Hvornår gælder NIS2 fra?

NIS2 er et horisontalt cybersikkerhedsdirektiv fra EU, der fra den 18. oktober 2024 er gældende for en lang række store og mellemstore danske virksomheder på tværs af flere særligt kritiske og andre kritiske sektorer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kromannreumert.com

Hvornår træder NIS2-direktivet i kraft?

EU har vedtaget NIS2-direktivet, som bygger videre på det oprindelige Net- og Informationssikkerhedsdirektiv (NIS). Omfattede organisationer skal senest den 18. oktober 2024 være i stand til at dokumentere efterlevelse af direktivet, som introducerer skærpede krav og forpligtigelser på området.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bechbruun.com

Er Nis 2 vedtaget?

Selve NIS2-direktivet blev vedtaget og publiceret den 27. december 2022, hvorefter de enkelte medlemslande har godt 21 måneder til at implementere det i den nationale lovgivning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskindustri.dk

Hvem fører tilsyn med NIS2?

Erhvervsstyrelsen fører tilsyn med lov om net- og informationssikkerhed for domænenavnssystemer og visse digitale tjenester - også kaldet NIS-loven.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på erhvervsstyrelsen.dk

Er min virksomhed omfattet af NIS2?

Som udgangspunkt gælder NIS2 for virksomheder og organisationer, der arbejder indenfor det, der kaldes “sektorer af særligt kritisk betydning” eller “andre kritiske sektorer”, og som leverer ydelser eller afvikler deres aktiviteter indenfor EU.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på inforevision.dk

NIS2 direktivet - Bliv rustet til de nye lovkrav om it- og cybersikkerhed



Hvad er forskellen på Nis og NIS2?

I oktober 2024, vil NIS2 erstatte det originale NIS-direktiv med en mere omfattende politik for at styrke IT-sikkerheden og modstandskraften hos væsentlige tjenesteudbydere i EU. Målet er, at det vil forberede organisationer til at håndtere både nutidens og fremtidens cybertrusler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cyberpilot.io

Hvad er nyt i NIS2?

NIS2-direktivet stiller nye krav til organisationernes cyber- og informationssikkerhed, samt krav om tilsyn og rapportering. Disse krav til NIS2 er unikke og udformet med det formål at sikre adgang til de tjenester og leverancer – inklusive underleverandører – der er kritiske for samfundet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på globeteam.com

Hvem rammes af NIS2?

Sektoren med flest omfattede virksomheder er digital infrastruktur, hvor over 200 virksomheder forventes at blive omfattet, mens lige under 200 virksomheder i energisektoren og sektoren fremstilling rammes af NIS2-direktivet. De tre sektorer repræsenterer samlet over halvdelen af alle de kortlagte virksomheder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskindustri.dk

Er kommuner omfattet af NIS2?

Kommunerne kan nemlig også blive omfattet af NIS2-direktivet via de opgaver, som varetages af kommunen eller kommunale selskaber, fx sundhedspleje, affaldshåndtering, drikkevandsforsyning, spildevandshåndtering og fjernvarmeforsyning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på poulschmith.dk

Hvorfor NIS2?

Formålet med NIS2-direktivet er at yderligere styrke og ensarte cybersikkerheden og modstandsdygtigheden overfor cybertrusler på tværs af EU for virksomheder inden for en lang række sektorer og for offentlige institutioner, som anses for at være kritiske for økonomien og samfundet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på horten.dk

Hvad er Nis systemer?

Det hedder i daglig tale: Net- og informationssikkerhed (NIS Direktivet). Formålet med denne er at sikre et højt niveau for net- og informationssikkerhed, bl. a. inden for dele af den digitale infrastruktur og for visse digitale tjenester med henblik på at skabe mere robuste systemer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på securiot.dk

Hvad er cer direktivet?

Direktivet har til formål at øge kritiske enheders modstandsdygtighed, således at de er bedre i stand til at håndtere risiciene for deres drift, som kunne føre til forstyrrelse i leveringen af væsentlige tjenester.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regelforum.dk

Hvad er Nis 1?

