Når din virksomhed køber varer og ydelser i andre EU-lande, skal du som køber selv beregne og betale dansk moms af købet. Det kaldes omvendt betalingspligt, fordi det normalt er sælgeren, der beregner momsen. Du skal føre særlige konti i dit regnskab og indberette oplysningerne om dine køb.
Hvornår omvendt betalingspligt?
Omvendt betalingspligt gælder primært i de to følgende situationer: Når varer bliver solgt på tværs af grænser inden for EU, og når begge virksomheder er momsregistreret. Når der bliver indkøbt specifikke varer fra specifikke lande (eksempelvis Storbritannien der ikke længere er en del af EU)
Hvordan fungerer omvendt betalingspligt?
Hvordan fungerer omvendt betalingspligt og hvornår gælder det? Ved omvendt betalingspligt er det køberen, der skal afregne momsen til forskel fra de normale momsregler hvor det er sælger der afregner momsen. Derfor udsteder sælger en faktura uden moms hvorefter køber selv afregner momsen.
Hvornår er det reverse charge?
Reverse charge, der også kaldes omvendt betalingspligt, er en ordning, hvorefter det er køber, og ikke sælger, der skal afregne momsen af et køb af varer eller ydelser. Fakturaen udstedes uden moms, hvorefter køber beregner og afregner momsen i sit hjemland. Ordningen anvendes ved grænseoverskridende handel.
Hvor indberettes omvendt betalingspligt?
Når salg udelukkende eller overvejende sker til virksomheder
Men sælgeren har pligt til at oplyse, at der er tale om omvendt betalingspligt på salgsfakturaen. Sælgeren skal desuden indberette indenlandske leverancer af mobiltelefoner m.v., der er omfattet af omvendt betalingspligt for moms, i momsangivelsens rubrik C.
Erhvervelsesmoms fra EU og Verden
Hvad er de ekstra krav til en faktura med omvendt betalingspligt?
Ved levering af ydelser, hvor der er omvendt betalingspligt i et andet EU-land, skal der udstedes en fuld faktura, som også skal forsynes med køberens momsregistreringsnummer, hvis køber er momsregistreret. Fakturering af ydelsen, hvor aftageren er betalingspligtig, idet leveringsstedet er bestemt efter ML § 16, stk.
Hvornår kan man købe uden moms?
Hvad skal der stå på en faktura til udlandet?
- Udstedelsesdato.
- Forfaldsdato.
- Navn og adresse på køber.
- Navn og adresse på sælger.
- VAT-nummer, hvis kunden er en virksomhed (lig med CVR-nummer i udlandet)
- Beskrivelse af ydelsen eller varen, herunder antal, pris og evt. varenummer.
- Evt. dansk moms og den gældende momssats.
Hvad skal angives i rubrik C?
Rubrik C er et slags opsamlingsfelt, hvor du skal indberette det momsfrie salg, du ikke skal medtage i en af de tre B-rubrikker. Det er fx: Værdien af varer, der sælges momsfrit til lande uden for EU. Værdien af varer, du køber og sælger videre, mens de befinder sig uden for EU.
Kan man trække moms fra ved køb i udlandet?
Du kan ikke trække udenlandsk moms fra i et dansk momsregnskab. Du kan heller ikke trække udenlandsk moms fra i dit skatteregnskab, hvis du ikke søger om at få den tilbagebetalt, siger SKAT.
Hvad skal der stå på en faktura uden moms?
Normalvis skal der på en faktura også stå, hvor stor en del af beløbet, som momsen udgør, men da en privatperson ikke er momsregistreret, skal denne del undlades. Her er det vigtigt at påpege, at der slet ikke må stå ordet 'moms' på en faktura, hvor der ikke opkræves moms.
Er der moms på levering?
Svaret er ret simpelt, det er nemlig vedtaget af SKAT i 2017, at alle fragtydelser skal tillægges 25% moms.
Hvordan betale moms på varer fra udlandet?
Når du køber varer på internettet fra et land uden for EU, skal de angives til Toldstyrelsen, så du kan betale moms og eventuelt told og afgifter af varerne. I praksis vil det normalt være den transportør, du eller sælger har valgt (fx PostNord, GLS, DHL, TNT), som angiver varerne og lægger ud for momsen for dig.
Er en faktura med eller uden moms?
I Danmark udgør momsen 25% af den samlede pris for de fleste varer og tjenester. Momsen opkræves gennem fakturaen, men det er vigtigt at bemærke, at der ikke opkræves moms på varer og tjenester, der sælges til kunder uden for Danmark. Når du har opkrævet momsen, skal du betale det videre til SKAT.
Er der moms på varer fra EU?
Du må købe varer på internettet fra lande i EU til eget forbrug uden at betale told, og prisen omfatter som udgangspunkt allerede moms. Varerne skal dog sendes til dig fra et andet EU-land. I nogle tilfælde skal du betale særlige afgifter (punktafgifter) af varerne.
Hvornår skal der moms på en faktura til udlandet?
Som udgangspunkt er salg af varer til udlandet fritaget for moms, men det kræver bl. a., at varerne fysisk forlader Danmark, og at sælgeren kan dokumentere, at varerne har forladt Danmark. Hvis man ikke kan det, skal man som udgangspunkt pålægge fakturaen 25% dansk moms.
Hvordan indberetter man moms med omvendt betalingspligt?
Om købsmoms med omvendt betalingspligt
Omvendt betalingspligt er en ordning, hvor det er køber og ikke sælger, der skal afregne momsen af et køb af varer/ydelser. Fakturaen udstedes uden moms, hvorefter køber beregner og afregner momsen.
Hvad er rubrik B ydelser?
Rubrik B – varer Værdien af varesalg uden moms til andre EU-lande Indberettes til ”EU-salg uden moms” Her skriver du fakturaværdien af de varer, du har solgt momsfrit til virksomheder i andre EU-lande, og som du skal indberette til systemet ”EU-salg uden moms”.
Hvad koster det at betale moms for sent?
Du skal indberette moms, selvom din virksomhed ikke har haft køb eller salg i indberetningsperioden. Du skal da indberette 0 kr. (nulindberetning). Indberetter du ikke, laver vi et midlertidigt skøn (foreløbig fastsættelse). Det koster 800 kr. i afgift.
Hvornår skal der ikke moms på en faktura?
Hvis du har en virksomhed, som ikke er momsregistreret, skal der ikke inkluderes moms på fakturaen. For at en virksomhed ikke skal være momsregistreret kræver det, at omsætningen i virksomheden ikke overstiger 50.000 kr. årligt. I det øjeblik, en virksomhed omsætter for mere, skal virksomheden momsregistreret.
Er der moms på faktura til Norge?
Med virkning fra januar 2023 har de norske myndigheder indført en generel momspligt på de såkaldt fjern-leverbare-ydelser til Norge. Det handler om, at der nu skal beregnes moms i Norge for alle de ydelser, som kan indkøbes fra udlandet (herunder fra Danmark) uden at sælger behøver at opholde sig i Norge.
Hvordan fakturerer jeg til Norge?
Det eneste du skal være opmærksom på er, at du skal oprette din kunde med land til Norge, og så skal du huske, at Norge ikke er med i EU. Det betyder, at du skal fakturere fra konto 1250: Momsfrit salg til Udlandet i stedet for "EU-leverancer varer" som vist i guiden.
Hvem er fritaget for at betale moms?
Nogle varer og tjenesteydelser er fritaget for moms såsom sundhedsydelser, undervisnings- og kursusvirksomhed, kunstnerisk virksomhed, fast ejendom, og velgørende aktiver. Til disse ydelser gælder individuelle betingelser, undtagelser og særregler.
Hvorfor tager man 20% fra i moms og ligger 25% til?
Hvis du kender prisen inklusive moms, og du vil finde ud af, hvor meget af dette beløb der er moms, kan du gøre dette ved at tage 20% af det samlede beløb. Dette skyldes, at momsen udgør 25% af 125% af et beløb inkl. moms, hvilket svarer til 20% af beløbet inkl. moms.