Ungdomskort giver dig rabat på din daglige transport fra din bopæl til dit uddannelsessted. Du kan bruge Ungdomskortet til bus, tog og metro. Der er forskellige betingelser for at få Ungdomskort, alt efter om du er 16-19 år, er elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på videregående uddannelse.
Hvordan tjekker man ind med et ungdomskort?
Ungdomskort i app
Når dit Ungdomskort er klar til download, så skal du starte med at tjekke inde på www.mitungdomskort.dk, hvilken app du skal bruge. Der er nemlig forskel i forhold til hvilke takstområder du rejser i. Alt efter hvilket områder der er tale om, kan dit kort enten være i DOT Billetter eller DSB appen.
Hvor langt kan man køre på et ungdomskort?
Du kan rejse ubegrænset mellem din bopæl og dit uddannelsessted, hvis du går på en godkendt uddannelse. Derudover er der følgende fordele med et Ungdomskort: Du kan rejse ubegrænset i hele det takstområde/zonegruppe du bor i.
Hvordan rejser man med ungdomskort?
Hvor gælder mit Ungdomskort? Du kan bruge dit Ungdomskort til og fra dit studie og i dit lokale takstområde. På ungdomskort.dk kan du indtaste din bopælsadresse og adressen på dit uddannelsessted, og så bliver dit lokale takstområde farvet grønt på et Danmarkskort. Her kan du rejse alt det, du vil, med dit Ungdomskort.
Hvad bruger man ungdomskort til?
Ungdomskort giver flere fordele og er: et periodekort til fri pendling mellem hjem og skole (for elever på ungdomsuddannelser og studerende på videregående uddannelser) et periodekort til fri kørsel i den kollektive trafik inden for takstområdet hvor kunden bor - alle ugens dage.
Sådan bestiller du Ungdomskort | DSB
Kan ungdomskort bruges som Rejsekort?
Ungdomskort er for dig, der er mellem 16-19 år eller indskrevet på en SU-berettiget uddannelse, og vil rejse frit mellem dit hjem og dit uddannelsessted. Ungdomskort giver dig desuden mulighed for at rejse med de pris- og rabatfordele, unge har med Rejsekort.
Hvor meget koster et ungdomskort om måneden?
Pris: 22,10 kr. pr. gyldighedsdag. Eksempel 30 dage: (30 * 22,10) = 663 kr.
Hvad er billigst ungdomskort eller rejsekort?
Rejsekort er billigere end enkeltbilletter Er du over 16 år, rejser du som udgangspunkt som kundetypen 'Voksen' - og til en pris, der er lavere end med enkeltbilletter. Du kan både få tidsrabat og mængderabat som 'Voksen'. Er du mellem 16-25 år, kan du rejse som 'Ung' – ofte til en lavere pris end som 'Voksen'.
Hvornår trækkes der penge til mit ungdomskort?
Det kræver blot, at du har enten Dankort, MasterCard eller Visa. Du skal være fyldt 18 år for at kunne oprette en betalingsaftale. Pengene vil automatisk blive reserveret på dit betalingskort 5 dage før 1. gyldighedsdato, men vi trækker først pengene, når du aktiverer perioden ved check ind i bussen eller på stationen.
Kan jeg ændre mine zoner på mit ungdomskort?
Under bestillingen af ungdomskort på mitungdomskort.dk er der på visse strækninger mulighed for at vælge rute. Du vælger ruten til venstre for zonekortet. Det vil fremgå på kortet med grøn farve, hvilke zoner du kan køre i. Bemærk, at du må køre i både de lysegrønne og de mørkegrønne zoner.
Kan jeg bruge mit ungdomskort i weekenden?
Er du ung (16-19 år) eller studerende på en ungdoms- eller videregående uddannelse, kan du rejse lige så meget, du vil, til en fast, lav pris i dine zoner – også når det er ferie eller weekend. Skal du rejse rundt i Danmark, hvor dit Ungdomskort ikke gælder, kan du få rabat.
