

Hvad er straffen, hvis man findes skyldig? Vold straffes med bøde i de mildeste tilfælde og med fængsel i flere år i de groveste tilfælde. En typisk straf er fængsel i 30-40 dage betinget med vilkår om samfundstjeneste.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på troelslind.dk

Hvad skal der til for en sigtelse?

Hvis politiet vurderer, at der er rimelig grund til at mistænke dig for at have begået en forbrydelse, så kan de sigte dig. Politiet skal altid fortælle dig, hvad det er, at de sigter dig for. Når du er sigtet, så har du nogle rettigheder, som politiet skal fortælle dig om.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsadvokaterne.dk

Hvilke rettigheder har man som sigtet?

Din ret til en forsvarer

Uanset hvilken type straffesag du er sigtet i, har du ret til at have en forsvarer, som kan hjælpe dig i forbindelse med din straffesag. Din forsvarer har adgang til at overvære afhøringer af dig og til at overvære visse andre efterforskningsskridt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hjulmandkaptain.dk

Hvornår må politiet tage din telefon?

Fremover må politiet overvåge folks mobiltelefoner uden at give dem besked om det i jagten på kriminelle som for eksempel drabsmænd og grove narko-kriminelle i sager, der har en straframme på seks år eller derover.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på computerworld.dk

Kan politiet spore min telefon?

Det er stort set umuligt at gemme sig, hvis du har en kendt telefon med dig. Telefonen vil blive registreret i selskaberne på en telemast, uanset hvilket teleselskab du har, og dermed kan man spore sig frem til, hvor du har været – eller måske befinder dig nu.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Kan jeg se hvad politiet ved om mig?

Politiets kerneopgave består i at forebygge, efterforske, afsløre og retsforfølge strafbare handlinger.
  • Når du er mistænkt, sigtet eller dømt for en forbrydelse. ...
  • Nationalt Fotoregister, Det Centrale Fingeraftryksregister og Det Centrale DNA-profilregister. ...
  • Når du er vidne, forurettet eller anmelder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvornår ringer politiet til ens forældre?

Hvis du er under 18 år og bliver sigtet eller tiltalt i en straffesag, underretter politiet dine forældre om sigtelsen af dig. Politiet underretter også de sociale myndigheder i din kommune.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hjulmandkaptain.dk

Hvornår må politiet gå ind i dit hjem?

Som hovedregel må ransagning kun ske efter dommerkendelse. Hvis øjemedet vil forspildes ved at afvente dommerkendelse, må ransagning foretages uden. I så fald skal sagen dog indbringes for retten inden 24 timer, hvis der anmodes herom. Der er mange detailregler om ransagning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieadvokaten.dk

Hvad må man ikke sige til politiet?

Man har pligt til at oplyse navn, adresse og fødselsdato. Derimod er ingen forpligtet til at afgive forklaring til politiet, uanset om man er sigtet, vidne, tiltalt eller pårørende. Det vil altså sige, at hvis du bliver stoppet på gaden af politiet og de udspørger dig, har du ikke pligt til at svare.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på allianceadvokater-ishoej.dk

Hvad sker der hvis man bliver politianmeldt?

Hvis der er tilstrækkelig mistanke til en person, bliver denne person sigtet. Sagen bliver givet videre til anklagemyndigheden, når efterforskningen er færdig. Anklagemyndigheden vurderer derefter sagen. Hvis der ikke er tilstrækkeligt med beviser i sagen, får du besked om, at den er afsluttet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvor lang tid må politiet tilbageholde en telefon?

Politiet må højst tilbageholde dig i 24 timer. En dommer skal i et grundlovsforhør tage stilling til, om du skal løslades eller vare tægtsfængsles. Politiet skal informere dig om tidspunktet og årsagen til, at du er blevet anholdt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dkr.dk

Hvad er tiltaltes rettigheder?

Som tiltalt i en straffesag har du ikke pligt til at udtale dig til politiet eller i retten. Du kan altid kræve, at din forsvarer skal være til stede i forbindelse med afhøringen af dig. Din forsvarer har som udgangspunkt adgang til hele straffesagens materiale, som normalt gennemgås med dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hjulmandkaptain.dk

Hvor længe kan man sidde i varetægt?

Du kan højst være varetægtsfængslet i 4 uger ad gangen. Du har krav på at få din sag behandlet i både byret og landsret. Dommerens beslutning om at varetægtsfængsle eller løslade dig kan blive prøvet af landsretten, hvis du eller anklagemyndigheden anmoder om det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk