Hvornår kan man ringe til sin egen læge?

Du skal mellem 8.00-16.00 kunne komme i kontakt med din egen læge eller din læges personale ved akut sygdom og skade. I visse tilfælde får du fat i en telefonsvarer som henviser til et akutnummer i lægehuset, til et andet kontaktnummer eller til en anden læge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvornår kan man selv ringe til lægen?

Der er ikke en bestemt alder, hvor man skal gå til lægen alene, det bestemmer du helt selv, der kan selvfølgeligt være nogle ting eller undersøgelser man ikke har lyst til, at ens forældre eller en anden skal med til. Men de kan altid vente ude i venteværelset.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bornetelefonen.dk

Hvornår skal man ringe til lægen?

Kontakt egen læge

Feber er ikke i sig selv grund til at kontakte læge, men i visse situationer bør lægen kontaktes: Ved feber over 40°C. Ved feber, som har varet i mere end 3-5 dage. Ved mistanke om alvorlig sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvordan ringer man til sin egen læge?

Akutt​elefon​en 1813 svarer døgnet rundt, men du skal bruge din egen læge mellem kl. 08:00-16:00 alle hverdage. Lyt din egen læges telefonsvarer til ende for at få oplyst din egen læges akutnummer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan man altid ringe til lægen?

Din egen læge kender dig og vil have mulighed for at foretage undersøgelser, som det ikke er muligt at foretage i lægevagten. Samtidig har din egen læge mulighed for at følge op på din sygdom eller skade, hvis det skulle blive nødvendigt. Ring altid til din egen læge, hvis du bliver syg inden kl. 16.00 på hverdage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Omkring at ringe til egen læge og vente lang tid på at komme igennem



Hvornår er det bedst at ringe 1818?

Ring 1818 hvis du bliver akut syg eller oplever akut forværring af sygdom eller mindre skader uden for din læges åbningstid, Ring 112 ved livsfare.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Kan man ringe til lægen om lørdagen?

Ring først - 70 11 31 31

weekend og helligdage hele døgnet. Mellem kl. 23 og kl. 08 tager Lægevagtens Natberedskab telefonen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvornår er man en akut patient?

Er en person udsat for ulykke eller med pludselig opstået sygdom, som kræver umiddelbar diagnostik og behandling (Sundhedsstyrelsen 2007). Er en person, der har behov for akut bistand ved f. eks. (Sundhedsstyrelsen 2009).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pri.rn.dk

Kan man bare møde op hos lægen?

Sålænge der er corona smitte kan man IKKE bare møde op i klinikken, uden aftale. Lægen kommer på sygebesøg, når patienten af medicinske årsager ikke har mulighed for at komme til konsultation.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på allelaegerne.dk

Kan man ringe til vagtlægen med spørgsmål?

Holder din egen læge lukket, og er du syg eller sløj, kan du i Danmark ringe til vagtlægen. Der er dog ting, du ikke skal ringe og spørge om. Der er også situationer, hvor du under ingen omstændigheder må ringe til en vagtlæge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.dk

Kan man være syg uden at have feber?

9 Kan jeg have influenza, halsbetændelse eller lungebetændelse uden at have feber? Ja, det kan du godt. Præcis som med covid-19 er det ikke sikkert, at du får alle de symptomer, der typisk følger med de tre sygdomme.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på iform.dk

Er 37 9 feber hos voksne?

Dette er ganske klart defineret: En kropstemperatur målt rektalt på over 38,0 ° C anses for at være feber. Værdier mellem 37,1 ° C og 37,9 ° C betragtes som 'forhøjede temperaturer'. Læger anser stadig værdier på 38,0 til 38,5 ° C for at være en 'moderat feber'. De definerer 'høj feber' i området 38,5 ° C til 40,5 ° C.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på webapoteket.dk

Hvem skal man ringe til hvis man er syg?

Hvis du får behov for hjælp ved sygdom eller skade, skal du ringe til din egen læge eller lægevagten – medmindre det drejer sig om alvorlige eller livstruende situationer. Her skal du som altid ringe 112.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rm.dk

Kan man bare møde op hos lægevagten?

