Dørsalg er nærmere reguleret i Lov om visse forbrugeraftaler af 1978 med senere ændringer, også kaldet Dørsalgsloven.
Er dørsalg ulovligt?
Telefonsalg er som udgangspunkt forbudt, og det samme gælder dørsalg.
Er det ulovligt at sælge dør til dør?
Det korte svar herpå er NEJ. Dørsalg er ikke lovligt. Ved dørsalg forstår man den situation, at den erhvervsdrivende ringer på hjemme hos een selv for at sælge et eller andet produkt.
Hvornår gælder forbrugeraftaleloven?
Forbrugeraftaleloven gælder for aftaler om varer og tjenesteydelser, der indgås mellem din virksomhed og en forbruger. Det kan fx være, hvis du sælger en cykel til en forbruger. Der er tale om en forbruger, når denne hovedsagelig handler uden for sit erhverv i relation til jeres aftale.
Hvad er en forbrugeraftale?
Ved en forbrugeraftale forstås i denne lov en aftale, som en erhvervsdrivende indgår som led i sit erhverv, når den anden part (forbrugeren) hovedsagelig handler uden for sit erhverv. Stk. 2. Den erhvervsdrivende har bevisbyrden for, at en aftale, den pågældende har indgået, ikke er en forbrugeraftale.
D2D juridiske problemer? Skal vide, før du banker på døre til tagsalg
Hvornår anvendes AB forbruger?
AB-Forbruger trådte i kraft 1. januar 2010. Standardaftalen kan bruges, når man indgår en aftale med en forbruger om et nybyggeri, en renovering eller ombygning.
Hvad er forskellen mellem forbrugerkøb og handelskøb?
Hvad er forskellen på handelskøb og forbrugerkøb? - Handelskøb er et køb mellem erhvervsdrivende med videresalg for øje eller til brug for erhvervsvirksomheden. - Forbrugerkøb er et køb af en vare fra en erhvervsdrivende. Det er fx et forbrugerkøb, når du går ind i en butik og køber en vare til dit hjem.
Er det lovligt ikke at give penge retur?
Du har krav på aftalt fortrydelsesret
Så er butikken forpligtet til at give dig den service. Butikken kan have særlige vilkår for returnering af varer. Måske kan du godt levere varen tilbage, men du kan ikke få pengene tilbage – du kan kun bytte til en anden vare i butikken eller få et tilgodebevis.
Hvornår gælder 14 dages fortrydelsesret ikke?
Du har som udgangspunkt altid 14 dages fortrydelsesret, når du køber varer på nettet. Der er dog enkelte undtagelser, fx ved levering af mad og drikke eller billetter til et kulturarrangement på en bestemt dato.
Hvornår har man 14 dages fortrydelsesret?
Fortryder du dit køb, skal du senest 14 dage efter modtagelsen af varen give sælgeren besked om, at du vil fortryde købet. Fristen på 14 dage er overholdt, hvis du blot har meddelt sælger, at du vil fortryde købet inden fristens udløb. Derefter har du yderligere 14 dage til at få pakken afsendt til sælgeren.
Hvem må sælge ved døren?
Hvem må sælge ved døren? Forbuddet mod telefonsalg gælder kun for erhvervsmæssig aktivitet. Det betyder, at det er lovligt for analyseinstitutter, fagforeninger, religiøse foreninger, velgørenhedsorganisationer m. fl.
Er telefonsalg lovligt i Danmark?
Generelt er telefonsalg lovligt virksomheder imellem, mens det generelt er ulovligt at tage telefonisk kontakt til forbrugere vedrørende markedsføring.
Hvad betyder dørsalg?
Dørsalg er en erhvervsdrivendes personlige eller telefoniske henvendelse til en forbruger på bopælen, arbejdspladsen eller lignende sted med henblik på at indgå aftale om salg af varer eller tjenesteydelser.
Hvad er en uanmodet henvendelse?
Forbud mod uanmodede henvendelser er forbud mod at erhvervsdrivende uden forudgående anmodning herom retter telefonisk eller personlig henvendelse til en forbruger på dennes bopæl, arbejdsplads eller andet sted, hvortil der ikke er almindelig adgang, med henblik på straks eller senere at opnå tilbud eller accept af ...
Kan man fortryde et huskøb efter 6 dage?
Hvor lang er fristen for fortrydelsesretten? Fristen for at fortryde boligkøbet er på 6 hverdage efter handlens indgåelse. Lørdage og grundlovsdag regnes ikke for hverdage, og det betyder, at køber har en weekend, udover de 6 dage, til at betænke sig.
Hvor længe kan man få pengene tilbage?
Ved nethandel har du som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesret. Et køb er en bindende aftale, og du kan som udgangspunkt ikke fortryde dit køb. Selvom mange butikker tilbyder en retur- eller bytteret, er det ikke en ret, du har efter lovgivningen, hvis det ikke er aftalt ved købet.
Er der altid 2 års garanti?
Ifølge EU-lovgivningen skal du give forbrugeren en garanti på mindst 2 år (lovpligtig garanti), som skal sikre ham eller hende mod mangelfulde varer og varer, der ikke ser ud som eller fungerer som annonceret. I visse lande kan lovgivningen kræve, at du giver længere garanti.
Hvad betyder plomberingen må ikke brydes?
Det betyder, at du gerne må prøve kjolen eller åbne pakken med røremaskinen, hvis den ikke er plomberet, men du må ikke tage kjolen på eller piske flødeskum med røremaskinen. Er varen plomberet, må plomberingen ikke være brudt.
Kan man lade en privat handel gå tilbage?
Når du som privatperson handler i en butik, er dit køb et forbrugerkøb, og du er beskyttet af nogle særlige regler i købeloven. Disse regler sikrer eksempelvis, at du altid har to års reklamationsret. Reglerne hjælper også med at fastslå, hvornår en vare kan kaldes mangelfuld, og hvad du så har ret til.
Kan man fortryde en privat handel?
Du har reklamationsret, men ikke fortrydelsesret
Hvis du køber ting af private, er du ikke dækket af købeloven. Alligevel har du som udgangspunkt 2 års reklamationsret, ligesom hvis du køber nyt fra en butik. Reklamationsretten gælder, hvis du og den private sælger ikke har aftalt andet.
Kan man fraskrive sig købeloven?
Du kan kun ophæve købet og få pengene tilbage, hvis du kan aflevere varen tilbage i væsentlig samme stand, som den var i ved købet. Du kan derfor ikke regne med at få pengene tilbage, hvis du har ødelagt varen.
Hvornår gælder købeloven ikke?
Købeloven gælder som udgangspunkt for alle typer af køb, herunder både handelskøb og forbrugerkøb, men ikke for køb af fast ejendom. Reglerne i købeloven kommer kun i anvendelse, hvis andet ikke er udtrykkeligt aftalt mellem køber og sælger.
Hvad er en formodningsregel?
Det betyder, at hvis en mangel ved varen, det digitale indhold eller den digitale tjeneste viser sig inden for det første år efter leveringen, gælder der en formodning om, at manglen allerede var til stede ved leveringen. Ved køb af levende dyr er formodningsperioden dog fortsat 6 måneder.
Hvad er forskellen på AB 18 og AB forbruger?
AB Forbruger kom til verden i 2010, mens AB 18 og AB Forenklet blev offentliggjort i juni 2018. DI Byggeri vejleder til at kende forskel. Hvor AB Forbruger er udarbejdet med henblik på forbrugerentrepriseaftaler, er AB 18 og AB Forenklet tiltænkt anvendt i aftaler mellem erhvervsdrivende parter.
Kan AB forbruger fraviges?
AB dokumenterne opererer med en aftalebestemt forældelse på 5 år efter aflevering, mens forældelsesloven fastlægger en forældelse på op til ti år i aftaler med forbrugere. Denne 10 årige forældelse i forbrugerforhold kan ikke fraviges.