Hvornår er det nogen eller nogle?

Nogen og nogle er stedord / pronominer. Hvis det ord, du skal skrive, betyder nogen som helst overhovedet, skal du skrive nogen. Hvis det ord, du skal skrive, betyder et par stykker eller flere end én, skal du skrive nogle.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studiekorrektur.dk

Hvornår bruger man nogle og nogen?

Grundreglen er den, at du altid skal bruge ordet nogen, hvis du kan sætte som helst efter ordet uden tab af mening. Nogen som helst giver rigtig god mening her, og derfor er det nogen, der er den korrekte form, ikke nogle.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på opgavekorrektur.dk

Hvor meget er nogle?

Nogen betyder nogen som helst, det vil sige mindst én. Nogle betyder et par stykker og er derfor flertal. Man kan også sige, at nogle betyder mindst to.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sprogkontoret.dk

Hvad for nogle?

Nogle betyder 'et par', 'visse', 'en del', 'enkelte'. Hvis man kan indsætte 'et par', 'visse', 'en del' eller 'enkelte' uden at betydningen bliver en helt anden, skal man derfor bruge nogle: Efter nogle år med eventyrlige prisstigninger ser boligmarkedet igen normalt ud her i området.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sproget.dk

Hvad er nogenlunde?

Ordet ingenlunde er lidt højtideligt og måske endda gammeldags, men det er bestemt stadig i brug og betyder på ingen måde, overhovedet ikke eller langtfra, og det er jo ingenlunde svært at forstå. Nogenlunde er sikkert det mest anvendte af disse -lunde-ord og betyder ikke helt perfekt, men heller ikke helt skidt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Ordforveksling: nogen eller nogle?



Hvad er forskellen på idag og i dag?

En typisk udfordring for mange (danskere) er, at de skriver 'i dag' i ét ord, da det i udtale godt kan lyde, som om de to ord hænger sammen: 'idag'. Men i'et udgør en præpositionsforbindelse og skal derfor stå for sig selv. Så: 'i dag' skrives altid i to ord.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på btech.medarbejdere.au.dk

Hvad er reglen for sammensatte ord?

Sammensatte ord skal skrives i ét ord

Når der er mere tryk på det første led end på det andet led, skal det skrives i ét ord. Nogle gange giver det ganske enkelt en betydningsforskel om man skriver i ét eller flere ord, fx: en tysklærer en stormagt en rødspætte en tysk lærer en stor magt en rød spætte.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsn.dk

Hvordan skriver man allesammen?

alle sammen eller allesammen pron. allerstørst adj.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ordnet.dk

Er nogle flertal?

Nogle = flere, mere end én – bruges altid om flertal.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kathrinemedh.dk

Hvad er de 11 ordklasser?

I Retskrivningsordbogen er ordene inddelt i 11 forskellige ordklasser:
  • substantiver (navneord)
  • adjektiver (tillægsord)
  • artikler (kendeord)
  • pronomener (stedord)
  • talord.
  • verber (udsagnsord)
  • adverbier (biord)
  • konjunktioner (bindeord)

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsn.dk

Hvad hedder ord i flertal?

I pluralis i ubestemt form er de almindeligste endelser -er, -r eller -e: biler, plader, tømrere, huse, demokratier. Nogle substantiver har samme form i singularis og pluralis: et får, flere får, en mus, flere mus.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsn.dk

Hvilken ordklasse er hans?

Pronomener (stedord) er vigtige småord som fx han, den, vores, min osv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sproget.dk

Er i morgen i et eller to ord?

Svaret er entydigt: i dag - i morgen - i går: altid i to ord. Idag, imorgen og igår er ikke godkendte skrivemåder på dansk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kathrinemedh.dk

Er tillykke et eller to ord?

Begge dele er korrekte. Før i tiden skrev man altid “til lykke” i to ord, men efterhånden er det blevet mere almindeligt at skrive “tillykke” i ét ord, og begge måder er derfor rigtige stavemåder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på wordpilots.dk

Er imellem i et eller to ord?

Det her spørgsmål handler om forholdsord og biord. For at gøre det så simpelt som muligt, kan du imidlertid nøjes med at huske på, at hvis det er imellem noget (dvs. at ordet har en såkaldt styrelse), kan du frit vælge imellem/mellem de to varianter. Er der derimod ingen styrelse, kan du kun bruge imellem.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på grammatip.com

Er sidenhen i et eller to ord?

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

sidenhen sidenhen (el. siden hen) adv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sproget.dk

Er i følge et eller to ord?

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

ifølge præposition (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) [iˈføljə] eller [iføljə] 1 efter hvad nogen eller noget oplyser – Forkortelse: if. 2 i overensstemmelse med – Forkortelse: if.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sproget.dk

Hvilke ord har stumt h?

I dansk udtales h som en ustemt laryngal åndelyd [h] foran vokal, fx hank, hidsig, huske. Efter lang vokal uden stød skrives h uden egen lydværdi i udråbsord som ih, puh, øh og i lydefterlignende ord, fx buh, mæh.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Er det korrekt at sige fordi at?

En typisk svupser i talesprog, men på skrift går den altså ikke. “Fordi” og “at” er nemlig begge konjunktioner, og i ledsætninger er kun én konjunktion nødvendig. Forkert: “Han er stille fordi, at han er træt”. Korrekt: “Han er stille, fordi han er træt”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på publicimage.dk

Kan man sige og at?

Og eller at? Det kan være rigtig svært at høre, hvornår man skal bruge ”og” eller ”at”. Som en huskeregel kan man i stedet udskifte og/at med de engelske and/to. Hvis sætningen på engelsk lyder rigtig med to, skal man bruge at, og lyder den rigtig med and, skal man bruge og.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Hvornår er jer med stort?

Tiltalepronomenerne I og De skrives med stort begyndelsesbogstav. Det samme gælder bøjningsformerne af De: Dem og Deres. De øvrige tiltalepronomener og bøjningsformer af tiltalepronomener skrives med lille: du, dig, din, dit, dine, jer, jeres, eder, eders.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsn.dk

Hvad er forskellen på sin og sit?

Huskeregel til hans, hendes og sin

Du skal spørge dig selv, om hvem der ejer hvad. Hvis det er subjektet i sætningen, der ejer noget, skal du bruge sin eller sit. Hvis det er en anden, der ejer noget, eller hvis det er subjektet i en ny ledsætning, skal du bruge hans eller hendes.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studiekorrektur.dk

Hvornår hedder det mig og jeg?

Reglen er egentlig ret enkel: Du skal bruge “jeg”, når det er grundled/subjekt i en sætning. Og “mig” i alle andre tilfælde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på syntaksis.dk

Hvad er forskellen på sin og hendes?

Brug sin når den der ejer noget, er subjekt (grundled) i sætningen: Drengen tog altid sin kasket omvendt på (hvis du skriver hans, er det en andens kasket). Søren gav sin hund et kødben (hvis du skriver hans, er det en andens hund). Hun hørte sin far spille guitar (hvis du skriver hendes, er det en andens far).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sproget.dk