En resultatopgørelse bruges til at illustrere, hvordan det økonomisk er gået i virksomheden i det pågældende år, ved at give et overblik over omsætning og omkostninger. Resultatet af resultatopgørelsen kan også kaldes for årets resultat. De fleste virksomheder vælger at deres årsregnskab løber fra d. 1 januar til d.
Hvad er formålet med en resultatopgørelse?
En resultatopgørelse er en virksomheds eller forenings driftsregnskab. Det er en opgørelse over virksomhedens omsætning og omkostninger i forbindelse med driften og viser virksomhedens status.
Hvornår laver man resultatopgørelse?
Når man driver en virksomhed i Danmark, er det lovpligtigt at udarbejde en årsrapport hvert år. Fristen for indsendelse af årsrapport til Erhvervsstyrelsen afhænger af virksomhedens størrelse og varierer typisk fra fire måneder til ni måneder efter regnskabsårets afslutning.
Hvad er forskellen på resultatopgørelse og balance?
Resultatopgørelsen viser virksomhedens overskud eller underskud for et regnskabsår. Balancen viser virksomhedens værdier dvs. passiver og aktiver. Nøgletallene er grobunden for en regnskabsanalyse.
Hvad er forskellen på årsregnskab og resultatopgørelse?
Forskellen på et årsregnskab – der indeholder resultatopgørelsen og balancen – og en årsrapport er, at årsregnskabet er en bestanddel, som skal indgå i årsrapporten, mens årsrapporten indeholder det store billede.
RESULTATOPGØRELSEN for begyndere
Er overskud og resultat det samme?
Et overskud betegner et positivt resultat, når virksomhedens omkostninger er trukket fra virksomhedens omsætning. Et overskud er derfor det modsatte af et underskud. Et underskud er derimod et negativt resultat, når virksomhedens omkostninger er større end virksomhedens omsætning.
Hvad viser en resultatopgørelse og hvad indgår i resultatopgørelsen?
Resultatopgørelse. En resultatopgørelse er en del af en virksomheds regnskab. Den viser virksomhedens omsætning og omkostninger indenfor en bestemt periode, hvorfor den afspejler ændringer i virksomhedens egenkapital. Resultatopgørelsen udarbejdes derfor indenfor en bestemt regnskabsperiode.
Er årsrapport og resultatopgørelse det samme?
En Årsrapport består derfor af både resultatopgørelse og balance, men også en tekst, der beskriver årets gang set med ledelsens øjne (altså din vurdering), noter til årsregnskabet og evt. revisorpåtegning.
Hvorfor laver man en balance?
Formålet med balancen er at give regnskabsbrugeren et overblik over værdien af aktiver og passiver for en bestemt dato (årsafslutningsdatoen). Et årsregnskab skal altid indeholde en balance.
Hvad viser en balance?
En balance er en regnskabsmæssig oversigt over værdien af en virksomheds pengebinding, i form af aktiver og passiver på en given dag, hvilket typisk vil være på årsafslutningsdatoen. Det vil sige, at aktiverne og passiverne tilsammen viser de værdier, som virksomheden har, og hvordan de er blevet finansieret.
Kan man selv lave sit regnskab?
Ja, du kan sagtens selv lave dit eget årsregnskab. Du har dog pligt til, med visse undtagelser, at sende dit regnskab til revidering hos en revisor, som vil give det sit blåstempel, hvis tingene ser ud til at være i orden.
Hvorfor opstiller vi en resultatopgørelse og balance med noter?
Noter bliver placeret som en særskilt del af årsregnskabet, da de ikke har indflydelse på læsningen og forståelsen heraf. Noter skal derfor opfattes som et supplement til årsregnskabet. Regnskabsposter i resultatopgørelsen og balancen i et årsregnskab vil være markeret, når de er til at finde nede i noterne.
Hvordan påvirker årets afskrivninger resultatopgørelsen?
Fordi afskrivninger er en omkostning i resultatopgørelsen påvirker afskrivningernes størrelse også årets resultat, og dermed hvor meget skat en virksomhed skal betale ved årets slutning.
Hvad er resultat i et regnskab?
Det er nemlig det, der endeligt viser, hvordan virksomheden har klaret sig i det forgangne regnskabsår, i forhold til indtægter og omkostninger. Grundlæggende beregnes dette ved at tage virksomhedens samlede omsætning og fratrække virksomhedens samlede udgifter.
Kan man få penge tilbage i moms?
Man kan som udgangspunkt få moms refunderet, når man har købt for mere, end man har haft salg for (forudsat at der er moms på udgifterne). Moms på salg kalder man for “salgsmoms” eller “udgående moms”. Moms på udgifter kalder man for “købsmoms” eller “indgående moms”.
Hvorfor får jeg moms tilbage?
Hvor hurtigt får man moms tilbage? Hvis du har indberettet negativ moms til SKAT, skal du have penge tilbage. Negativ moms betyder, at du har indberettet mere købsmoms end salgsmoms. Der går typisk 2-3 uger fra du har indberettet din moms, til du får momsen tilbagebetalt.
Hvorfor laver virksomheder årsrapporter?
Hvorfor laver man et årsregnskab? Der er to årsager til, at du skal udarbejde et årsregnskab. Den ene er, at det skaber et godt overblik over din virksomheds økonomi, som du kan bruge til at udvikle din forretning. Den anden er, at det for langt de fleste virksomhedstyper er et krav, at du udarbejder en årsrapport.
Hvad er aktiver og passiver?
Aktiver og passiver
Hvor aktiver udgør en del af regnskabet, udgør passiver den anden. Et aktiv er noget, som virksomheden ejer - et passiv er noget, som virksomheden skylder væk. Aktiver og passiver skal altid stemme overens, for at der er balance i regnskabet.
Hvad viser en egenkapital?
Egenkapitalen er selskabets aktiver, fratrukket alle forpligtigelser, det vil sige hensættelser og gæld.
Er varesalg og nettoomsætning det samme?
varesalget er jo det samme som nettoomsætningen... hvis du forestiller dig du sidder med et afslutningsskema så er den første konto som regel varesalg (nettoomsætning). Hvis du derimod ikke ved hvor meget du har solgt, skal du gøre som gigaultranoob siger, og gange antal solgte produkter med salgsprisen...
Hvorfor skal der være balance mellem aktiver og passiver?
Aktiver og passiver skal helst være balanceret, da det er tegn på, at regnskabet i virksomheden også er balanceret. Det skal de, fordi at passiverne viser, hvordan aktiverne er blevet finansieret.
Hvad er en balance i en virksomhed?
Balancen er et øjebliksbillede
En balance (også kaldet en status) er en oversigt over, hvad virksomheden ejer og skylder på et givet tidspunkt. Der er altså tale om et øjebliksbillede, der kan være helt anderledes allerede dagen efter.