Hvornår får man besøg fra kommunen?

Kommunen skal tilbyde et hjemmebesøg til borgere, der bor alene, i det år de fylder 70 år. Kommunen skal tilbyde alle borgere, der bor i kommunen, et forebyggende hjemmebesøg i det år, de fylder 75 år. Borgere, der er fyldt 80 år, skal have tilbudt et forebyggende hjemmebesøg.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk

Hvornår får man forebyggende hjemmebesøg?

Når du er 70 år og bor alene på adressen, modtager du et tilbud om forebyggende hjemmebesøg. Er du 75 år, får du en indbydelse til et forebyggende hjemmebesøg eller til at deltage i en temadag. Fra du er fyldt 80 år, tilbyder vi dig et forebyggende hjemmebesøg hvert år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aarhus.dk

Hvordan får man en visitator?

Kontakt visitationen i din kommune

Som borger har du ret til at kontakte en visitator, og du behøver ikke kontakte din læge først. Du kan finde kontaktoplysningerne til visitationen på din kommunes hjemmeside. Hvis du er pårørende til en person, som du mener har behov for hjælp, kan du også kontakte visitationen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på helbredsprofilen.dk

Hvem kan kontakte en visitator?

Ønsker du at søge om hjælp eller støtte, skal du ringe til visitationen. Du vil i første omgang komme til at snakke med en visitator fra den afdeling, der hedder 'Visitationen - Sundheds- og Omsorgsforvaltningen '. Din pårørende, praktiserende læge eller hospitalet kan også kontakte visitationen på dine vegne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvornår er man berettiget til hjemmehjælp?

Du kan få hjemmehjælp, hvis du har et handicap eller i en periode har været syg og derfor ikke længere har de fysiske eller psykiske færdigheder, du havde tidligere. Afgørelsen om, hvilken hjælp du kan få, træffer kommunen på grundlag af en vurdering af dit behov.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kommune | Funktioner | Arbejder



Hvad er en visitation?

Når hospitalet har modtaget henvisningen, skal hospitalet vurdere, om de kan tilbyde dig den undersøgelse eller behandling, som du har brug for. Denne vurdering kaldes en visitation.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sst.dk

Hvad kan visitationen hjælpe med?

Visiteret hjemmehjælp er hjælp, der ydes i forhold til Serviceloven § 83. Hjælpen omfatter personlig hjælp og pleje, hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet og madservice. Derudover indgår personer, der midlertidigt har ophold på plejehjem efter SEL § 84 stk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dst.dk

Hvad laver en visitator i kommunen?

En visitator i en kommune at ansat til at vurdere borgernes behov for hjælp. De vurderer både, hvilken form for hjælp du har behov for, og hvor megen hjælp du kan tilbydes ud fra Sociallovgivningens § 83 og 83a – og det serviceniveau, som byrådet i din kommune har besluttet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på helbredsprofilen.dk

Hvad kan man blive visiteret til?

  • Gæld.
  • Gældens opståen.
  • Gæld til det offentlige.
  • Rykkergebyrer.
  • Inkasso og småsagsbehandling.
  • Gældsrådgivning.
  • Gældssanering.
  • Forældelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk

Kan man komme på plejehjem uden visitation?

Hvis du har brug for pleje hele døgnet, men ikke ønsker at flytte til et plejehjem eller en plejebolig, kan du overveje at leje en privat plejehjem uden visitation. Det betyder, at du ikke skal blive visiteret (godkendt) af kommunen, før du får en plads i et privat plejehjem.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på seniorfolk.dk

Hvad er forskellen på personlig pleje og personlig hjælp?

Den personlige pleje dækker over hjælp til personlig hygiejne, at få tøj på, at komme ud af sengen samt hjælp til at spise m.m. Den praktiske hjælp dækker blandt andet over hjælp til rengøring, tøjvask og indkøb.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på duos.dk

Hvad er hjemmebesøg?

Et hjemmebesøg er et besøg i dit hjem, hvor vi gerne vil afklare, hvilke hjælpemidler der skal til, for at du kan blive udskrevet fra hospitalet og komme hjem. Terapeuten planlægger besøget og deltager sammen med dig og en repræsentant fra kommunen, fx hjem- meplejen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aalborguh.rn.dk

Hvilken rolle har en visitator?