Sektorer som allerede er omfattet af NIS1 inkluderer operatører af væsentlige tjenester, herunder energi, transport, finans, sundhed og drikkevand. Hertil kommer digitale tjenestudbydere og digital infrastruktur, herunder cloud computing-tjenester, online markedspladser samt søgemaskiner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskindustri.dk

Er der lokalt selvstyre i Danmark?

Grundloven sikrer, at kommunerne har selvstyre. Men staten fører tilsyn med kommuner og regioner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Hvad må en kommune støtte?

Er du i en vanskelig økonomisk situation, kan du søge kommunen om økonomisk tilskud til en række udgifter (hjælp i særlige tilfælde). Du kan fx søge om hjælp til: rimeligt begrundede enkeltudgifter, der er uforudsigelige, hvis du har været ude for ændringer i dine forhold.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvilke områder har kommunerne ansvar for?

Efter kommunalreformen i 2007 er kommunernes opgaver fastsat som de såkaldte 'borgerrettede opgaver', der alle består af velfærdsforvaltning: sundhed, beskæftigelse, det sociale område, børnepasning, folkeskolen, ældreplejen, erhvervsservice, kollektiv trafik og veje, natur, miljø og planlægning og kultur.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvem er omfattet af NIS2 direktivet?

NIS2-direktivet er den EU-dækkende lovgivning om cybersikkerhed. Den indeholder retlige foranstaltninger til at øge det overordnede cybersikkerhedsniveau i EU. EU's cybersikkerhedsregler, der blev indført i 2016, blev ajourført ved NIS2-direktivet, der trådte i kraft i 2023.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på digital-strategy.ec.europa.eu

Hvad er forskellen på en forordning og et direktiv?

En forordning er en bindende retsakt, der gælder direkte i medlemslandene. Det betyder, at EU har besluttet, hvordan de danske domstole og myndigheder skal anvende forordningen. Sådan er det ikke med direktiver. Direktiver er retsakter, der fastlægger et fælles mål, der skal nås i alle EU's medlemslande.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på eu.dk

Hvad hedder den nyeste EU forordning?

Forordning (EU) 2023/988 af 10. maj 2023 dækker alle de forbrugerprodukter, hvor der ikke er specifik EU-regulering. Den erstatter direktivet om generel produktsikkerhed fra 2001, og en af de væsentlige ændringer er, at onlinehandel og nye teknologier i dag har en langt større rolle end for 22 år siden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sik.dk

Hvad er Nis 2?

NIS2 er et horisontalt cybersikkerhedsdirektiv fra EU, der fra den 18. oktober 2024 er gældende for en lang række store og mellemstore danske virksomheder på tværs af flere særligt kritiske og andre kritiske sektorer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kromannreumert.com

Kan Danmark undlade at følge en forordning fra EU?

EU-Domstolen har dog på den anden side fastslået, at medlemslandenes nationale regler må stå under de fælles EU-regler, uanset om det er grundlov eller ej. Desuden kan Danmark ifølge dansk statsret tage suverænitet tilbage fra EU, mens det ifølge EU-retten er ulovligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på eu.dk

Hvad hedder EU's love?

EU's love kaldes for retsakter, og de bliver vedtaget af Ministerrådet og Europa-Parlamentet. De mest almindelige typer retsakter er forordninger, direktiver og afgørelser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på eu.dk

Hvilke love har EU lavet?

EU's lovgivning bidrager til at opnå målene i EU-traktaterne og føre EU-politikkerne ud i livet. Der er to hovedtyper af EU-love – primær og afledt lovgivning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på commission.europa.eu

Er forordninger bindende?

Forordninger. En "forordning" er en bindende retsakt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på european-union.europa.eu

Er GDPR et direktiv?

Databeskyttelsesforordningen afløser direktiv 95/46/EF (databeskyttelsesdirektivet), som i dansk ret er gennemført ved persondataloven, jf. lov nr. 429 af 31. maj 2000 om behandling af personoplysninger, som senest ændret ved lov nr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på datatilsynet.dk