Årsagen er ofte, at du har valgt en dæmpbar LED-pære, men ikke en LED-lysdæmper. I så fald vil det ikke virke rigtigt, og pæren begynde at blinke. Problemer med dæmpning ligger altså ikke i pæren. Løsningen er at skifte lysdæmperen til en LED-lysdæmper.
Hvorfor lyser lampen ikke?
Skift ledning eller fatning i din lampe
Hvis lampen ikke virker, kan det skyldes en defekt fatning eller ledning. Det kan også være, du gerne vil skifte til et kabel med stik og afbryder. Det er ikke alle lamper, hvor det er muligt at skifte ledningen eller fatningen ud.
Hvorfor virker lyset ikke?
En dårlig strømkilde, svage forbindelser, et dårligt kredsløbsdesign eller endda skade fra vandinfiltration forårsaget af regn er hyppige årsager. Der er ofte en løsning på problemet, uanset årsagen eller advarselsindikationerne om, at dine LED-lys ikke fungerer.
Hvorfor blinker min LED-pære når den er tændt?
Det kan nemlig være, at du har det, der kaldes krybestrøm i dine elinstallationer. Det betyder slet og ret, at der ”kryber” en lille smule strøm igennem dine ledninger, også når der er slukket på kontakten, og det er denne strøm, som får din LED-pære til at blinke.
Hvilke to mulige fejl kan gøre at ens lyskilder lyser forskelligt?
- LED-pærerne er ikke dæmpbare.
- Lysdæmperen er ikke kompatibel med LED-pærer.
- Der er fejl i installationen.
- Der er fejl i lysdæmperen eller i LED-pæren.
Sådan rettes LED Strip-lys, der ikke tænder | Issa Maj
Hvor længe holder LED lys?
Hvor mange timer holder en LED pære? LED lyskilder har typisk en levetid på 20-50.000 lysetimer. Til sammenligning har en almindelig halogenpære eller glødepære en levetid på 1-2.000 lysetimer.
Kan man sætte LED pærer i alle lamper?
Ja, du kan sætte LED-pærer i næsten alle lamper. LED-pærer er designet til at passe i eksisterende lampefatninger og kommer i et bredt udvalg af sokkeltyper, såsom E27, E14, GU10, G9, G4, GU5.
Hvorfor blinker mit LED lys?
En LED lyskilde forsynes af en driver, som transformerer højvolt vekselstrøm til lavvolt jævnstrøm. Driveren og samspillet med lyskilden er derfor den primære årsag til, at man oplever flimmer.
Hvorfor blinker min LED?
Den mest normale årsag til, at din LED-pære blinker, skyldes krybestrøm. Det vil sige, at der kryber en lille smule strøm i ledningerne til din LED-pære, selvom den er slukket. I dag er LED-pæren nemlig så effektiv, at den vil forsøge at tænde ved selv svage strømme.
Hvorfor blinker lyset i lampen?
Elektriske svingninger. En af de mest almindelige grunde til en blinkende lampe er svingninger i strømforsyningen. Disse svingninger kan være forårsaget af mange ting, herunder problemer med det lokale elnet eller interne elektriske problemer i dit hjem.
Hvor meget koster det at have lyset tændt?
Det koster ca. 0,02 kr. i timen at have en LED-pære tændt. Prisen afhænger naturligvis af elpriserne og vil kun blive dyrere, hvis du anvender halogen-, spare- og glødepærer.
Er det ulovligt at køre med lyset tændt?
I Danmark har det været lovpligtigt at køre med lyset tændt i lygtetændingstiden siden 1990, og derfor har der på stort set alle nye biler været automatisk kørelys som minimum. I 2011 kom der imidlertid en ny EU-regel, hvor det blev et krav, at der altid skal være lys på bilerne - men kun foran.
Hvorfor bryder lyset?
Lysets brydning
Når lys brydes vil de forskellige stråler (farver) i det hvide lys ændre retning. Det er fordi bølgerne skal bevæge sig i et nyt medium, altså fra mediet luft til mediet vand. Lysbølger bevæger sig hurtigere i luft end i vand. Lysets brydning kaldes også refraktion.
Hvordan lyser en LED-pære?
I modsætning til en glødepære er en LED-pære ikke udstyret med en metaltråd, som bliver varmet op af elektrisk energi. I stedet virker LED som en slags omvendt solcelle. Det vil sige, at i stedet for at omdanne lys til energi omdanner LED-pærer energi til lys ved at sende strøm gennem dioden.
Hvorfor lyser min LED-pærer når de er slukket?
LED lyskilder er meget fintfølende overfor krybestrøm og du kan derfor opleve at dine lyskilder ikke slukker helt selvom strømmen er afbrudt ved din kontakt eller afbryder. Dette kan afhjælpes med en støjkondensator for krybestrøm.
Hvad er det der lyser i LED-pærer?
I lysdioden er halvlederen lavet af et særligt materiale – typisk galliumarsenid – der frigiver partikler kaldet fotoner, når elektronerne falder i et hul. Fotoner er lys! Når du sætter strøm til en lysdiode, bevæger elektronerne sig og falder altså ned i hullerne og udsender lys.
Hvorfor flimre min lampe?
En lampe flimrer, når der ikke kommer strøm nok via lampen til dæmperen. I dette tilfælde mister dæmperen sin synkronisering, og lyskilden flimrer.
Hvorfor er der krybestrøm?
Krybestrøm - Årsagen til Mystisk Lys
Årsagen til dette mystiske lys er krybestrøm. Krybestrøm er en ganske lille mængde strøm, der løber igennem dine ledninger, som din lampe eller LED pære er tilsluttet. Denne krybestrøm får så lamperne til at lyse - selvom de er slukket - men kun svagt.
Hvordan undgår man krybestrøm?
Støjkondensator for krybestrøm
Støjkondensator til reducering af krybestrøm til bla. LED pærer. På den måde undgår du at dine LED pærer lyser, eller blinker selvom strømmen er afbrudt. Kondensatoren monteres ind over tændledningen og nul ledningen til den første lampe på stregen.
Kan LED lys gå i brand?
LED-lyskilder har en langt lavere driftstemperatur, så du slipper for at brænde dig. Den lave driftstemperatur gør også, at der en langt lavere risiko for, at der opstår brand.
Kan det betale sig at slukke LED lys?
Kan det betale sig at slukke for LED-pærerne? Det er rigtigt, at LED-pærer har et markant lavere elforbrug end halogenpærer, og derfor vil besparelsen ved at slukke lyset være mindre. Man vil dog stadig spare på strømmen ved at slukke for lyset, da mange bække små gør en stor å.
Hvordan sætter man LED lys sammen?
De fleste strips er selvklæbende bånd, og du kan vælge mellem flere længder. Du kan derfor let klippe dem over eller sætte flere sammen, så du får den rigtige længde til dit behov. Båndene er forsynet med dobbeltklæbende 3M tape bagpå, som hæfter særdeles godt.
Kan man bare skifte fra halogen til LED?
Halogen-transformeren skal udskiftes med en kompatibel LED-driver for at sikre korrekt strømforsyning til LED-pærerne. Hvis du ønsker at kunne dæmpe dit LED-lys, skal du vælge dæmpbare LED-pærer, der kan arbejde sammen med en passende dæmper.
Hvad svarer 15 watt til i LED?
De mest kraftige LED-pærer, der kan fås i dag, har en effekt på omtrent 12W-15W, hvilket svarer til en klassisk pære på 90W-120W.