Kan ungdomskort bruges i natbus?
Så længe kortet er gyldigt, kan du benytte det i alle busser og tog i hele Nordjylland og på strækningen mellem bopæl og uddannelsessted. Det er samme pris - uanset hvor meget du rejser.
Kan man bruge sit ungdomskort i letbanen?
Hvor kan jeg bruge mit Ungdomskort? Du kan rejse frit med tog, bus og letbane i det takstområde, du bor i samt til og fra dit uddannelsessted.
Hvilket område dækker mit ungdomskort?
Ungdomskortet giver mulighed for at rejse ubegrænset i hele det takstområde/zonegruppe du bor i. Hvis du går på en godkendt uddannelse, kan du rejse ubegrænset mellem din bopæl og dit uddannelsessted.
Kan man tilkøbe zoner til ungdomskort?
Særligt om visse produkter. Bruger du Ungdomskort, skal du være opmærksom på, at Ungdomskort bibeholder de lokale takstområder i hele Danmark. Fx er Sjælland, Lolland, Falster og Møn 3 takstområder, som er inddelt i zonerne 1-99, 100-199 og 200-299.
Kan man bruge ungdomskort i hele Danmark?
Fordele ved Ungdomskort
Du kan rejse på tværs af takstområder/zonegrupper med tog og få rabat på togbilletter i hele landet (hos DSB og Arriva).
Hvordan får jeg mit ungdomskort på telefonen?
- Log ind på mitungdomskort.dk med MitID.
- Tryk på 'Skift leveringsform'.
- Vælg 'App'.
- Indtast din e-mailadresse og telefonnummer.
- Tjek at perioderne er, som du vil have dem.
Hvorfor er mit ungdomskort så dyrt?
Ungdomskortperioder kan variere i længde og dermed i pris. En periode ler ligger som den sidste i en godkendelse, bliver automatisk tilpasset ved bestilling til at fylde godkendelsen ud. Den kan derfor være længere og derfor dyrere.
Kan man tage et barn med på et ungdomskort?
Ja, har du et Ungdomskort kan du tage to børn under 12 år med gratis, hvor dit kort gælder.
Hvad koster ungdomskort til bus?
Hvis du går på en ungdomsuddannelse og skal med bus, letbane eller tog hver dag, så er ungdomskort altid den billigste løsning for dig. Prisen er fra 21. januar 2024 13,94 kr. om dagen - 418,00 kr.
Hvorfor kan jeg ikke bestille ungdomskort?
Et Ungdomskort skal gælde for minimum 30 dage, og hvis din godkendelse f. eks. udløber om tre uger, så er det ikke muligt at bestille et Ungdomskort. Du kan se inde på www.mitungdomskort.dk, hvor længe din godkendelse gælder.
Hvad er kravene for ungdomskort?
Du kan få Ungdomskort, hvis du opfylder betingelserne, er 16-19 år, er elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på en videregående uddannelse, der er godkendt til SU. Ungdomskort giver dig rabat på din daglige transport fra din bopæl til dit uddannelsessted.
Kan man få ungdomskort på app?
- Log ind med din DSB Plus profil.
- Scroll ned i bunden af siden til 'Øvrige'.
- Tryk på 'Hent Ungdomskort'.
Hvad sker der hvis man glemmer at tjekke ud med ungdomskort?
Glemt check ud gentagne gange
Bliver dit kort spærret, bliver du samtidig opført i Rejsekorts kunderegister, og vil hverken kunne købe et Rejsekort Personligt eller et Rejsekort Flex de næste 12 måneder. Med et Rejsekort Anonymt risikerer du, at kortet bliver spærret, hvis du undlader at checke ud to gange.
Kan to børn rejse på samme Rejsekort?
I Danmark. En voksen på rejsekort, der er checket ind, kan medtage op til 2 børn under 12 år kvit og frit.