Som visitator får du en vigtig rolle i at vurdere, hvilken hjælp og støtte der bidrager til, at borgeren kan klare hverdagslivet så selvstændigt som muligt. I det daglige arbejde indgår vi i dialog med både borgeren, pårørende samt det personale, der i hverdagen hjælper borgeren med at finde de bedst mulige løsninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jobindex.dk

Hvad er et Tryghedsbesøg?

Et tryghedsbesøg er en forebyggende og sundhedsfremmende samtale. Samtalen er fortrolig og tager udgangspunkt i din dagligdag, dit helbred og din kontakt med andre.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vesthimmerland.dk

Hvad er den forebyggende samtale?

Forebyggende samtale er en evidensbaseret og virksom metode, som kan anvendes til at støtte borgere i at ændre livsstil, fx med hensyn til alkohol, rygning, fysisk aktivitet, kost og stoffer. Man har arbejdet længst med metoden inden for alkohol og rygning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aalborguh.rn.dk

Hvordan søger man om hjemmehjælp?

Du kan søge om hjemmehjælp via det elektroniske ansøgningsskema, som du finder på siden under 'videre' eller ved at ringe til visitationen i kommunen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Er det gratis at komme på plejehjem?

Hvad koster plejehjem/plejebolig og ældrebolig? På plejehjem betaler du – efter serviceloven – husleje og for el, varme og vand. Ikke indskud. I pleje- og ældreboliger – efter almenboligloven – betaler du indskud, husleje, el, varme og vand.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk

Hvad gør man hvis man ikke har råd til at komme på plejehjem?

Du kan søge om lån til betaling af beboerindskud hos kommunen. Boligydelse søger du digitalt på borger.dk. Er du fritaget for digital selvbetjening, kan du få et ansøgningsskema tilsendt eller udleveret. Udbetaling Danmark foretager beregning og udbetaling af boligstøtte.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk

Hvem bestemmer om man skal på plejehjem?

Pårørende, din læge eller sygehuset kan også kontakte kommunen. Før du kan få tildelt en bolig, skal kommunen tage stilling til, om du kan godkendes til at få en ældrebolig, plejebolig eller plejehjemsplads. Her tager kommunen udgangspunkt i dine konkrete behov i forhold til din fysiske, psykiske og sociale situation.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvem kan visiteres til plejebolig?

Bopælskommunen visiterer til plejehjem, plejeboliger og ældreboliger og kan ske efter en ansøgning eller på kommunens eget initiativ. Har man brug for pleje hele døgnet, vil det være tilfældigt, om man visiteres (godkendes) til en bolig i et plejehjem eller i en plejebolig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk

Kan man klage over visitation?

Som borger har man mulighed for at klage over afgørelser vedrørende visitation til omsorgstandpleje, specialtandpleje og socialtandpleje, over den tandbehandling man har modtaget samt over afgørelser om tilskud. Desuden vil man kunne modtage erstatning, hvis man varigt er blevet skadet af tandbehandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på omsorgstandpleje.org

Hvad får man i løn som visitator?

En visitator tjener omkring 35.000 kr. om måneden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på indkomsten.dk

Hvordan bliver man visiteret til rengøring?

Kommunen vurderer din individuelle og samlede situation via en såkaldt visitation og afgør herefter, om du kan få hjælp, og om den skal være varig eller midlertidig. Du kan også høre din kommune, om der er mulighed for at få støtte og hjælp til fx rengøring, tøjvask og indkøb.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Hvordan kommer en visitationssamtale i stand og hvordan foregår den?

Visitationen kan enten foregå via telefonen eller ved at en visitator besøger borgeren i hjemmet. Du har som pårørende mulighed for at deltage i mødet med visitatoren. Borgeren skal selv vælge om hjælpen skal komme fra kommunen eller fra et af kommunen godkendt privat leverandør af madservice.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detdanskemadhus.dk

Hvad er et visitationsmøde?

Visitationsudvalget træffer afgørelse om, hvor barnets specialpædagogiske behov bedst mødes. Visitation til specialtilbud foregår 3 gange årligt. Der udsendes mødeindkaldelse til de personer, der skal deltage på visitationsmødet. Mødeindkaldelsen vil så vidt muligt blive udsendt senest 7 dage før mødet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tcbu.vejle.dk