“Hvorfor vil du arbejde her hos os?” Her skal du gerne demonstrere, at du kan løse de opgaver, der er stillet i jobopslaget. Nævn gerne at du er meget interesseret i (og motiveret for) at arbejde med at løse netop de opgaver.
Hvad motiverer dig til at søge hos os?
En af de bedste motivationer for at søge en stilling er, at du finder virksomheden interessant. Måske har du researchet virksomheden og er blevet positivt overrasket over deres produkter eller services. Eller også har du læst noget positivt om virksomheden i pressen. Måske er virksomheden kendt i al almindelighed.
Hvorfor skal vi vælge dig til jobbet svar?
Hvad svarer man på: "Hvorfor skal vi ansætte dig?" Det bedste du kan gøre i den situation er at fremhæve dine kompetencer og egenskaber, og forklare, hvorfor de er relevante, hvordan du har tænkt dig at udnytte dem, samt hvordan du ville kunne bidrage til både arbejdet og kulturen i virksomheden.
Hvor ser du dig selv om 5 år svar?
“Om fem år vil jeg gerne være i en stilling, hvor jeg ved mere om mine længerevarende karriereønsker som designer. Jeg vil have erfaring med at arbejde for et designbureau og vide mere om branchen generelt. Jeg vil have vokset mine tekniske færdigheder og lært, hvordan man tager feedback fra kunder og integrerer den.
Hvad er dine styrker eksempler?
- Kreativitet. Du tænker tit 'Hmm, gad vide, om det kan gøres på en ny eller smartere måde? ...
- Nysgerrighed. Du elsker at stille spørgsmål og fordybe dig. ...
- Dømmekraft. Du er god til at se ting fra flere vinkler. ...
- Videbegær. Du elsker at lære nye ting. ...
- Visdom. ...
- Mod. ...
- Vedholdenhed. ...
- Ærlighed.
WHY DO YOU WANT TO WORK FOR US? (The BEST ANSWER to this Difficult INTERVIEW QUESTION for 2022!)
Hvad er personlige styrker?
Dine personlige styrker er dine personlige kompetencer, som psykologen Seligman har identificeret er universelle for alle mennesker, uanset køn, alder og kulturel baggrund. Graden af hver af de 24 personlige styrker vil dog variere fra person til person.
Hvad kan personlige styrker være?
- Nysgerrighed og interesse for verden - Nysgerrighed.
- Videbegær - Videbegærlighed.
- Dømmekraft, kritisk tænkning og åbenhed - Åbenhed.
- Kreativitet, opfindsomhed og originalitet – Kreativitet og opfindsomhed.
- Social begavelse - Social intelligens.
- Perspektiv (visdom) – Visdom – Perspektiv.
- Tapperhed og mod - Mod.
Hvad kan ens svage sider være?
- "Jeg har tendens til at fokusere på detaljer" ...
- "Jeg har svært ved at give slip på arbejdsopgaver" ...
- "Jeg har svært ved at sige nej" ...
- "Jeg bliver utålmodig, hvis opgaver tager længere tid end beregnet"
Hvad er godt at spørge om til en jobsamtale?
- Vil du fortælle lidt mere om dig selv? ...
- Hvorfor har du søgt dette job? ...
- Hvad er dine styrker? ...
- Hvad er dine svagheder? ...
- Hvad kan presse dig i dit arbejde? ...
- Hvordan er du i et samarbejde? ...
- Hvordan gør du med prioritering og planlægning af dine opgaver?
Hvad er du god til fagligt og personligt?
Dine faglige kompetencer, er det du har lært gennem din uddannelse, tidligere jobs eller andre erfaringer. Eksempler på personlige kompetencer: udadvendt, initiativrig, humoristisk, detaljeorienteret, energisk, positiv, nysgerrig, struktureret, grundig, beslutsom, god til at samarbejde osv.
Hvorfor vil du arbejde for os?
“Hvorfor vil du arbejde her hos os?” Her skal du gerne demonstrere, at du kan løse de opgaver, der er stillet i jobopslaget. Nævn gerne at du er meget interesseret i (og motiveret for) at arbejde med at løse netop de opgaver.
Hvorfor vil jeg gerne arbejde hos jer?
du kan altid sige: "ved du hvad jeg har set dit stillingsopslag, og den stilling vil jeg rigtigt gerne i spil til, så hvordan gør jeg mig mest muligt interessant for dig ?". Alene det, at du viser interesse for stillingen OG skiller dig ud, fordi du vil være en af de få ringer, bringer dig tættere på samtalen.
