En medarbejder kan få skattefri kørselsgodtgørelse af sin arbejdsgiver for 60 dages kørsel mellem sit hjem og en arbejdsplads inden for en forudgående periode på 12 måneder. Medarbejderen kan desuden under visse betingelser få skattefri kørselsgodtgørelse for mere end 60 dage, hvis han eller hun arbejder flere steder.
Hvad sker der efter 60 dages reglen?
60-dages reglen omhandler kørsel mellem bopæl og arbejdsplads. Når der er kørt i mindst 60 dage mellem bopælen og den pågældende arbejdsplads, anses kørslen herefter for privat – og det er således kun muligt at anvende det ”almindelige” kørselsfradrag.
Hvordan fungerer kørselsgodtgørelse?
Din kørselsgodtgørelse skal være opgjort efter de faktiske kilometer, du har kørt. Hvis du får udbetalt et fast beløb uafhængigt af, hvor meget du reelt kører, så bliver beløbet skattepligtigt. Du skal huske at føre kørebog. Det er vigtigt, at du og de ansatte, der skal have udbetalt kørselsgodtgørelse, fører kørebog.
Hvor mange dage kan man trække fra i kørsel?
Grundreglen for kørselsfradrag er, at de første 24 kilometer af din transport til og fra arbejde ikke er fradragsberettiget, mens alt transport der overstiger de 24 kilometer om dagen kan trækkes fra i skat. Samtidig er der et loft på 120 km (over 60 km hver vej), hvilket betyder at du kun kan trække 1 kr.
Hvornår skal arbejdsgiver betale kørsel?
At udbetale kørselsgodtgørelse er ikke lovpligtigt for arbejdsgiver, men noget arbejdsgiver kan vælge at betale til sin medarbejder. Arbejdsgiver beslutter altså i den situation at dække medarbejderens udgifter i forbindelse med, at vedkommende kører i egen bil for at udføre sit arbejde. Det er helt sikkert god stil.
Kørselsgodtgørelse - Skattefri? Hvor meget? Hvornår? 60 dages reglen!
Kan man trække kørsel fra i arbejdstiden?
Du får fradrag for de dage, du reelt kører til og fra arbejde (altså ikke hjemmearbejdsdage, kursusdage, ferie, sygedage mv.). Bemærk, at du ikke kan få kørselsfradrag, hvis: du kører til og fra dit studie, da SU ikke tæller som løn. du kører til og fra ulønnet praktik.
Kan man trække kørsel fra 2 gange på en dag?
Kører du til og fra samme arbejdsplads mere end én gang om dagen, kan du få fradrag, hvis du samlet kører mere end 24 km om dagen. Du skal oprette 2 kørselsfradrag mellem din bopæl og din arbejdsplads, hvor du retter antallet af kilometer pr. dag, så det stemmer overens med det antal kilometer, du faktisk kører.
Kan man få kørselsfradrag udbetalt hver måned?
Du kan kun få udbetalt din kørselsgodtgørelse, hvis du også får udbetalt en reel løn. Hvis du får udbetalt et fast beløb pr. måned for kørte antal kilometer, kan du ikke få kørselsgodtgørelse.
Hvornår skal man senest indberette kørsel?
Typisk vil årsopgørelsen være klar i marts. Du skal som hovedregel indberette dit kørselsfradrag, når indkomståret er slut. Først her ved du reelt, hvor mange dage du har haft kørsel mellem din bopæl og dit arbejde.
Hvem indberetter kørselsgodtgørelse?
Både danske og udenlandske arbejdsgivere kan udbetale skattefri kørselsgodtgørelse. Kører medarbejderen i udlandet, gælder de samme regler som ved kørsel i Danmark. Du skal indberette den skattefri kørselsgodtgørelse til Skattestyrelsen via eIndkomst.
Hvad er 183 dages reglen?