Du kan ikke møde op hos lægevagten uden at have en aftale i forvejen. Når du ringer på telefon 70 11 07 07 har du to muligheder: Tryk 1, hvis du pludselig er blevet syg eller din sygdom er blevet forværret, og du har brug for at tale med lægevagten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsyddanmark.dk

Hvad må en læge ikke?

En sundhedsperson må således ikke videregive oplysninger om en patients helbred og andre fortrolige oplysninger uden patientens samtykke. Tavshedspligten omfatter for eksempel oplysninger om diagnoser, undersøgelser, indlæggelser, behandling, psykiske eller sociale problemer. Alle oplysninger er fortrolige.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk

Hvor ofte bør man gå til lægen?

En voksen gennemsnitsdansker konsulterer lægen mellem 6 og 7 gange om året. Men der er relativt store lokale forskelle, hvis man ser på de enkelte kommuner. For eksempel går en sønderjyde oftere til lægen end en københavner. Dyk ned i kortet her og se, hvor ofte folk i din kommune konsulterer lægen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Kan man skrive en besked til sin læge?

På www.emailkonsultation.dk kan du skrive til både lægen og sekretæren og det er også der du får svar, og ofte også meddelelser om f. eks. blodprøveresultater og lignende. For at bruge www.emailkonsultation.dk skal du være tilmeldt og have en adgangskode og et brugernavn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegehussydfyn.dk

Hvad er akut ved lægen?

Du skal kontakte en akut læge, hvis du oplever en pludselig og alvorlig medicinsk tilstand, der kræver øjeblikkelig behandling. Dette kan omfatte symptomer som brystsmerter, åndenød, pludselig svaghed eller følelsesløshed i ansigtet eller lemmerne, alvorlige smerter eller blødning, eller mistanke om et brud.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på privatlaegen.dk

Hvad er akut opstået sygdom?

Akut sygdom, pludseligt begyndende, tit hurtigt forløbende sygdom, oftest med tydelige symptomer, fx lungebetændelse, nyresvigt og mavesår; modsat kronisk sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvornår skal man ringe til Pam?

Når sygdommen eller symptomerne bliver værre, og der er behov for hjælp med det samme, kan det være nødvendigt at kontakte den psykiatriske akutmodtagelse. Det kan for eksempel være, hvis en person med skizofreni får hallucinationer, eller hvis én med depression pludselig får selvmordstanker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Kan man komme til lægen om søndagen?

Lægevagten er åben på alle hverdage fra kl. 16 - 08 og lørdage, søndage og helligdage hele døgnet. Hav altid dit gule sygesikringsbevis/sygesikringskort klar når du ringer. Når du ringer til Lægevagten, kommer du direkte igennem til lægen, som vil bede om dit personnummer og bede dig fortælle om dine symptomer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegevagten.dk

Kan man komme til læge i weekenden?

Al kontakt til Lægevagten begyndes telefonisk. Du vil komme til at tale med en læge eller en sygeplejerske. 1813 har altid åbent. Hav altid dit gule sygesikringsbevis/sygesikringskort klar når du ringer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegevagten.dk

Kan man ringe til vagt lægen hvis man har tandpine?

Tandlægevagten: Har du fået mindre tandskade eller akut tandpine kan Tandlægevagten hjælpe dig, når din tandlæge holder fri. ​Tandskadevagten: Kontaktes via Akuttelefonen 1813 ved alvorlig og akut behandlingskrævende tandskade eller efterblødning efter tandudtrækning og operation.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvad er forskellen på 1813 og lægevagten?

Man skal ringe 1813 for at komme på en akutmodtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). 1813 erstatter lægevagten. Ved skader skal man ringe til 1813 for at få at vide, hvornår og hvor man skal møde op på en akutmodtagelse eller akutklinik.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad bruges 1818 til?

Ring 1818 for at kontakte lægevagten. Hvis du eller den syge er i livsfare, skal du i stedet ringe 112 med det samme.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk