Kødpølse: 4-5 dage. Leverpølse: 4-5 dage. Spegepølse: 4-5 uger. Løgpølse: 4-5 dage.
Hvor længe kan spegepølse holde sig efter åbning?
Spegepølse: Spegepølse opbevarer du bedst i køleskab pakket ind i madpapir, så den holder sig tør. Pølsen holder sig cirka 14 dage i køleskab efter åbning.
Hvor længe skal spegepølser ryge?
Rygning: Røges derefter 3-4 dage i kold røg ved 18 til 20˚C og 80-85 % luftfugtighed, hvorefter pølserne er færdige. Eftermodning: Spegepølserne eftermodnes i Kølerum eller ved 10-12˚C og 80-85 % luftfugtighed til et totalt svind på 15-20 % fra produktions vægten.
Er alle spegepølser røget?
Alle vore spegepølser er røget i de gamle stenovne over bøgesmuld tilsat enebær.
Hvad er Ålerøget spegepølse?
Ålerøgning er en variant af varmrøgning, hvor kernetemperaturen af fødevaren holdes på 65 grader. Danske spegepølser er ofte ålerøgede. Små ovne til varmrøgning er blevet populære blandt jægere, lystfiskere og grillfolket og må kun bruges udendørs.
En kort historie om pølser | Edible Histories Episode 8 | BBC ideer
Er spegepølse rå?
En spegepølse er i princippet råt kød, så hvis noget af kødet er inficeret med salmonella, kan pølsen hurtigt udvikle sig til dødens pølse.
Hvor sundt er spegepølse?
Spegepølse er ikke et kalorielet pålæg. Typisk indeholder spegepølser omkring 350 kcal per 100 gram, men der er selvfølgelig forskel på de forskellige varianter. Der findes kalorielette varianter som kalkunspegepølse og kartoffelspegepølse, der indeholder henholdsvis 171 og 205 kcal per 100 gram.
Er spegepølse varmrøget?
Spegepølsen er varmrøget, det giver den en delikat og lækker smag, der passer godt til både rugbrød og sandwich.
Er spegepølse sundt?
Den kan beskytte dig og din familie mod hjertekarsygdomme, gigt, forhøjet blodtryk og endda kræft. Hemmeligheden ligger i de mælkebakterier, der er tilsat pølsen. De kan tilsættes alt efter, hvor sund og gavnlig spegepølsen skal være for helbredet.
Hvordan opbevares spegepølse bedst?
Opbevaring: I køleskab ved højst +5°C. Efter åbning: 5 dage i køleskab. Fremstillet: Se dato på bagsiden. Bedst før (uåbnet): Se dato på bagsiden.
Er spegepølse tilberedt?
Spegepølsen er rå.
Den italienske salami og den danske spegepølse er i familie med hinanden. Spegepølser er produkter, der ikke er varmebehandlede, men rå.
Hvilket kød er spegepølse lavet af?
En spegepølse lavet af ren svinekød. Rullet i knust peber. Spegepølsen er tørret og røget over bøgesmuld, hvilket giver den en perfekt letrøget smag.
Hvor lang tid kan Pølser holde sig i køleskabet?
Opbevar pølser i køleskabet. Når der ikke er åbnet for pakken, kan de holde sig i en måned. Når du har åbnet pakken, kan de kun holde sig i 7 dage.
Er der forskel på salami og spegepølse?
Spegepølsen er i familie med den italienske salami, og navnet salami benyttes for nogle typer spegepølse. En stor forskel er dog bl. a. at salami er tørret længere end spegepølse, og konsistensen er derfor en del hårdere ved en salami.
Hvad betyder spege i spegepølse?
Spegning, oprindelig konservering af kød og fisk ved lufttørring, hvorunder emnet var udspilet på pinde (spiger). Senere er spegning blevet en konserveringsform, hvorved saltning og tørring kombineres; begrebet omfatter nu desuden røgning. Spegede varer spises oftest rå, fx spegeskinke og spegepølse.
Hvilket dyr kommer spegepølse fra?
Kødet i vores spegepølser er 100% dansk. Krondyrkødet er af dansk fritlevende dyr, vi tilsætter lidt fed oksekød som ligeledes er dansk. Spegepølserne bliver røgede over bøgesmuld, derefter kommer de i modningsrum til de har den ønskede vægt.
Hvad er sønderjysk spegepølse lavet af?
Ingredienser: Oksekød 32%, skinkekød 32%, spæk 31%, salt 3%. Krydderier, bl. a. peber, koriander og rom.
Hvad er sundest pålægschokolade eller spegepølse?
Leverpostej og spegepølse er bedre end pålægschokolade, fordi det indeholder næring og vitaminer og ikke er tomme kalorier ligesom chokoladen, men der er meget fedt og salt i begge dele, og det har børn ikke godt af.
Er der nitrit i spegepølse?
Nitrit tilsættes primært kødprodukter såsom: Bacon. Spegepølse. Rullepølse.
Er der nitrat i spegepølse?
Nitrit må bruges i kødprodukter for at hæmme udviklingen af den bakterie, der kan give den farlige pølseforgiftning, som også kaldes botulisme. Nitrit er også med til at danne saltet køds røde farve i for eksempel spegepølse og rullepølse og medvirker til at forhindre harsk smag i kødprodukter.
Hvad er det hvide i spegepølse?
GDL (Glucono delta-lactone) er et kemisk tilsætningsstof med E-nummer E575 man bruger til at tilsætte bla. spegepølser, så man starter en naturlig syrningsproces af spegepølsen hurtigere end pølser der ikke er tilsat GDL. Stoffet er et hvidt pulver og lugtfrit.
Er der svinekød i spegepølse?
Den er fremstillet af mager svinekød, oksekød og spæk og røget på enebær så den bliver meget mild i smagen.
Er der gris i spegepølse?
Ingredienser: Skinkekød 48%, spæk 33%, oksekød 14%, salt 3%. Krydderier, bl.