Blandt andet tjener banken penge på at sælge MobilePay-erhvervsløsninger til danske forretningsdrivende, som de kan anvende til at modtage betalinger med - løsninger, som virksomhederne betaler et fast gebyr for at benytte samt et transaktionsgebyr, lyder det.
Hvor mange penge tjener MobilePay?
Gennem året voksede især erhvervs-transaktionerne stærkt. I nethandel shoppede danskerne med MobilePay for over 56 mia. kroner om året. For tiende år i træk havde MobilePay i 2022 høj vækst og passerede nytårsaften en stor milepæl, nemlig en halv milliard transaktioner, helt præcist 503 millioner.
Hvad kommer MobilePay til at koste?
Gebyret svinger fra bank til bank, men ligger typisk på mellem 0,5 til 1,5 procent inden for Skandinavien. Det kan altså ende med at være en dyr løsning at bruge MobilePay til den type overførsler – selvfølgelig særligt, hvis der er tale om større beløb.
Hvad tager MobilePay i gebyr?
Fra 24. marts pålægges et gebyr på 1%, når du sender over 4.000 kr. til den samme person inden for 24 timer. Vi fjerner vi den daglige beløbsgrænse på 10.000 kr. og indfører en ny ugentlig grænse på 100.000 kr. Den årlige beløbsgrænse er stadig på 300.000 kr.
Hvem står bag MobilePay?
maj 2013 og var udviklet af Danske Bank. MobilePay blev slået sammen med norske Vipps i 2022. Herefter hedder selskabet Vipps MobilePay, og ejes af de norske banker der var bag Vipps og Danske Bank. I Danmark bliver MobilePay distribueret i samarbejde med stort set alle banker i Danmark.
Sådan sender du penge i MobilePay
Er MobilePay en del af Danske Bank?
MobilePay er en mobilbetalingsløsning fra Danske Bank A/S.
Er der svindel med MobilePay?
Svindlerne er gode til at efterligne beskeder fra os – så vær på vagt, hvis du uopfordret får en besked fra MobilePay. Undgå at klikke på links, hvis du er det mindste i tvivl om, at en besked er fra MobilePay. Undlad at indtaste personlige, følsomme oplysninger, medmindre du er helt sikker på, at en besked er reel.
Hvad koster MobilePay efter 1. oktober?
150.000 brugere af MobilePay MyShop blev 1. oktober 2023 mødt af nye priser. MobilePay ændrede prisen fra en fast pris pr. transaktion på 0,30 til 0,75 kr., plus et månedligt abonnement på 49 kr., til rent at koste 0,99% af transaktionsbeløbet, uden yderligere omkostninger.
Hvor mange penge må man overføre på MobilePay?
Med MobilePay kan du betale og overføre op til 10.000 kr. om dagen.
Er det gratis at betale med MobilePay?
Prisen er et gebyr på 4 %, som bliver lagt til det beløb, du sender i modtagerens valuta. Når du indtaster det beløb, du vil sende – for eksempel 100 NOK, så omregner MobilePay beløbet til din lokale valuta med det samme – fx cirka 64,95 DKK.
Hvad betaler virksomheder for MobilePay?
- Subscriptions: 0,99% plus 1 krone pr. transaktion.
- Invoice: 0,99% plus 1 krone pr. transaktion.
- App-betaling: 0,99% plus 1 krone pr. transaktion.
- POS: 0,99%
- MyShop: 0,99% (er alle implementeret sidste år)
- Online: Ingen ændringer.
Hvor mange procent har MobilePay?
Danmarks ældste borgere har på otte år ti-doblet deres brug af MobilePay. I 2014 var fem procent af danskerne i denne aldersgruppe aktive brugere af MobilePay. I dag er det 50%. Samtidig er 73% af de 70-74 årige danskere nu blevet MobilePay-brugere, mens tallene for de 65-69 årige og 60-64 årige er 81% og 87%.
Kan man have MobilePay på 2 telefoner?
Du kan kun være aktiv med MobilePay på én enhed ad gangen.
