Hvorfor spiser man flæskesteg og and til jul?

Flæskestegen som julemåltid kan spores flere hundrede år tilbage – helt tilbage til middelalderen. Dengang lod man grisene spise sig fede og mætte hele efteråret. I november blev de slagtet, og i december passede det med at spise grisene til jul, inden de havde ligget for længe i saltlagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på opskrifter.coop.dk

Hvorfor spiser man and og flæskesteg?

Julegåsen var, ligesom risengrøden og flæskestegen, et finere spise tilbage i tiden. Gåsen var tidskrævende, og mange havde ikke ovnpladsen til at tilberede den. Derfor begyndte de almene borgere at spise andesteg i stedet. Dagen i dag fremstår ande- og flæskesteg som de mest almindelige retter på julebordet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aabentlandbrug.dk

Hvorfor spiser vi gås til jul?

I middelalderen var gæs en del af den afgift - landgilden - som bønderne skulle betale herre-manden. Dermed begyndte traditionen med at spise gås hos de fine folk på herregårdene. Juleaften stod den altid på gås. Senere bredte skikken sig til det bedre borgerskab i byerne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Hvorfor spiser man gris til jul?

Gris var godt og fedt og gav de hårdtarbejdende bønder på landet alt, det de skulle bruge til at klare de kolde og mørke vintermåneder, fortæller Anja Jørgensen. “Grisen var bondemad sammen med grønkål og hvidkål, som man så kogte i fløde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på smagaarhus.dk

Hvornår startede man med at spise and til jul?

På gårdene rundt om i landbrugslandet solgte man sine gæs op til Mortens Aften i november og julen i december. I stedet begyndte bønderne i 1830'erne at tage anden til sig som julemåltid. Inden for de sidste 40-50 år har endnu en fugl fået plads på vores juleborde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Flæskesteg med sprød svær



Hvor stammer flæskesteg fra land?

Flæskesteg er en traditionel dansk madret af svinekød.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad spiste man i middelalderen til jul?

Danskerne har spist gris til jul siden middelalderen. Det gav god mening, fordi det var på dette tidspunkt, man slagtede rundt omkring på gårdene. Grisen fik selskab af kål, for kartoflen havde endnu ikke taget turen fra Nordamerika til Europa. Men inden man mæskede sig i julens flæskesteg, stod den på fisk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvad spiser man i Finland til jul?

I Finland og Sverige deler vi næsten tradition, da de spiser risengrød med en mandel i - men altså uden flødeskum og hakkede mandler, som gør det til risalamande, der er en dansk opfindelse og spises af 97 procent af danskerne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fritidsmarkedet.dk

Hvad spiser man i Norge til jul?

Det spiser nordmændene til jul
  • Ribbe. En slags flæskesteg, som regel serveret med surkål og kogte kartofler, julepølse, kødboller og sovs.
  • Pinnekjøt. Saltede og tørrede, nogle gange røgede, lammeribben. ...
  • Lutefisk. Tørfisk, der har ligget i vand og lud, og derefter bagt i ovnen.
  • Småkaker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på visitnorway.dk

Hvornår begyndte man at spise gris?

Det tamme svin kom til Danmark for 5.000-6.000 år siden – sikkert fra Sydeuropa. Tamgrisene blev ikke holdt i indhegninger, men gik frit omkring. De fandt deres føde i skoven.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aabentlandbrug.dk

Hvad er traditionel dansk julemad?

Mange danske familier vælger i dag mellem flæskesteg, andesteg og i mindre grad gåsesteg og kalkun til hovedret. I 2011 blev det fundet at and var det mest populære efterfulgt af flæskesteg, kun omkring 8% og 7% spiste gås og kalkun henholdsvis.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Er gås og gæs det samme?

at man omkring år 2000 talte, at der findes 3,6 millioner gæs i Europa - og at der kommer flere og flere gæs - først og fremmest fordi jagttiderne er blevet kortere og nogle gæs er blevet fredet. At hunnen hedder en gås og hannen hedder en gase - og de små unger hedder gæslinger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skoven-i-skolen.dk

Hvad spiser danskerne mest til jul?

