Hvorfor ringer man til lægevagten?

Du kan kontakte lægevagten, når din egen læge har lukket, og det ikke kan vente til næste hverdag. For eksempel ved: Akut opstået sygdom. Akut forværring af eksisterende sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Hvornår skal man ringe til vagtlægen?

Lægevagten er åben på alle hverdage fra kl. 16 - 08 og lørdage, søndage og helligdage hele døgnet. Hav altid dit gule sygesikringsbevis/sygesikringskort klar når du ringer. Når du ringer til Lægevagten, kommer du direkte igennem til lægen, som vil bede om dit personnummer og bede dig fortælle om dine symptomer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegevagten.dk

Hvad kan man ringe til vagtlægen om?

Ring i forvejen

Når du ringer på telefon 70 11 07 07 har du to muligheder: Tryk 1, hvis du pludselig er blevet syg eller din sygdom er blevet forværret, og du har brug for at tale med lægevagten. Det vil være en læge, du kommer til at tale med.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsyddanmark.dk

Hvad er forskellen på lægevagten og 1813?

​​​Akuttelefonen 1813 modtager opkald fra borgere i Region Hovedstaden, der har behov for sundhedsfaglig hjælp, når egen læge har lukket. Du skal kontakte din egen læge ved sygdom eller skade på hverdage mellem kl. 08.00-16.00, og ringe 1813 på hverdage mellem kl. 16.00-08.00 og i weekender.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvornår modtager lægevagten flest opkald?

Se hvilke tidspunkter vi typisk modtager flest opkald til Lægevagten. På hverdage er det ofte lettest at komme igennem til lægevagten mellem kl. 17 – 20. Hvis du har brug for råd og vejledning, kan du i telefonen vælge Sundhedsfaglig Rådgivning, som kan hjælpe dig med svar om sundhed og sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Skadestue 911 eller akut pleje eller lægebesøg | Medicinsk rådgivning med læge ER



Hvad koster det at ringe til vagtlægen?

154 kroner om året – omkring 13 kroner om måneden - for at have fri og lige adgang til at kunne ringe til lægevagten ved akut opstået sygdom uden for egen læges åbningstid 365 dage om året1.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laeger.dk

Kan man ringe til vagtlægen med spørgsmål?

Holder din egen læge lukket, og er du syg eller sløj, kan du i Danmark ringe til vagtlægen. Der er dog ting, du ikke skal ringe og spørge om. Der er også situationer, hvor du under ingen omstændigheder må ringe til en vagtlæge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.dk

Hvornår er det bedst at ringe 1818?

Sådan bruger du lægevagten i Region Sjælland: Ring 1818 i tilfælde af akut opstået sygdom, akut forværring af eksisterende sygdom eller mindre skader uden for din læges åbningstid. Ring 112 ved livsfare.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Kan man ringe til vagtlægen med blærebetændelse?

Hvis du får symptomer på urinvejsinfektion eller feber, skal du kontakte din praktiserende læge eller vagtlæge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på auh.dk

Kan lægevagten udskrive smertestillende?

Afhængighedsskabende medicin (sovemedicin, stærkt smertestillende og ADHD-medicin) udskrives IKKE i lægevagten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på xn--lgesidsekjrholm-xlbj.dk

Kan lægevagten komme ud?

Akuttelefonen 1813's læger kører på hjemmebesøg, men kun hvis: Det vurderes, at der er akut behov for, at en læge tilser borgeren. Borgeren ikke kan transporteres til en akutmodtagelse eller -klinik uden, at det går ud over borgerens helbred.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan man ringe til 1813 hvis man har blærebetændelse?

1813-lægevagten

eks. øresmerter, halsbetændelse, ondt i ryggen, blærebetændelse, influenza og hududslæt. Børn under 12 år bliver tilset af læger med særlig viden om børn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hvidovrehospital.dk

Hvad gør jeg hvis min læge ikke har tid?

Du kan kontakte lægevagten på 70 11 31 31 ved behov for akut lægehjælp hverdage kl. 16-08, weekend og helligdage hele døgnet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvornår må man ringe til akut?

Ulykker, alvorlige forbrydelser eller opstået brand. Situationer med fare for liv, ejendom eller miljø Situationer der kræver akut udrykning fra politiet, ambulance, brandvæsen eller miljøberedskab. Livstruende sygdom og tilskadekomst.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvordan kommer man til vagtlægen?

Ring 1818 for at kontakte lægevagten. Hvis du eller den syge er i livsfare, skal du i stedet ringe 112 med det samme.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Hvad er akut behov for lægehjælp?

Du kan få brug for lægehjælp ved: pludselig opstået sygdom. sygdom, som ikke kan vente til den praktiserende læge åbner. pludselig forværring af sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på auh.dk

Hvad er symptomer på nyrebækkenbetændelse?

Symptomer. Svie eller smerter ved vandladning er det mest almindelige. Andre symptomer kan være hyppig vandladningstrang samt uklar og ildelugtende urin. Børn under fem år har ofte nogle mindre karakteristiske symptomer, såsom slaphed, irritabilitet, nedsat appetit og opkast.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ssi.dk

Hvornår skal man ringe til lægen?

Hvis du har problemer med vejrtrækning, forværring af symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til egen læge (eller 1813, hvis det er uden for din egen læges åbningstid). Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på oelstykkedoc.dk

Hvad er forskellen på urinvejsinfektion og blærebetændelse?

Urinvejsinfektion er betændelse i blærens slimhinde (blærebetændelse) og sommetider også i nyrebækkenet, som er den øverste del af urinlederen, der løber fra nyren til blæren (nyrebækkenbetændelse). Vi har to nyrer og nyrebækkener og kun den ene behøver at være betændt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på netdoktor.dk

Hvad er forskellen på 1813 og 1818?

1813 erstatter lægevagten. Ved skader skal man ringe til 1813 for at få at vide, hvornår og hvor man skal møde op på en akutmodtagelse eller akutklinik. Under særlige omstændigheder rykker Akuttelefonen 1813's lægerne ud på hjemmebesøg. Region Sjælland: Akuttelefonen kontaktes på telefonnummer 1818.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvordan får man fat i vagtlægen?

Du skal henvises af din egen læge eller lægevagten og skal altid ringe først:
  1. Hverdage fra kl. 8.00-16.00: Ring til egen læge.
  2. Fra kl. 16.00-8.00 på hverdage og hele døgnet weekend og helligdage: Ring til lægevagten på tlf. 70 11 31 31. Mellem kl. 23 og 08 tager Lægevagtens Natberedskab telefonen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvornår skal man ringe til 1813?

Ring 1813, hvis du har brug for hjælp ved skade eller pludselig sygdom. Du skal altid ringe 1813, hvis du mener at have behov for behandling på en akut modtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan man ringe til lægevagten fra udlandet?

Kontakt Europæiske ERV Alarm på +45 70 10 90 30.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på europaeiske.dk

Kan turister få lægehjælp?

Får du akut behov for lægehjælp uden for åbningstiden, kan du kontakte lægevagten. Hvis du er dækket af den offentlige sygesikring i et andet EØS-land (dvs. EU-landene samt Island, Norge og Liechtenstein) eller Schweiz, har du ret til de sundhedsydelser, som bliver nødvendige under opholdet i Danmark.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på visitdenmark.dk

Kan lægevagten udskrive antibiotika?

Man udskriver ikke antibiotika i telefonen, medmindre der er tale om en sikker øjenbetændelse eller en sikker blærebetændelse. Det er stort set de eneste to tilstande, hvor vi kan acceptere at udskrive telefonrecepter«, siger han til Politiken.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dagensmedicin.dk