For at minimere risikoen for misbrug af MobilePay, skal du som bruger logge ind med både MitID og SMS-kode, når du logger på MobilePay på en ny enhed – for eksempel på din tablet. Heldigvis er det meget, meget nemt.
Kan skat se MobilePay?
Skat har skrevet venligt, men bestemt, til 6.000 danskere, som har fået sat lidt større beløb ind via MobilePay. Skattemyndighederne kan kigge med, når du bruger MobilePay. Det har 6.000 danskere fundet ud af i den seneste tid. De har fået et brev fra Skattestyrelsen.
Kan MobilePay spores?
Dine konti og andre personlige oplysninger er beskyttet i MobilePay-appen via din personlige login-kode, fingeraftryk eller via ansigtsgenkendelse. Alle overførsler bliver også registreret i MobilePays systemer, så svindel og ikke mindst svindleren nemmere kan spores.
Hvornår kigger skat på om du har sat penge ind på kontoen?
Din årsopgørelse er klar i løbet af marts. Hvis du skal have penge tilbage i skat, bliver pengene sat ind på din NemKonto fra 25. april 2025, og du skal ikke gøre noget. Er du barn eller ung, så tjek, at du har en NemKonto.
Hvornår kommer der gebyrer på MobilePay?
Fra den 24. marts er det ikke længere muligt at overføre større pengebeløb via MobilePay gebyrfrit. Det skriver mediet Finans. For første gang indfører betalingstjenesten gebyrer for privatpersoner.
Kan man overføre 20.000 på MobilePay?
Du kan overføre op til 10.000 kroner til andre privatpersoner inden for 24 timer – og op til 300.000 kroner inden for 365 dage. For betalinger til virksomheder kan du i løbet af 30 dage betale op til 300.000 kroner. Der er ingen beløbsgrænser, når du betaler med kort i webshops via MobilePay.
Hvor mange penge må man give i gave?
Du kan frit give gaver op til 76.900 kr. i 2025 (74.100 kr. i 2024) til et familiemedlem i din nærmeste familie, dog ikke svigerbørn. Her er satsen 26.900 kr.
Er der gebyr på privat MobilePay?
MobilePay vil ifølge Finans indføre gebyr for private, der overfører større beløb til andre private. Fra og med 24. marts vil det fortsat være gratis at overføre de første 4000 kroner om dagen til én bestemt bruger. Men alle beløb derover, der overføres til samme bruger i samme døgn, pålægges et gebyr på én procent.
Er der afgifter på MobilePay?
Det er stadig lige hurtigt, men fremover vil det ikke være lige billigt som privatperson at overføre større pengebeløb med Mobilepay. Overfører man mere end 4.000 kroner om dagen, er der fremover et gebyr på 1 procent for alt over beløbet.
Er MobilePay i underskud?
MobilePay har haft et stort økonomisk underskud og arbejder på at skabe en bæredygtig forretningsmodel. Ifølge landechef i Danmark, Jeanette Hertzum, er målet at undgå yderligere underskud. Vipps MobilePay, der opstod efter en fusion i 2022, præsenterede i 2023 et samlet underskud på cirka 700 millioner kroner.
Kan banken trække penge tilbage fra MobilePay?
Ja. Først skal du dog kontakte din bank for at få dit betalingskort spærret. Hvis der er hævet beløb, du ikke har godkendt, kan du få banken til at tilbageføre pengene.
Hvorfor spørger MobilePay om cpr-nummer?
De øgede sikkerhedskrav til online handel og betaling er nu nået til MobilePay. Det betyder, at de MobilePay-brugere, der kun er identificeret med CPR-nummer, skal til at identificere sig med MitID. De næste ugers tid sender MobilePay derfor besked direkte i MobilePay-appen til de brugere, det gælder for.
Kan man stole på MobilePay?
Dine oplysninger er beskyttet. Dine kortoplysninger kan aldrig læses fra appen. Dine konto og andre personlige oplysninger er beskyttet i MobilePay-appen med din personlige login kode, fingeraftryk eller via ansigtsgenkendelse. Alle overførsler bliver registreret i vores systemer.