Udvidet frit sygehusvalg betyder, at du har ret til at blive udredt, undersøgt eller behandlet på et privathospital, hvis du skal vente mere end 30 dage.
Hvornår må man gå til privathospital?
Du kan benytte et privathospital, hvis udredningsgarantien på 1 måned eller behandlingsgarantien på 60 dage ikke kan overholdes i det offentlige.
Hvordan kan man komme på privathospital?
- Hvis ventetiden i det offentlige bliver for lang. ...
- Det offentlige har lavet en lokal aftale med et privathospital. ...
- Du har en sundhedsforsikring, som betaler for behandlingen. ...
- Du vælger at betale selv.
Hvem betaler for behandling på privathospital?
Du kan betegnes som privat patient, hvis du selv betaler for din konsultation og behandling og ikke er henvist af det offentlige eller får din behandling dækket af din forsikring. Som privat patient afregner du i receptionen inden din konsultation eller operation.
Hvornår har man ret til frit sygehusvalg?
Du har ret til frit at vælge undersøgelse og behandling på alle offentlige hospitaler i Danmark, udvalgte privathospitaler, klinikker eller hospices, hvis de tilbyder den behandling eller undersøgelse, som din læge eller tandlæge mener, at du har behov for. Det kaldes frit sygehusvalg.
FÅR MIN SØSTER TIL AT GRÆDE *Not clickbait!*
Er privathospital gratis?
Hvis denne tidsramme ikke kan overholdes, opnår man retten til at blive udredt, undersøgt eller behandlet af et privathospital. Bliver man udredt, undersøgt eller behandlet gennem udvidet frit sygehusvalg, er der ingen egenbetaling på behandlingen, da udgifterne dækkes af regionen.
Hvad koster privathospitaler?
- Enkelt region 2600 DKK.
- Efterfølgende region 1300 DKK.
- Hele ryggen (5 områder) 6500 DKK.
- Tyndtarm inkl. kontrast 4700 DKK.
- Brystimplantater 4200 DKK.
- Prostata 5900 DKK.
- Atrografi inkl. kontrast 4500 DKK.
- Helkrop 12000 DKK.
Hvordan søger man frit sygehusvalg?
Ønsker du at benytte dit frie sygehusvalg, skal din egen læge/speciallæge eller din sygehusafdeling sende en henvisning til det sygehus eller den afdeling, du ønsker at blive henvist til.
Er behandling gratis med henvisning?
Priser med lægehenvisning. Den offentlige sygesikring yder et tilskud på 40% af taksten, når der medbringes lægehenvisning. Svært fysisk handikappede kan få lægehenvisning til 100% vederlagsfri behandling / træning.
Hvor meget koster en hospitalsseng i døgnet?
viser sig på bundlinjen, fordi nogle af patienterne er så syge, at de ryger ud og ind af intensivafdelingen, hvor en plads koster op mod 35.000 kroner i døgnet. Udgifterne til en almindelig hospitalsseng er cirka 8.000 kroner i døgnet lidt afhængigt af, hvordan det gøres op.
Hvor lang ventetid er der på operation?
Blandt de omfattede operationer er ventetiden på kunstigt knæ længst. Her ventede patienterne i gennemsnit i over 100 dage i 2022. Til sammenligning var ventetiden i 1. kvartal 2020 på 70 dage.
Hvor lang tid går der fra forundersøgelse til operation?
Normalt bliver de fleste tilbudt en operationstid cirka 2-3 uger efter forundersøgelsen, hvor de er blevet erklæret egnet.
Er privathospitaler bedre?
Et privathospital er et godt valg, hvis du ønsker en hurtigere og mere effektiv behandling. Dette skyldes, at der typisk er færre patienter på et privathospital end på et offentligt hospital, hvilket betyder, at lægerne har mere tid til at koncentrere sig om den enkelte patient.
Kan man blive opereret for kræft på privathospital?
Ingen privathospitaler er godkendt til varetagelse af specialfunktioner vedrørende kræftbehandling. De kan derfor aktuelt ikke behandle offentligt finansierede patienter for kræft på specialfunktionsniveau i specialeplanen.
Hvad er ventetidsgaranti?
Det, man kalder udvidet frit sygehusvalg, er en rettighed, du har som patient. Udvidet frit sygehusvalg kaldes også behandlingsgaranti. Det betyder, at du kan vælge at blive undersøgt eller behandlet på et privathospital i stedet for et offentligt hospital, hvis der er mere end 30 dages ventetid på din behandling.
Hvor længe skal man vente på indkaldelse til operation?
Indkaldelse til hospitalet
Når du er henvist til hospitalet, skal hospitalet inden 8 hverdage sende dig tid og sted for din aftale. Du får derfor en indkaldelse til hospitalet, enten digitalt eller som almindeligt brev. I din indkaldelse får du at vide, hvilke patientrettigheder der gælder for dig.
Hvor længe gælder en henvisning fra egen læge?
Kan henvisningen blive forældet? Ja, hvis den ikke er hentet ned fra henvisningshotellet inden for 6 måneder fra udstedelsen. Speciallægen skal da anmode patienten om at kontakte egen læge for udarbejdelse af en ny henvisning.
Hvem har ret til gratis behandling i Danmark?
Alle borgere med bopæl i Danmark har ret til gratis behandling hos egen læge og speciallæger. Du kan også få tilskud til medicin, tandlægehjælp, tandpleje, fysioterapi, fodterapi, kiropraktorhjælp og psykologhjælp.
Kan man gå til speciallæge uden henvisning?
Lægen udfærdiger en henvisning, som speciallægen derefter henter elektronisk i forbindelse med at du bestiller tid hos speciallægen. Bemærk, at øjenlæger og - øre-, næse- og halslæger er undtaget herfor. Du kan derfor henvende dig direkte til disse speciallæger uden en henvisning.
Hvilket privathospital skal jeg vælge?
På sygehusvalg.dk kan du også finde en liste over hvilke lidelser, du kan blive behandler for under Det Udvidede Frie Sygehusvalg, og hvilke privathospitaler der har aftale med Danske Regioner om at udføre behandlingen. Hvis du er i tvivl om dine rettigheder, kan du kontakte patientvejlederne i din bopælsregion.
Hvilke sygdomme er omfattet af behandlingsgaranti?
Retten gælder både psykiske og somatiske sygdomme. Udredningsretten er en patientrettighed som skal sikre, at patienterne bliver udredt hurtigt, så en eventuel behandling kan blive sat i gang. De patienter der kommer ind akut eller har livstruende sygdomme som kræft, er omfattet af særlige hurtigere forløb.
Hvor lang ventetid på udredning?
Udredningsretten betyder, at hvis du er henvist til udredning på et hospital, skal du være udredt inden for 30 dage fra det tidspunkt, hvor hospitalet har modtaget henvisningen.
Hvad koster det at være indlagt på et sygehus?
En gennemsnitlig indlæggelse koster i dag kr. 25.000, og kommunerne kan maksimalt spare 4.000 kr.
Hvem ejer privathospitaler i Danmark?
Privathospitalet Danmark er et dansk privathospital beliggende i Charlottenlund. Det har eksisteret siden 1991 og har siden 1. april 2021 været privat ejet af Thomas Johnsen, som er adm. direktør.
Hvor mange bruger privathospital?
236.740 danskere blev henvist til behandling på et privathospital i 2022. Det svarer til en stigning på 63 procent sammenlignet med 2019. Danske Regioner glæder sig over, at privathospitalerne er med til at aflaste de offentlige hospitaler og nedbringe ventelisterne.