Hvornår gælder notatpligt?

En myndighed har notatpligt i afgørelsessager, når den mundtligt eller på anden måde modtager oplysninger om sagens faktiske grundlag eller eksterne faglige vurderinger, der er af betydning for sagens afgørelse. Pligten til at tage notat gælder også i forhold til væsentlige sagsekspeditionsskridt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvorfor har vi notatpligt?

Pligten til at tage notat er med til at sikre, at det efterfølgende kan klarlægges, hvad der er sket i sagen, og vil også kunne give mulighed for effektiv kontrol med, om myndigheden har handlet korrekt. Se mere om notatpligten i myndighedsguiden på Folketingets Ombudsmands hjemmeside.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pav.medst.dk

Hvornår gælder officialprincippet?

Officialprincippet betyder, at Skatteforvaltningen skal sikre, at en sag er tilstrækkeligt oplyst til, at der kan træffes en afgørelse på et korrekt og fyldestgørende grundlag. Skatteforvaltningen skal derfor sørge for, at alle relevante oplysninger fremskaffes og inddrages i sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på info.skat.dk

Er notatpligt en Garantiforskrift?

Notatpligten er nært knyttet til officialprincippet. Både notatpligten og officialprincippet er garantiforskrifter. Det vil sige, at de garanterer, at afgørelsen bliver lovlig, hvis garantiforskrifter bliver overholdt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvornår er en afgørelse ulovlig?

hvis afgørelsen ikke er blevet bekendtgjort over for adressaten • hvis et evt. krav om skriftlighed ikke er overholdt (i hvert fald ved bebyrdende afgørelser) • efter omstændighederne hvis en bebyrdende afgørelse er uklart formuleret. (Uklarhed i begunstigende afgørelser fortolkes til gunst for adressaten.)

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jurabibliotek.dk

Privatliv 101: Underretning om databrud



Hvad er notatpligt?

Som medarbejdere i kommunen er vi omfattet af reglerne om notatpligt. Det betyder, at vi har pligt til at notere mundtlige oplysninger i en sag, hvis de har betydning for den afgørelse, vi efterfølgende skal træffe, eller hvis de i øvrigt er væsentlige.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på holbaek.dk

Hvornår er en afgørelse bindende?

En myndigheds indstilling eller udtalelse til en anden forvaltningsmyndighed til brug for en sags afgørelse vil normalt ikke være en afgørelse i forvaltningslovens forstand. Det gælder, uanset om indstillingen eller udtalelsen i medfør af den pågældende lovgivning er bindende for den modtagende myndighed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvilken paragraf er notatpligt?

Ombudsmanden udtalte, at offentlighedslovens § 6, stk. 1, må ses som udslag af en almindelig retsgrundsætning om, at offentlige myndigheder har pligt til at gøre notat om alle væsentlige ekspeditioner i en sag - herunder telefonsamtaler, som ikke fremgår af brevvekslingen i sagen eller af sagens øvrige dokumenter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvad er de forvaltningsretlige principper?

De forvaltningsretlige principper er regler, som alle forvaltningsmyndigheder er underlagt. Nogle af principperne har betydning for ordregivers muligheder og forpligtelser når der købes ind.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kfst.dk

Hvornår er en sag tilstrækkeligt oplyst?

Om en sag er tilstrækkeligt oplyst til, at der kan træffes en afgørelse, beror på sagens karakter og på omstændighederne i sagen i øvrigt. Dette indebærer ikke nødvendigvis, at myndigheden selv skal tilvejebringe oplysningerne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pav.medst.dk

Er officialprincippet en Garantiforskrift?

Officialprincippet hører til de såkaldte garantiforskrifter, og hvis en sag er utilstrækkeligt oplyst, kan det betyde, at afgørelsen må tilsidesættes som ugyldig. Det kan også betyde, at sagen må genoptages, så de manglende undersøgelser kan blive foretaget.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad er Saglighedsprincippet?

Officialprincippet betyder, at Skatteforvaltningen skal sikre, at en sag er tilstrækkeligt oplyst til, at der kan træffes en afgørelse på et korrekt og fyldestgørende grundlag. Skatteforvaltningen skal derfor sørge for, at alle relevante oplysninger fremskaffes og inddrages i sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvad er Saglighedskravet?

