Hvis æblegele ikke vil stivne – og ligeledes med fx ribsgele, stikkelsbærgele og lignende – så er det pga at det naturlige pektinindhold i frugten ikke er stort nok. Det er pektin, der får æblegele til at stivne og det findes i højere grad i umodne grønne æbler, end i søde røde æbler.
Hvad gør man hvis gele ikke bliver stiv?
Hvad gør man? - Bland 1 tsk. Pektinpulver (Melatin) med 1 spsk. sukker, og lad det simre i et par minutter. Hvis det stadig ikke stivner, kan du spæde til med vand og lave saft i stedet.
Kan man redde tynd gele?
Hvis din gelé er blevet for tynd, kan du koge den igen sammen med Blå Melatin og få en tykkere konsistens.
Hvor lang tid tager gele om at stivne?
Skold rengjorte glas med kogende vand og ryst derefter glassene med cognac eller anden stærk spiritus, som derefter hældes ud. Kom den varme ribsgelé på glas. Sæt låg på og opbevar køligt. Det vil stivne natten over.
Kan man koge sylte op igen?
Synes du, det er blevet for fast, kan du tilsætte lidt vand og koge det syltede op igen.
Re-batching Apple Jelly That Didn't Set!
Kan man sylte uden atamon?
Eddike med en ren smag er bedst til syltelagen, fx lager-, æble-, øl og vineddike. Så kan du selv aromatisere eddiken med krydderier. Atamon er en mulighed, hvis det syltede skal holde sig længe. Men du kan sagtens sylte uden, hvis du opbevarer dine syltede sager i køleskab.
Hvordan Atamon skyller man glas?
Tilsæt 2 tsk. Atamon i hver flaske/glas, hvor du har 1 deciliter varmt vand. Sæt låg på flasken eller glas og ryst/fordel væsken godt. hæld det derefter ud og sæt låg på igen, så der ikke kommer støv eller lignede ned i de rengjorte flasker eller glas.
Hvor meget melatin til gelé?
GELÉ: 1 liter usødet saft, 1 pose Gul Melatin, 750 g sukker. FREMGANGSMÅDE: 1 pose Gul Melatin røres i 1 liter kogende usødet saft.
Hvornår er gelé færdig?
Træk en finger igennem den nedkølede syltetøj og se om der former sig en tydelig rynke. Hvis der former sig en tydelig, lidt tyk rynke er dit syltetøj færdig. Hvis ikke, eller hvis der er en begyndende rynke, skal den koge et par minutter mere.
Hvorfor citronsyre i gelé?
Citronsyre bruges til at udtrække saften af bær, frugt m.m. Citronsyre nedsætter samtidig pH-værdien i syltningen og fremmer geleringsprocessen. Citronsyre har en let konserverende virkning, men kan ikke erstatte brugen af Atamon.
Kan man genopvarme gele?
Pakningen kan på nem vis genopvarmes i mikroovnen, så du har en varm kompres pakke med gel til din terapi. På næsten samme vis kan du placere pakningen i fryseren, og få en nedkølet kompres pakke til kuldeterapi. OBS: Kulde og varmepakningen er ikke fyldt med giftige stoffer.
Hvad kan jeg bruge i stedet for Melatin?
Der er tradition for at bruge Melatin i Danmark til syltetøj og marmelade – jeg er ikke vild med produktet, da der ofte er konserveringsmidler i – og så er det enormt dyrt. Jeg bruger nærmest altid majsstivelse og lever med, at syltetøjet bliver lige en my mere mat i farven, end hvis man bruger eksempelvis Melatin.
Hvad kan jeg bruge i stedet for pektin?
Gul melatin
Den tykner sammen med sukker og kan anvendes til gelé og marmelade af bær og frugt, der ikke indeholder så meget pektin. Når du laver marmelade med gul melatin skal du til et brev anvende 1,6 kilo bær eller frugt og 1,1 kilo sukker. Når frugten er kogt mør tilsættes melatin.
Hvorfor hærder min gele ikke?
Tykt lag af gellak: Hvis du påfører et for tykt lag af gellak, kan det føre til, at den ikke hærder korrekt. Påfør altid gellak i et tyndt lag og påfør flere tynde lag, hvis nødvendigt. Lad hvert lag hærde under UV- eller LED-lampen i den anbefalede tid, før du påfører det næste lag.
Hvilken Melatin skal jeg vælge?
Gul melatin indeholder frugt-pektiner, som gelerer sammen med sukker. Den er rigtig god i geléer eller marmelader med frugter, der har lavt pektin-indhold. Det kunne for eksempel være æblegelé. Rød melatin er god at bruge til at jævne og tykne en marmelade eller syltetøj som for eksempel en jordbær marmelade.
Hvor meget Melatin?
Melatin (se mængde ovenfor) blandes med 2 spsk. ekstra sukker og tilsættes under omrøring i yderligere 2 min. Skum syltetøjet/marmeladen og hæld på atamon-skyllede eller skoldede glas, der omgående lukkes. Indhold: 25g – rækker til 4-6 kg frugt/bær.
Kan jeg bruge rød melatin til gelé?
Rød Melatin geleringspulver med konserveringsmiddel er et vegetabilsk fortyknings- middel, der jævner og gelerer uanset sukkermængden. Posens indhold rækker til 4-6 kg syltetøj eller marmelade.
Hvad er Melatin lavet af?
Atamon og Melatin er natriumbenzoat med e-nummer E211 og et af de mest populære konserveringsmidler til hjemmebrug. Melatin indeholder tilmed et fortykningsmiddel, som er helt unødvendigt, hvis man bare koger sine frugter nok ind. Hele formålet med at bruge natriumbenzoat er at dræbe bakterier.
Hvordan virker pektin?
Pektin nedbrydes i tarmene af mikrober. Pektin er en vigtig bestanddel for tarmenes funktion. Pektin i frugt forlænger den tid, kulhydrater tager til at blive optaget i blodet og stabiliserer og forhindrer dermed for højt blodsukkerniveau.
Hvad kan jeg bruge i stedet for Atamon?
Hvis du vil være helt sikker på, at dine glas er desinficerede, så kan du bruge alkohol i stedet for atamon - derved undgår du også tilsætningsstoffer.
Hvad er blå melatin?
Blå Melatin geleringspulver med konserveringsmiddel er et vegetabilsk fortyknings-middel, der giver mulighed for at lave gelé og marmelade med en reduceret sukkermængde.
Hvor længe kan Melatin holde sig?
Har du steriliseret glassene rigtigt og konserveret med fx Atamon eller Melatin med konservering, og opbevarer du syltetøjet mørkt og koldt, kan dine hjemmesyltede produkter som udgangspunkt holde sig i omkring 1 år.
Kan man undlade atamon?
Du kan også helt undlade atamon, da der er så meget sukker i marmeladen, at den naturligt kan holde sig længe.
Er Atamon nødvendigt?
Hvorfor skal man bruge Atamon? Atamon bruges til konservering af syltede produkter. Mange ønsker i dag at bruge mindre sukker, når der skal syltes, og derfor er det særligt nødvendigt at tilsætte et konserveringsmiddel for at sikre en lang holdbarhed.
Hvornår skal man tilsætte atamon?
Atamon er et flydende konserveringsmiddel. Det bruger du, når du skal skolde glas til syltning. Du kan også bruge det, når du vil konservere marmelade, syltetøj eller saft. Rør først atamon i marmeladen eller syltetøjet, efter at det har kogt, ellers virker konserveringen ikke.