Andesteg eller flæskesteg, med sovs, kartofler og risalamande til dessert. Sådan lyder en typisk dansk julemenu. Mere end 8 ud af 10 danskere forventer nemlig brun sovs, brunede og hvide kartofler samt risalamande juleaften. Hele 78 pct.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lf.dk

Hvad spiser de i Tyskland til jul?

Den mest almindelige mad juleaften er pølser med kartoffelsalat, måske skyllet ned med en pilsner eller to, og i Nordtyskland er karpe kogt i eddike også en almindelig spise juleaften. Den store julemiddag bliver til gengæld spist juledag, hvor man typisk inviterer familien på besøg til gås, and eller kalkun.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jyllands-posten.dk

Hvornår blev flæskesteg opfundet?

Flæskestegen med sprød svær, som vi kender den, dukkede først op i slutningen af 1800-tallet, da støbejernskomfuret blev udbredt i de danske hjem. Før da tilberedte husmødrene dagens måltider over ildstedet - og uden ovn, ingen flæskesteg.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Er Kam og flæskesteg det samme?

En kamsteg er egentlig det samme som en flæskesteg, det handler blot om udskæringen på grisen. Flæskestegen kender de fleste som en steg med sprøde svær, men du kan nå dertil på flere måder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på spisbedre.dk

Hvad spiser man i England til jul?

I England spiser man julemad om eftermiddagen d. 25. december, på ”Christmas Day” og den består typisk af stegt kalkun eller gås, samt postej og julebudding pyntet med kristtjørn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kulturogborgerhus.vallensbaek.dk

Hvordan holder man jul i England?

England: Tålmodig venten

bliver der hængt strømper op på pejsen eller i fodenden af sengen. Næste morgen er strømperne fyldt med gaver, og de store gaver er lagt under juletræet. Man spiser julemiddag kl. 14.00 med gåsesteg, Plum-Christmas Pudding og forskellige postejer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bornogfritid.dk

Hvad spiser man i Italien til jul?

Juleaften står på fisk og skaldyr

Men mest bemærkelsesværdigt er juleaftensmåltidet over hele Italien en kødfri middag, der foretrækkes fisk og skaldyr. Juledag byder menuen på antipasti, osteborde og charcuteri, forret, secondo( hovedret) og desserten – og nogle gange endda mere end det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på winetalk.dk

Hvornår får man julegaver i England?

- I England er den store juledag jo den 25. december, hvor man åbner gaver. Men hos os holder vi juleaften den 24. Og vi har fået and, så længe min datter ville spise det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på midtjyllandsavis.dk

Hvad spiser man til jul i Sverige?

Julebord - den svenske julemiddag

Julbordet består at mange forskellige typiske svenske kolde delikatesser. Lige fra forskellige former for marinerede sild, laks, paté, flæsk, julepølse, sylte, köttbullar, traditionelt knäckebröd, juleskinke, stegt prinskorv og lutfisk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på oresundsbron.com

Hvad spiser man til jul i Schweiz?

Traditionelle juleretter varierer fra region til region, men omfatter ofte fondue, raclette, honningkager og specifikke juledesserter som `Lebkuchen` og `Christstollen`. Gaveudveksling finder normalt sted juleaften, hvor familier samles og tilbringer tid sammen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på navicup.com

Hvilket land stammer julen fra?

Folk i Norden har fejret jul, længe før de hørte om, at Jesus blev født. Man fejrede jul i Danmark allerede i 600-tallet. Selve ordet jul stammer fra vikingetiden. Ordet er et flertalsord.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvad er den ældste juletradition i Danmark?

Det gælder for eksempel en af de allerældste danske juletraditioner: at man blandt andet fejrer julen ved at spise en masse god mad. Det gjorde vikingerne allerede i 900-tallet, og det har alle danskere – hvis de har haft mulighed for det – gjort hvert år lige siden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Hvad spiste man i gamle dage til jul?

Går vi tilpas langt tilbage i tiden, til før reformationen i 1500-tallet, spiste man slet ikke kød juleaften, men fisk. For december var nemlig fastetid, og kød var bandlyst, indtil fastens afslutning 25. december. Man spiste derfor klipfisk, saltede sild eller friske ferskvandsfisk som karper og aborre juleaften.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gastrofun.dk