Saglighedskravet er fundamentalt i forvaltningsretten. Det dækker over flere elementer, bl. a. et forbud mod magtfordrejning og et forbud mod usaglig forskelsbehandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jurabibliotek.dk

Hvad er god forvaltningsskik?

God forvaltningsskik er normer og principper for, hvordan myndighederne bør opføre sig i forhold til borgerne. Det betyder, at myndigheder bl. a. skal optræde venligt og hensynsfuldt og på en måde, der styrker tilliden til den offentlige forvaltning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvornår skal man journalisere?

5 Hvornår skal journalisering ske? Hvis myndigheden har modtaget eller afsendt et dokument, som den har pligt til at journalisere, skal dokumentet journaliseres, snarest muligt efter det er modtaget eller afsendt. Det følger af offentlighedslovens § 15, stk. 2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad er Oplysningsprincippet?

Undersøgelsesprincippet (eller officialprincippet)

Myndigheden har med andre ord ansvaret for, at sagen er tilstrækkeligt oplyst til, at der kan træffes den rigtige afgørelse. Princippet er lovfæstet i § 10 i retssikkerhedsloven, der gælder for sager inden for det sociale område.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvilken paragraf er officialprincippet?

De gældende §§ 10-12 i retssikkerhedsloven bygger på officialprincippet. Officialprincippet betyder, at det som udgangspunkt er myndighedens ansvar at indhente tilstrækkeligt mange oplysninger til, at myndigheden kan afgøre, hvilken hjælp borgeren er berettiget til.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvad siger forvaltningsloven?

Forvaltningsloven fastsætter regler om inhabilitet, vejledningspligt, repræsentation, aktindsigt til parter, parthøring, begrundelse, klagevejledning og tavshedspligt. Forvaltningslovens regler er blandt andet med til at sikre, at afgørelser bliver truffet på et oplyst og sagligt grundlag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hk.dk

Hvad er et pligtmæssigt skøn?

Hvor en myndighed er overladt et skøn, har myndigheden pligt til at foretage en konkret afvejning af de saglige hensyn, som er relevante for sagens afgørelse. Det følger af grundsætningen om pligtmæssigt skøn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvad er et juridisk notat?

Lev Uden Volds juridiske notater informerer blandt andet om lovændringer og nye afgørelser, der har betydning for arbejdet med vold i nære relationer. Ligesom notaterne kan klargøre og forklare særlige dele af lovgivningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på levudenvold.dk

Hvad må udleveres ved aktindsigt?

Retten til aktindsigt gælder for hele den offentlige forvaltning. Du kan som udgangspunkt få aktindsigt i alle slags dokumenter, dvs. ikke blot skriftlige dokumenter (breve, mails, sms-beskeder mv.), men også fotografier, billeder, kort, rids, film mv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvornår er der krav om partshøring?

Forvaltningsloven indeholder ingen regler om, hvornår en partshøring skal iværksættes. Afgørelsen heraf beror på en konkret vurdering, herunder af den enkelte sags karakter og omfang. Det er dog givet, at parten skal have lejlighed til at udtale sig, inden der træffes afgørelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvornår er en aftale ikke bindende?

En aftale er bindende, når der er afgivet et tilbud og tilbud efterfølgende er accepteret. For at et tilbud er korrekt accepteret, skal den accepterende part være i stand til at acceptere tilbud. Hvis den tilbudsgivende part ved, at den accepterende part ikke kan eller må acceptere tilbud, er aftalen ikke bindende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dokument24.dk

Hvad er forskellen på en afgørelse og en beslutning?

En afgørelse er en myndigheds beslutning om, hvad der er eller skal være ret over for en borger. Det kan for eksempel være en beslutning, der fastslår, om borgeren har ret til eller ikke ret til at få en ydelse. Det kan også være myndighedens beslutning om, at borgerens ydelse ændres.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvornår bortfalder et tilbud?

Tilbud eller svar, som tilbagekaldes, er bortfaldet, såfremt tilbagekaldelsen kommer frem til den anden part forinden eller samtidigt med, at tilbudet eller svaret kommer til hans kundskab.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskelove.dk