Privat ansatte - anvendelsen af 183-dages-reglen. For privat ansatte vil Danmark som hovedregel have beskatningsretten til lønindkomst i de tilfælde, hvor arbejdstageren opholder sig i et andet land, som Danmark har en DBO med, i en periode, der ikke overstiger 183 dage inden for et år.
Hvordan skal man dokumentere kørselsfradrag?
- kørslens formål.
- kørslens mål med eventuelle delmål.
- dato.
- antal kørte kilometer.
- beregning efter satser.
- kørslen er i medarbejderens eget køretøj.
Er kørepenge skattefrit?
Hvis du modtager B-indkomst, er det ikke muligt at få skattefri kørselsgodtgørelse. Det vil i stedet være skattepligtigt. Modtager du A-indkomst, kan du få skattefrie kørselspenge. Arbejder du frivilligt, hvor du ikke bliver lønnet, kan du også modtage kørselspenge skattefrit.
Hvad er forskellen på kørselsfradrag og kørselsgodtgørelse?
Kørselsgodtgørelse er noget, du giver til din medarbejder, som du kan trække fra i dit regnskab. Kørselsfradraget er derimod et fradrag, din medarbejder kan opnå ved at opgive kørslen på årsopgørelsen, hvis der er mere end 24 km til og fra arbejde.
Kan kørselsfradrag betale sig?
Det kommer helt an på, hvor meget der køres erhvervsmæssigt, og hvilken bil der køres i. I de fleste tilfælde kan det dog bedst betale sig at køre i egen bil og dermed opnå den skattefri kørselsgodtgørelse, og det kan selvsagt også betale sig, hvis man vælger en bil, som kører langt på literen.
Kan man både få kørselsgodtgørelse og befordringsfradrag?
Men hvis du kun modtager delvis skattefri kørselsgodtgørelse udelukkes der kun fradrag, for den befordring, der har dannet grundlag for den godtgørelse du har modtaget. Man kan IKKE få fradrag for en tur hvis arbejdsgiver betaler kørselsgodtgørelse for turen. Heller ikke hvis arbejdsgiver betaler mindre end maks.
Kan man få befordringsfradrag ved samkørsel?
Ved evt. samkørsel i bil er det alene personen, der har afholdt udgiften, der er berettiget til det ekstra fradrag. Ud over det almindelige befordringsfradrag kan personer få fradrag for dokumenterede udgifter til benyttelse af færgetransport, der indgår i den normale transportvej mellem hjem og arbejde.
Hvordan retter jeg mit kørselsfradrag?
Sådan skriver du dit kørselsfradrag på årsopgørelsen:
Vælg Ret årsopgørelsen/oplysningsskemaet. Gå til rubrik 51 Kørselsfradrag (befordringsfradrag). Vælg Lommeregneren ud for rubrik 51. Tast din hjemmeadresse (bopæl) og arbejdsadresse, hvis de ikke allerede er udfyldt, og angiv perioden, hvor du har ret til fradraget.
Hvor mange vagter må man have i træk?
Fridøgn. Alle har ret til et ugentligt fridøgn, som skal falde på det 7. døgn. Du må altså kun arbejde 6 døgn i træk, inden du i henhold til arbejdsmiljøloven have et fridøgn.
Kan arbejdsgiver kræve at man bruger egen bil?
I den kommunale overenskomst er det aftalt, at såfremt transport under arbejde (altså anden transport end til og fra arbejde) er nødvendig, skal din arbejdsgiver stille nødvendigt transportmiddel til rådighed. Der er ikke noget til hinder for, at du vælger at anvende egen bil.
Hvilke kommuner får ekstra kørselsfradrag?
og 4. pkt. De omfattede 25 yderkommuner er Bornholm, Brønderslev, Frederikshavn, Faaborg-Midtfyn, Guldborgsund, Hjørring, Jammerbugt, Langeland, Lolland, Læsø, Morsø, Norddjurs, Odsherred, Samsø, Skive, Slagelse, Struer, Svendborg, Sønderborg, Thisted, Tønder, Vesthimmerland, Vordingborg, Ærø og Aabenraa.