Hvad taler man om til 2 samtale?
Til anden samtale skal du ofte tale med den chef, du kommer til at arbejde sammen med og en eller to medarbejdere. Her har I mulighed for at lære hinanden bedre at kende, og du kan spørge mere ind til jobbet og stillingen. Det er også til anden samtale, at I kan tale mere konkret om løn og ansættelsesvilkår.
Hvad kan man skrive som motivation for at søge stillingen?
Du behøver ikke skrive, at du er interesseret i jobbet (det ved de godt – ellers søgte du ikke), men mere hvorfor det er spændende, og hvad der har vækket din motivation (for eksempel virksomheden, arbejdsopgaverne, branchen).
Hvad kan jeg fortælle om mig selv?
- Fokusér på emnerne uddannelse, karriere og seneste eller mest relevante erfaring i forhold til det pågældende job.
- Lad din fortælling bygge på din ansøgning og CV, uden du refererer dit CV slavisk.
- Fortæl kort om din vej på arbejdsmarkedet.
Hvad er personlig motivation?
Din personlige motivation handler om, hvorfor og hvordan du personligt kunne se dig selv som en del af virksomheden.
Hvad kan man sige om sig selv til en jobsamtale?
Vær præcis, velformuleret og “to the point”, når det gælder din egen historie. Når de fx spørger dig om dit CV, jobskift, din baggrund, hvorfor du søger, og hvorfor netop du er den rette til jobbet, får du belønningen for din forberedelse ved at kunne svare smidigt og uanstrengt.
Hvad er din svaghed?
- Find en svaghed, der ikke er kritisk for stillingen, du søger.
- Erkend, hvor du mangler erfaring, men vend det til noget positivt.
- Fortæl, hvad du glæder dig til at lære.
- Nævn, hvordan du konkret vil løse det, der udfordrer dig.
Er det godt at være den første eller sidste til en jobsamtale?
–Er det bedst at komme til jobsamtale først eller sidst? Det er bedst at være den første kandidat til jobsamtale i en rekrutteringsproces. Det tilskrives, at du er den første til at skabe et indtryk, hvorfor den næste i rækken som minimum skal overgå dig for at komme i betragtning.
Hvad er din største svaghed jobsamtale?
Hvad kan mine svage sider være? Læg vægt på de arbejdsmæssige steder, hvor du gerne vil udvikle dig og blive bedre, eller fremhæv den positive effekt dine svagheder også kan have. Er du fx detaljeorienteret, kan du nævne at du sjældent laver sjuskefejl, men at du arbejder på at have øje for det store billede.
Hvad er en faglig kompetence?
Hvad kan faglige kompetencer være? Faglige kompetencer er nemmere at sætte ord på, end personlige egenskaber. Disse kompetencer består af dine hårde færdigheder, som du har tilegnet dig gennem din uddannelse og arbejdserfaring.
Hvilke svagheder kan man nævne til en jobsamtale?
- Nogle gange har jeg svært ved at give slip på et projekt.
- Jeg bliver stresset, hvis et projekt strækker sig ud over tidsfristen.
- Jeg kunne godt bruge mere erfaring ..
- Jeg har nogle gange svært ved at bede om hjælp.
- Jeg har nogle gange svært ved at komme godt ud af det med visse personligheder.
Hvordan vil du beskrive dig selv?
Grundlæggende skal der være plads til en række med personlige kompetencer og en række med faglige kompetencer. Tænk nu over hvilke ord du vil bruge til at beskrive dig selv. Det kan være ord som 'arbejdsom', 'venlig' eller 'altid klar på at hjælpe en kollega'.
Hvad er mine kernekompetencer?
Hvad er mine kernekompetencer? Dine kernekompetencer er det, du kan. Kompetencer er dine evner og dine relevante erfaringer kogt ned til konkrete bidrag. Det er altså disse kerne- eller spidskompetencer, der helt konkret fortæller, hvad du kan.
Hvad er mine ressourcer?
Ressourcer kan være mange ting, lige fra personlighedstræk til faglig formåen, personlige relationer, steder, aktiviteter mm. Med andre ord er ressourcer de aspekter ved os selv og ved vores liv (både arbejdsliv og privatliv), som giver os en følelse af velvære, kompetence, tryghed og styrke.