Fra 1. juli 2016 må du ikke installere oliefyr i dit hus, hvis du kan få fjernvarme eller naturgas. Læs her, hvordan du skrotter fyret og bedst opvarmer boligen uden olie og naturgas. Få gode råd om varmepumper og andre opvarmningsformer, og se hvor meget du kan spare på varmeregningen.
Hvornår skal oliefyret udfases?
Udfasningen af oliefyr har været længe undervejs. Regeringen har sat et mål om, at Danmark i 2030 skal være uafhængige af fossile brændstoffer. Det betyder også, at oliefyr skal være udfaset i 2030. På trods af dette findes der stadig rigtig mange aktive oliefyr rundt omkring i landet.
Er det lovligt at have oliefyr?
Oliefyr er ulovlige at installere i nye huse siden 2013, grundet deres miljømæssige forhold. Oliefyr er stadig brugt i mange boliger i Danmark, trods at man har fastslået at de skal afskaffes inden 2030 så vidt muligt.
Kan det betale sig at skifte fra oliefyr til varmepumpe?
Varmepumper har en højere energieffektivitet og et lavere energiforbrug end et oliefyr, hvilket betyder, at de kan reducere dine energiregninger. Ved at skifte dit oliefyr til en moderne varmekilde kan du opnå en besparelse på helt op til 50-60 % af din varmeregning.
Kan man få tilskud til at fjerne oliefyr?
Kan jeg få tilskud til at skifte oliefyret ud? Hvis du vil udskifte oliefyret med en varmepumpe, kan søge tilskud fra både Skrotningsordningen og Varmepumpepuljen og spare penge på dit skifte. Du kan søge tilskuddene til og med 2026, og pengene bliver tildelt efter først til mølle-princippet.
Hvor længe holder oliefyldte varmelegemer? [Hurtigt svar]
Er der tilskud til at skrotte oliefyr?
Skrotningsordningen 2023 er en del af regeringens Klimaaftale og er en tilskudsordning, der giver dig mulighed for at få tilskud, hvis du vælger at skrotte dit gamle oliefyr og i stedet installere en varmepumpe (luft-vand) på abonnement.
Hvad koster det at komme af med oliefyr?
Det koster mindst 5.500 kr. at skrotte oliefyret, men flere energiselskaber tilbyder tilskudsordninger til energiforbedring af private boliger – og dermed også til skiftet fra olie til en anden opvarmningsform.
Hvad koster en brænder til oliefyr?
En ny oliebrænder koster fra 9.560 kr. inkl. moms og standardmontering. Hvis du vælger at få monteret en ny oliebrænder i stedet for at få udført det næste årlige serviceeftersyn på din nuværende oliebrænder, sparer du tilmed udgiften på eftersynet.
Hvor længe må man beholde sit oliefyr?
2030 er året, hvor regeringen gerne ser, at der ikke længere bliver brugt oliefyr til opvarmning af huse. Derfor skulle alle oliefyr gerne være udfaset inden da. Det er der lavet nogle forskellige love og regler for. Allerede i 2013 blev det besluttet, at man ikke måtte installere oliefyr i nye huse.
Hvad koster 1.000 liter olie i dag?
1.000 l. 9.504,60 kr.
Hvor mange liter olie bruger et oliefyr i døgnet?
Typisk vil et oliefyr anvende mellem 65 og 80 kWh i døgnet. Her vil en del af den brugte strøm dog være anvendt til at opvarme vandet i boligen. En liter dieselolie, som skal bruges til oliefyret, svarer ca. til 10 kWh.
Kan man slukke for oliefyret om sommeren?
4. Uanset om du har oliefyr, fjernvarme, naturgasfyr eller biomassefyr, så skal du huske at slukke for cirkulationspumpen på dit varmeanlæg i hele maj-september, derfor også på sommerferien. Du sparer op til 900 kroner i strøm, og pumpen har ikke godt af at være tændt, når radiatorerne alligevel er kørt over på nul.
Hvad koster en ny olietank?
En standard olietank på cirka 2.000 liter kan typisk koste mellem 10.000 og 20.000 kroner, afhængigt af kvalitet og producent. Det er vigtigt at huske på, at der kan være yderligere omkostninger til installation og eventuelle ændringer af rørsystemet.
Hvad er den billigste varmekilde?
Målt på de årlige udgifter er jordvarme i dag den billigste varmekilde. Ifølge beregninger fra videnscentret Bolius vil den årlige udgift inkl. brugsvand til jordvarme for et typisk parcelhus på 130 kvm med et forbrug på 5.250 kWh være på ca. 9.700 kr.
Er gulvvarme dyrere end radiator i drift?
Gulvvarme er meget dyrere at etablere end radiatorvarme, og kræver udover montagen i gulvet også et noget mere avanceret system til at styre varmen.
Kan man få tilskud til udskiftning af oliefyr til fjernvarme?
Fjernvarmevirksomheder kan få tilskud til konverteringsprojekter, hvor energieffektive fjernvarmenet udrulles i nye fjernvarmeområder, og hvor individuelle olie- og gasfyr konverteres til fjernvarme. Tilskuddet er et fast beløb på op til 20.000 kr.
Kan man få tilskud til udskiftning af pillefyr?
Energitilskud til pillefyr og stokerfyr
oliefyr, kan du få energitilskud til den besparelse du årligt opnår i Kwh. Der er intet loft, så des større forbrug du tidligere har haft des større kontant skattefrit tilskud. Det er bestemt ikke unormalt at opnå over Kr. 5.000 i skattefrit tilskud.
Er fjernvarme billigere end naturgas?
Fjernvarme som varmekilde
Opvarmning med fjernvarme er meget udbredt i Danmark. Og med god grund: Fjernvarme er nemlig meget billigere end opvarmning med gas, olie eller elradiatorer.
Hvor meget koster det at få lagt fjernvarme ind?
Installationsprisen for et fjernvarmeanlæg ligger normalvis på 45.000-60.000 kroner inkl. trækning af rør. Dertil kommer den årlige udgift, der for den gennemsnitlige fjernvarme årligt koster 12.904 kr.
Kan man afkoble fjernvarme?
Jo mere fjernvarmevandet bliver afkølet, når det cirkulerer igennem dit hus, jo bedre. Det betyder nemlig, at du udnytter mest mulig af varmen fra vandet i dit hus. Derfor er afkølingstemperaturen ret vigtig for din varmeregning. Det er nemlig dyrt at 'levere' varmt vand tilbage til fjernvarmeværket.
Hvor søger man tilskud til udskiftning af oliefyr?
Sådan ansøger du om tilskud til udskiftning af oliefyr
Du søger tilskud hos din rådgiver, inden du laver aftaler om udførelse af arbejdet med en håndværker.
Hvornår kan man søge tilskud til varmepumpe 2024?
Hvornår åbner Varmepumpepuljen 2024? Varmepumpepuljen åbner for tilskud til installation af varmepumpe i foråret 2024. Det er en god idé at forberede sig, før puljen åbner. Det kan du gøre ved at indhente tilbud og gøre dig tanker om, hvilken varmepumpe, der vil være den bedste løsning til din bolig.