I skrives altid med stort når det bruges som tiltaleord. Og det gør De, Deres og Dem i høflig tiltale også: Så må I godt finde jeres madpakker frem (men jeres skal med lille j).
Hvornår skal der være stort bogstav?
I. Som hovedregel gælder, at alle ord - også navneord (substantiver) - skrives med lille begyndelsesbogstav, således også månedernes, ugedagenes og de kirkelige højtiders navne. II. Med stort begyndelsesbogstav skrives det ord, hvormed en tekst eller et nyt tekstafsnit begynder.
Er der stort efter komma?
Man skelner mellem store og små tegn. De 4 store tegn er punktum, spørgsmålstegn, udråbstegn og kolon. Efter de store tegn begynder man så godt som altid med et stort begyndelsesbogstav (dog ikke altid ved kolon). De 6 små tegn er komma, semikolon, tankestreg, bindestreg, parentes og anførselstegn.
Er I med stort på dansk?
(1) Tiltalepronomener. Tiltalepronomenerne I og De skrives med stort begyndelsesbogstav. Det samme gælder bøjningsformerne af De: Dem og Deres. De øvrige tiltalepronomener og bøjningsformer af tiltalepronomener skrives med lille: du, dig, din, dit, dine, jer, jeres, eder, eders.
Hvornår skal I?
Når “i” bruges som tiltale (stedord eller pronomen), skal det altid skrives med stort: “Er det i øvrigt i morgen, I skal i biografen?” Læs evt. også “Er det mere høfligt at tale med store bogstaver?”
Vægttab: Kathrine tabte 57 kg på et år
Hvordan ved man om det er 1 eller 2 ord?
Som regel kan man høre om et ord skal skrives i ét eller flere ord. Når der er mere tryk på det første led end på det andet led, skal det skrives i ét ord. en rød spætte. Ordene til venstre har stærkest tryk på det første ord, mens ordene til højre har lige stærkt tryk på første og andet ord.
Er i morgen i et eller to ord?
Svaret er entydigt: i dag - i morgen - i går: altid i to ord. Idag, imorgen og igår er ikke godkendte skrivemåder på dansk.
Kan man skrive i med lille i?
Er der nogen, der kan forklare mig, hvornår burger man stort I og hvornår lille i? Er der en simpel huskeregel? Det er ganske nemt. Du skal bare huske, at den eneste gang, hvor I altid skal skrives med stort I, er når “I” skrives i stedet for nogle personer.
Er IT med stort eller småt?
I Retskrivningsordbogen 2012 er det valgfrit at skrive forkortelser som atp/ATP, it/IT, pdf/PDF med store eller små bogstaver.
Er Jomfru Maria med stort?
Gud, Vorherre (el. Vor Herre), Herren, Faderen, Frelseren, Skaberen,Sønnen, Menneskesønnen, Helligånden, Jomfru Maria, Den Hellige Jomfru, Madonna, Moder Jord, Sankt Peter, Allah, Buddha, Djævelen,Satan, Fanden, Apollon, Venus, Freja, Odin, Fenrisulven, Midgårdsormen.
Er dage med stort?
Ugedagene, månederne og helligdagene skal heller ikke være med stort: Det skrives ikke: Onsdag, Torsdag, Februar, December, Påskedag, eller Langfredag.
Er byer med stort?
geografiske områder
Navne på fx have, stater, landskaber, skove, vandløb, bjerge, bestemte træer og sten, byer, kvarterer, gader pladser mv. skrives med stort begyndelsesbogstav i det første ord og i alle mere betydningsfulde ord (dvs. andre ord end konjunktioner, præpositioner, artikler og enkelte andre småord).
Er sygdomme med stort?
Betegnelser for sygdomme skrives med lille begyndelsesbogstav, f. eks. tyfus.
Er overlæge med stort?
Er overlæge med stort? Skrives med lille, fx cand.
Er advokat med stort?
Er advokat med stort? Skrives med lille, fx cand. mag, dr. phil, professor.
Er Jylland med stort?
Navne i pluralis: skal skrives med stort: Valdemarerne, de tre Lener, Kennedyerne. Geografiske områder: København, Jylland, England, Skagerrak, Sahara, Furesøen.
Er fredag med stort?
I. Som hovedregel gælder, at alle ord - også navneord (substantiver) - skrives med lille begyndelsesbogstav, således også månedernes, ugedagenes og de kirkelige højtiders navne. II. Med stort begyndelsesbogstav skrives det ord, hvormed en tekst eller et nyt tekstafsnit begynder.
Hvad skal skrives med stort?
Hovedreglen er, at man skriver små bogstaver, medmindre der er en særlig grund til at skrive med stort. Egennavne (proprier) skrives med stort begyndelsesbogstav, og man starter med stort bogstav efter punktum. Efter kolon skriver man med stort, hvis der er tale om en helsætning.
Er forkortelser med stort?
Forkortelser for grundstoffer og deres forbindelser skrives med stort begyndelsesbogstav: H, He, Na, Cl, NaCl.
Er franske med stort?
Substantiver (navneord), der betegner personer tilhørende en bestemt nationalitet skrives altid med stort begyndelsesbogstav på fransk. For eks.: un Danois - en dansker, le Français - franskmanden, les Suédois - svenskerne.
Er Sjælland med stort?
Navne på geografiske områder skrives med stort begyndelsesbogstav, f. eks. men: I bermudatrekanten mellem staten, kommunerne og regionerne kan visse opgaver godt forsvinde.
Er folkekirken med stort?
Institutionen folkekirken skrives med lille – medmindre det er brugt som navn: Den Danske Folkekirke.
Er tillykke i et eller to ord?
Før i tiden skrev man altid “til lykke” i to ord, men efterhånden er det blevet mere almindeligt at skrive “tillykke” i ét ord, og begge måder er derfor rigtige stavemåder.
Er i dag i 2 ord?
Så: 'i dag' skrives altid i to ord. Word og Outlook retter automatisk til den rigtige variant, men webmail, LinkedIn og andre sociale medier gør ikke.
Er forresten i et eller to ord?
forresten = for resten/forresten af pengene kan du få en bold for 20kr.