Allerede i 800-årene var dele af befolkningen kristnet. Da kong Harald proklamerede kristendommens indførelse i anden halvdel af 900-årene, havde
Hvornår blev kristendommen indført i Danmark?
På Jellingstenen fra 900-tallet står der at kong Harald Blåtand gjorde danskerne kristne. Men det tog en del år før folk gik helt væk fra at dyrke de nordiske guder og tog den nye religion til sig.
Hvornår blev kristendommen statsreligion i Danmark?
Harald Blåtand lader sig døbe i 962/4 og gør samtidig kristendommen til statsreligion. Det er et afgørende skel, som fejres med den store runesten i Jelling. Med rette er den blevet kaldt for Danmarks dåbsattest. Harald praler af, at han gjorde danerne kristne.
Hvilken type kristendom indføres i Danmark?
Folkekirkens historie går tilbage til Grundlovens indførelse i 1849, men den evangelisk-lutherske tro, som folkekirken bygger på, har eksisteret i Danmark helt tilbage fra Reformationen i 1536.
Hvornår opstod den kristne tro?
Kristendommen begyndte med budskabet om Jesus fra Nazareth, der blev korsfæstet omkring år 30. Det blev starten på en ny religion, der i dag findes over hele verden. Men først skulle man blive enige om, hvad det vil sige at være kristen.
Religion in Denmark vs. USA
Hvad er den ældste religion i verden?
Men ser man på skriftlige kilder, regnes hinduismen normalt som den ældste af nutidens religioner. De tidligste hinduistiske skrifter er de fire vedaer, hvoraf visse dele er nedskrevet omkring 1500 f.Kr. Nogle mener, at jødedommen er ældre med rødder tilbage til Abrahams tid omkring 1800 f.Kr.
Hvordan blev kristendommen indført i Danmark?
Gorm og Thyras søn, Harald Blåtand (død 985), skrev stolt på den store jellingsten, at han gjorde danerne kristne. I 960'erne lod han sig ifølge visse sene kilder angiveligt døbe af den frisiske munk Poppo og gjorde samtidigt kristendommen til statsreligion i sit rige.
Hvad troede Danmark på før kristendommen?
Før kristendommen kom til Danmark, tilbad folk de nordiske guder. Der var mange guder, og de bestemte over hver sit område. Hvis man fx gerne ville sikre sig en god høst, kunne man henvende sig til Freja, som var en frugtbarhedsgudinde. I den nordiske religion var det ikke så vigtigt, hvad folk troede på.
Hvornår blev vi protestanter i Danmark?
Reformationen blev officielt indført i Danmark den 30. oktober 1536 efter længere tids politisk og kirkelig uro. Reformationen medførte et brud med den katolske kirke og dannelsen af en ny protestantisk, luthersk-evangelisk kirke.
Hvilke religioner er godkendt i Danmark?
- Den romersk-katolske kirke (1682)
- Den fransk-reformerte kirke (1682)
- Den tysk-reformerte kirke (1682)
- Den reformerte menighed i Fredericia (1682)
- Metodistkirken (1865)
- Svenska Gustavskyrkan (1913)
- Den russisk-ortodokse kirke (1915)
- Den anglikanske kirke (1948)
Er Danmark et protestantisk land?
Danmark er et protestantisk land - hvilket vil sige et land med et af de mest specifikke teologiske standpunkter i hele verden.
Hvem fik Harald Blåtand til at blive kristen?
I indskriften på den store Jellingsten, som også tilskrives kongen, står der, at Harald gjorde danerne kristne. Haralds egen omvendelse til kristendommen ved missionæren Poppos jernbyrd er omtalt i Widukind af Corveys Sakserkrønike; Haralds dåb dateres til ca. 965.
Hvor hvornår og hvordan opstod kristendom som ny religion?
Kristendommen har sit navn efter Jesus fra Nazaret med tilnavnet Kristus (græsk Khristós, af hebraisk Masjiakh - messias, «de salvede», dvs. salvet til konge). Kristendommen opstod som en jødisk sekt, men i løbet af det 1. århundrede e.v.t. skilte den sig ud fra jødedommen og fremstod som et selvstændig religion.
Hvorfor kristnede Harald Blåtand Danmark?
Adam af Bremen fortæller, at kejser Otto og kong Harald Blåtand var i krig med hinanden. Harald tabte krigen til Otto. Otto bestemte nu, at hvis Harald skulle have lov til fortsat at være konge i Danmark, så skulle han blive kristen. Og Harald skulle også love at gøre sit rige til et kristent rige.
Hvad er forskellen mellem protestanter og katolikker?
I den katolske kirke er der en pave. Det er ham og kirken, der fortæller folk, hvad Jesus mener, er rigtigt og forkert. Men i den protestantiske kirke er der ikke nogen pave. Faktisk er alle mennesker en slags præster, og derfor må man selv bestemme, hvad man tror, Jesus mener, er rigtigt og forkert.
Hvorfor er Danmark protestanter?
Reformationen blev officielt indført i Danmark med recessen af 30. oktober 1536 efter længere tids politisk og kirkelig uro. Reformationen medførte et brud med den katolske kirke og dannelsen af en ny protestantisk kirke, der byggede på den tyske reformator Martin Luthers teologi.
Hvem gennemførte reformationen i Danmark?
Det blev hertug Christian, som til sidst trak sig sejrrigt ud af borgerkrigen, og under kongenavnet Christian 3. (født 1503, regent 1534-1559) gennemførte han med Recessen af 30. oktober 1536 en luthersk reformation i Danmark-Norge.
Hvornår blev Danmark grundlagt?
I ca. 965 blev Danmark forenet og kristnet under Harald Blåtand, og med Junigrundloven den 5. juni 1849 gik Danmark fra at være et enevælde til at være et repræsentativt folkestyre.
Hvilken religion troede vikingerne på?
Vikingerne troede på asatroen. Det er en tro med flere guder, hvoraf den enøjede Odin og krigsguden Thor er de mest kendte. Fire af vores ugedage er opkaldt efter de nordiske guder. Tirsdag har fået sit navn efter guden Tyr, onsdag er Odins dag og torsdag er Thors dag.
Hvad sker der efter døden hvis man er kristen?
Sjælen skal renses, før den kan møde Gud
Kirken taler om de sidste fire elementer i livet; død, dom, himmel og helvede. Døden er porten ind til det evige liv, hvor man med det samme møder sin dommer Jesus Kristus. Her får man vist alt, hvad der er sket i løbet af ens liv.
Hvad kommer efter vikingetiden?
Middelalderen er den tid der kommer efter vikingetiden. I Danmark regner vi den for at vare fra cirka 1050 til 1536. Navnet ”middelalder” betyder mellemtid.