Du har ikke et egentligt krav på at få en ny sagsbehandler, men kommunen bør imødekomme dit ønske, hvis det er velbegrundet, og hvis det er muligt.
Kan man få en ny sagsbehandler?
Ifølge lovgivningen har du ikke ret til at skifte sagsbehandler.
Hvordan får man en ny socialrådgiver?
Hvis du i løbet af behandling af din sag ønsker at skifte rådgiver, skal du kontakte forvaltningen. Du har ikke nogen lovbestemt ret til at få en ny rådgiver.
Hvordan får man fat i sin sagsbehandler?
Du kan altid ringe el- ler maile til din sagsbehandler, hvis der er noget, du vil tale om. Hvis du synes, det kan være svært at få fat på din sagsbehandler, kan du tale med din kontaktpædagog eller dine forældre om det – måske kan de hjælpe dig med at få fat i ham eller hende.
Hvad må en sagsbehandler ikke?
Kommunen må ikke indhente oplysninger, der ikke er relevante for sagsbehandlingen. Hvis du oplever, at der indgår oplysninger i din sag, som du finder uvedkommende, kan du drøfte det med din sagsbehandler eller kommentere det i forbindelse med partshøring.
Sådan bliver du en god sagsbehandler | Hvad er en sagsbehandler? | Sagsbehandling & socialrådgiver tips
Hvor klager man over sin sagsbehandler?
Klage over din kommune
Er du utilfreds med den måde, din sag bliver eller er blevet behandlet på i kommunen, kan du i første omgang henvende dig til det kontor eller den afdeling i kommunen, som du er utilfreds med. Du kan også kontakte en eventuel borgerrådgiver i kommunen.
Hvornår er en sagsbehandler inhabil?
En ansat inden for den offentlige forvaltning, kan blive erklæret inhabil i forhold til en bestemt sag, hvis: Den ansatte har en særlig personlig eller økonomisk interesse i en given sags udfald, eller hvis den ansatte har været repræsentant for en anden med en lignende interesse tidligere i samme sag.
Kan man skrive til sin sagsbehandler?
I mange jobcentret har de afgrænset telefontid og det er kun muligt at komme til at tale med sin sagsbehandler i netop dette tidsrum. Alternativet er at skrive en mail, hvilket kan være en fordel, da du så har dokumentation på, at du har taget kontakt og hvad det er du ønsker at få uddybet.
Hvordan klager man over en sagsbehandler?
Du kan klage ved at sende et brev, en mail eller ringe til myndigheden, du vil klage over; for eksempel kommunen eller Udbetaling Danmark. Myndigheden skal nemlig have mulighed for at vurdere din sag igen, før den sender din klage videre til os. Det hedder også genvurdering. Du kan ikke klage direkte til Ankestyrelsen.
Hvordan får man en sagsbehandler i kommunen?
Kommunen og andre kan give råd og hjælp
Kommunen skal hjælpe dig, hvis du har brug for rådgivning og hjælp. Også private organisationer tilbyder rådgivning, hvor du kan henvende dig anonymt. Fx kan du skrive, chatte, ringe og sende sms til Børnetelefonen. Ring gratis til Børnetelefonen: 116 111.
Hvad koster en socialrådgiver?
Fuldtid: 488 kr. pr. mdr. Deltid: 360 kr.
Hvad kan jeg bruge en socialrådgiver til?
Som socialrådgiver arbejder du med sagsbehandling og med forebyggelse og løsning af sociale problemer. Det kan være forsørgelsesproblemer af midlertidig karakter, der opstår i forbindelse med sygdom eller ledighed, eller tungere sociale problemer som misbrug, omsorgssvigt, hjemløshed osv.
Hvad gør en socialrådgiver?
Socialrådgivere tilrettelægger, koordinerer og udfører socialt arbejde inden for rammerne af lovgivningen. Den personlige kontakt med mennesker, som har brug for hjælp, er en central del af socialrådgiverens arbejde.
Er socialrådgiver og sagsbehandler det samme?
Er sagsbehandler og socialrådgiver det samme? En sagsbehandler er ansat til at behandle bestemte sager, for eksempel i en kommunes social- og sundhedsforvaltning eller i et ministerium. En socialrådgiver vejleder og rådgiver om sociale spørgsmål, og kan være ansat som sagsbehandler.
Hvad er forskellen mellem sagsbehandler og socialrådgiver?
Socialformidlere er oftest stærkest i "kommunale del" af arbejdet, mens socialrådgivere har bredere viden. Sagsbehandler er ikke en uddannelse, men mere end masse/fællesbetegnelse for alle, som arbejder med sagsbehandling.
Hvem har ret til en sagsbehandler?
Alle voksne over 18 år har ret til at få rådgivning om sociale spørgsmål og problemstillinger af deres kommune. Det kan for eksempel handle om sociale ydelser, boligforhold, sundhed eller økonomi.
Hvad kan man bruge sin sagsbehandler til?
- Kontanthjælp.
- Uddannelseshjælp.
- Økonomisk støtte (f. eks. engangsydelse eller lån til indskud)
- Psykiske eller fysiske problemer.
- Funktionsnedsættelse – personer med psykisk eller fysisk handicap.
- Behandling af misbrug.
- Mentor ordning f. eks. for udsatte børn og unge.
Hvad gør en sagsbehandler?
Sagsbehandleren kan
Uanset hvad, så er det vigtigt at vide, at sagsbehandlerens opgave er at hjælpe dig, hvis du har brug for hjælp. Din sagsbehandler er den person i kommunen, som kan kigge på din sag. Ofte er det også sagsbehandleren, som vurderer, om du kan få den hjælp, du har søgt om.
Hvem klager man til over kommunen?
Hvis du vil klage, skal du henvende dig det sted i kommunen, der behandler din sag, for at få problemet løst eller klage. Får du ikke svar, eller er du fortsat utilfreds, kan du klage til Borgerrådgiveren. Hvis du har fået noget på skrift, kan du finde kontaktoplysninger og klagevejledning i brevet eller e-mailen.
Hvad må en sagsbehandler spørge om?
- er det relevant for din sag?
- kan det sige noget om din arbejdsevne og dit funktionsniveau?
- og hvad skal oplysningen bruges til ifm. udvikling eller afklaring af din arbejdsevne?
Kan en sagsbehandler raskmelde en?
HVEM KAN RASKMELDE DIG ? Beslutningen om raskmelding er det alene din læge eller dig selv, som kan beslutte. Det betyder, at et jobcenter ikke har bemyndigelse til at vurdere og beslutte om du skal raskmeldes. Jobcentrene kan alene tage stilling til, hvorvidt du har ret til sygedagpenge.
Hvor lang tid har kommunen til at svare på en klage?
Når kommunen træffer en afgørelse i en sag, får du besked om afgørelsen på brev eller i Digital Post. Fra du modtager afgørelsen, har du fire uge til at klage. Afgørelsen skal indeholde en klagevejledning.
Hvad betyder det at være inhabil?
Inhabilitet (af lat. inhabilis uhandlelig, udygtig) betyder, at en person ikke har ret til at træffe beslutninger eller medvirke ved behandlingen af en sag.
Hvem afgør inhabilitet?
Først og fremmest kan man blive inhabil, hvis man har personlige interesser i en sag. Dette kan være økonomisk interesse eller en relation til en person, der er involveret i sagen. Man kan også blive inhabil, hvis man har tidligere erfaringer med en sag eller person, der kan påvirke ens objektivitet.
Hvornår skal der gives klagevejledning?
Klagevejledning skal kun gives i forbindelse med afgørelser, der umiddelbart kan påklages til en overordnet forvaltningsmyndighed. Beslutninger, der træffes som led i selve sagsforberedelsen (procesledende beslutninger), skal derfor også kun ledsages af klagevejledning, hvis de kan påklages særskilt.