Indkaldelse til hospitalet Når du er henvist til hospitalet, skal hospitalet inden 8 hverdage sende dig tid og sted for din aftale. Du får derfor en indkaldelse til hospitalet, enten digitalt eller som almindeligt brev. I din indkaldelse får du at vide, hvilke patientrettigheder der gælder for dig.
Hvor lang tid går der før man får indkaldelse til operation?
Undersøgelse eller behandling på et sygehus kræver en henvisning fra en læge. Sygehuset skal sende dig en indkaldelse senest 8 hverdage efter de har modtaget henvisningen. Lægen har ansvaret for dig og dit forløb, indtil hospitalet overtager behandlingsansvaret.
Hvor lang tid går der fra forundersøgelse til operation?
Normalt bliver de fleste tilbudt en operationstid cirka 2-3 uger efter forundersøgelsen, hvor de er blevet erklæret egnet.
Hvor hurtigt får man en henvisning?
Hospitalet skal hurtigst muligt vurdere din henvisning – ofte vil det ske senest hverdagen efter, at den er modtaget. Der gælder særlige regler, hvis du er henvist med mistanke om kræft eller udvalgte hjertesygdomme. Som udgangspunkt tilbydes du undersøgelse eller behandling på et hospital i din egen region.
Hvor kan jeg se indkaldelse til sygehus?
Når du er logget på sundhed.dk, kan du i Landspatientregistret se en oversigt over dine behandlinger på danske sygehuse. Du kan bl. a. se oplysninger om diagnoser, operationer, undersøgelser og indlæggelser.
Hvornår er der nødvendigt med operation eller stomi?
Hvor kan man se ventetider på sygehuse?
Inden du skal til en undersøgelse eller behandling, kan du på mitsygehusvalg.dk se, hvor lang den forventede ventetid er på undersøgelse eller behandling, og du kan sammenligne de forskellige sygehuses og klinikkers ventetider.
Hvornår kan man få en second opinion?
Hvis du oplever, at dit undersøgelsesforløb eller behandling er svært, fx fordi det er svært at stille en diagnose, eller at der ikke synes at være flere behandlingsmuligheder, kan du tale med din læge om muligheden for at blive henvist til et andet sted for at blive undersøgt på ny.
Kan et hospital afvise en henvisning?
Fremover skal hospitalslægen altid fortælle den praktiserende læge, hvorfor henvisninger bliver afvist, så lægen hurtigt kan hjælpe patienten videre. Derudover kan den praktiserende læge som noget nyt nøjes med at sende de supplerende oplysninger til hospitalet uden at skulle sende en ny henvisning.
Hvornår har man ret til operation på privathospital?
Hvis et offentligt hospital ikke kan tilbyde en operationstid inden for 30 dage eller en tid til forundersøgelsen inden for 30 dage, så har man ifølge sundhedsloven ret til at blive henvist til et privathospital, som kan tilbyde en hurtigere tid. Det kaldes også behandlingsgarantien eller udredningsretten.
Hvor længe skal man vente på en henvisning?
Hvis du er henvist til udredning på sygehus, har du ret til at blive udredt inden for 30 dage, hvis det er fagligt muligt. Det vil sige, at sygehuset, inden for 30 dage efter du er henvist, skal informere dig om behandlingsmuligheder, hvis du har behov for behandling, eller afkræfte mistanken om sygdom.
Hvad må man ikke før operation?
Du skal faste før operationen, det vil sige:
6 timer før din operation skal du stoppe med at spise. Det gælder også tyggegummi, bolsjer og pastiller. 6 timer før skal du stoppe med at drikke mælkeprodukter og juice med frugtkød. Du må heller ikke drikke mælk i din kaffe eller te.
Hvornår er man for syg til operation?
Operationen kan blive udsat, hvis: Du bliver syg. Du har haft betændelse eller sår de sidste 4 uger op til din operation. Du får feber.
Hvor lang tid må man vente på en scanning?
Udredningsgaranti på 30 dage
Hvis du bliver syg, betyder udredningsretten, at du kan blive undersøgt og få en afklaring inden for 30 dage. Det regnes fra den dag, sygehuset modtager din henvisning.
Hvornår har man frit sygehusvalg?
Hvis du skal vente mere end 30 dage på behandling
Hvis din praktiserende læge eller speciallæge har henvist dig til behandling, herunder forundersøgelse, på et sygehus, og der ikke er behov for yderligere udredning, har du ret til udvidet frit sygehusvalg, hvis du skal vente mere end 30 dage på behandlingen.
Hvor lang ventetid er der på en CT-scanning?
Svar på CT-scanning
Der kan gå op til 14 dage, før lægen får svaret. Det er den læge, der henviste dig til scanningen, der får svar, dvs. enten din egen læge eller speciallægen.
Hvor lang tid varer en henvisning fra lægen?
Hvor længe gælder en henvisning? Der er forskellige regler for hvornår en henvisning senest skal aktiveres, dvs. hvornår du skal have ringet og bestilt tid hos den klinik eller behandler, du er henvist til. Herefter kan en henvisning typisk vare et helt år.
Hvornår må man søge privathospital?
Regler for henvisning. Du kan benytte et privathospital, hvis udrednings- og behandlingsgarantien på 30 dage ikke kan overholdes i det offentlige.
Er det gratis at blive opereret i Danmark?
Tilskud til udgifter til operationer samt andre lægelige ydelser under selve indlæggelsen ydes maks. med det beløb, der er angivet for den enkelte operation i listen over godkendte operationer. Tilskuddet kan dog ikke overstige 85 % af medlemmets faktiske udgifter.
Hvor lang tid må en udredning tage?
Udredningsretten giver patienter ret til at blive undersøgt og udredt inden for 30 dage, når de henvises til et sygehus.
Hvorfor bliver en henvisning afvist?
Når sygehuse vælger at returnere en henvisning, kan det have flere årsager. Det kan skyldes, at henvisningen kan være mangelfuld, at det vurderes, at det er hensigtsmæssigt med yderligere udredning i almen praksis, eller at der kan være behandlinger, der med fordel kan afprøves forud for yderligere udredning.
Kan man skifte sygehus under behandling?
Du kan benytte det frie sygehusvalg, hvis du ønsker at modtage behandling på et andet offentligt sygehus, end det du er blevet henvist til. For at kunne skifte behandlingssted skal det være muligt at få den samme behandling på det ønskede sted.
Kan en praktiserende læge afvise en patient?
”En læge kan ved henvendelse til regionen frasige sig en patient, som ikke følger lægens anvisninger eller som har udvist en sådan uacceptabel adfærd, at tillidsforholdet mellem læge og patient må anses for brudt, eller hvor det af anden grund er urimeligt, at lægen skal fortsætte samarbejdet".
Hvad koster en second opinion?
Du skal påregne at de individuelle behandlinger, som du foreslås, kan variere i pris mellem ca. kr. 1.000-ca. og behandlinger, som du selv køber og er ansvarlig for at indhente.
Kan man bruge en anden læge end sin egen?
Du har altid mulighed for at skifte læge, og du kan frit vælge en læge eller klinik, der har åbent for tilgang af nye patienter. I Find behandler på sundhed.dk kan du se vejledende information for, om en læge har åbent eller lukket for tilgang.
Kan man få revurderet en diagnose?
Der findes ikke en ret til at få en anden læge til at revurdere en diagnose eller behandling. Kun i psykiatrien er der mulighed for, at du i særlige tilfælde kan få efterprøvet din diagnose eller medicinske behandling.