Brunello di Montalcino er blandt Italiens mest forførende vine og tilbyder en intens smag matchet med lange sensuelle nuancer. Da den allerede har lagret i 5 år, kan de ofte drikkes med det samme, men en tommelfingerregel siger, at Brunello er bedst omkring 8-10 år efter høst.
Hvornår skal Brunello drikkes?
Brunello kan ligesom nogle andre vine også gemmes en årrække. Det er bestemt ikke unormalt at Brunello vine kan gemmes i 10 – 20 år, mens rigtig gode Brunello vine kan gemmes i op mod 50 år før de drikkes. En ung Brunello vin har mange noter af frugt og blomster.
Hvornår skal en Barolo drikkes?
Langt hovedparten af Barolo vine er optimale efter 15-18 år - giv og tag et par år - når de kommer fra rigtigt gode årgange. Er året godt men ikke bedre end godt, så vil de toppe mellem 12-15 år, og kommer vinene fra et mindre heldigt år, så bør du faktisk ikke gemme dem længere end maksimalt 6-8 år.
Hvornår skal jeg drikke min vin?
En god tommelfingerregel er at åbne en kraftig rødvin mindst 2 timer, før du skal drikke den. Ældre Cabernet'er, Bordeaux'er og Rhône-vine bør dekanteres kort inden servering for at undgå, at de bliver flade og kedelige, mens en traditionel Barolo eller Amarone er et par timer om at åbne op.
Hvor lang tid skal en Brunello ilte?
Det er svært at sige præcist, hvor lang tid en vin skal bruge inden den har fået den optimale effekt af dekanteringen. Du skal prøve dig lidt frem. Men du kan roligt, som et minimum, dekantere den 1 time før den skal serveres. Men ofte har vinen glæde af både 2, 3 eller 4 timers dekantering.
Quand boire le vin? Hvornår er vinen klar til at drikke?
Hvornår skal en Brunello åbnes?
Barolo, Brunello og Bordeaux, som kan tage flere timer om at åbne op for deres fortryllende palette af aromaer. Jo færre aromaer en vin har at byde på, desto mindre behov for dekantering. Personligt har jeg selv oplevet, at en vin kan tage 12-24 timer om at åbne op, men så har der også været skrald på smagsbarometret.
Hvad spiser man til Brunello?
Vine på sangiovese druen passer perfekt til det italienske køkken, herunder risotto og pastaretter. Passer også godt til kød - som steg, eller kød der er grillet eller braisséret. Bedst til gris, lam eller kalv - eller ossobuco, hvis oksekød.
Hvor længe kan man gemme en Brunello?
Italien : kun Barolo kræver længere lagring -men pas på med over 10 år- mens Brunello og Vino Nobile med fordel kan gemmes til 6-8 år fra høståret. Spanien : Se Rhône og Sydfrankrig. “Den ny Verden” -har det omtrent som Rhône. Vinene vil ofte have godt af et år eller to, men spørg os før længere lagring.
Hvornår skal en Barolo åbnes?
Det gøres bedst ved, at man åbner den 6-10 timer inden den skal serveres, og blot lader den stå køligt og i et lugtfrit rum. INGEN dekantering. Og når du så hælder vinen op, så skal det gøre meget langsomt og forsigtigt, så du ikke hvirvler bundfaldet op igen.
Hvilke vine skal iltes?
Kan med fordel iltes: Unge vine på tanninrige druesorter som Cabernet Sauvignon, Syrah, Nebbiolo, Malbec, etc. Klik her for at se Supervins oxytwister, der er et nemt redskab til at ilte en vin. Nogle vil ikke have, at deres vin bliver dekanteret, fordi de mener, at den ekstra iltning er lig med mindre smag.
Hvor længe kan Chateauneuf du Pape ligge?
Vinene er generelt kraftige med en relativt høj alkoholprocent og et godt lagringspotentiale. Det er ikke unormalt, at en god Châteauneuf-du-Pape kan gemmes 10-15 år og indeholder 14-15% alkohol.
Hvor lang tid kan en Amarone ligge?
Der er ikke så meget tannin i vinen, som skal blødes op, så den kan drikkes relativt ung og gerne efter 3-5 år. Kan man godt lide mere modne aromaer, kan den godt gemmes yderligere, men så risikerer man, at nogle af vinens karakteristika falder væk. De fleste flasker bør drikkes inden de er 10-15 år gamle.
Hvornår skal Pomerol drikkes?
16 – 17° : Unge, indholdsrige rødvine som Bourgogne, St. Emilion, Pomerol , Chianti, Barbaresco . 18 – 19° : Tunge, fyldige og ældre rødvine fra Rhône , Bordeaux Grand Cru Classé , Barolo osv.
Hvad er forskellen på Barolo og Brunello?
Barolo er lavet af Nebbiolo druer og kommer fra Piemonte regionen, mens Brunello er lavet af Sangiovese druer og kommer fra Toscana regionen.
Hvilken Brunello årgang er bedst?
Der synes dog generelt at være en konsensus om, at 2018 er en bedre årgang end 2017 og er generelt en meget traditionel årgang, hvor de fleste vinprocenter lavede gode Brunello'er. Consorzio del Vino Brunello di Montalcino har også selv givet 2018 årgangen 4 ud af 5 stjerner.
Hvad betyder Brunello?
Brunello har oprindeligt sit navn fra det italienske udtryk Bruno, som betyder brun. Tidligere anså man Bruno som en individuel druesort, men i 1879 fastslog en italiensk kommission, at Bruno og Sangiovese er en og samme druesort.
Hvor lang tid skal Barolo ligge?
Kravene til en Barolo
Inden frigivelsen lagres en Barolo minimum 36 måneder, herunder skal 24 måneder være på fad.
Er Barolo kraftig?
Stil: Kraftig, aromatisk, kompleks og elegant med høj syre.
Er Barolo en god vin?
En Barolo vin er en kraftig og lagringsværdig rødvin fra Piemonte-regionen i det nordvestlige Italien, som er lavet på Nebbiolo-druen og regnes blandt italiens absolut bedste vine. Her finder du et fantastisk udvalg af Barolo fra nogle af områdets bedste producenter.
Hvad smager Brunello af?
Hvordan smager Brunello? Typisk er Sangiovese herfra mere kødfulde i teksturen med smag og aroma af kirsebær, brombær, hindbær, chokolade, læder og violer. Høstudbyttet må ikke overstige 56 hl/ha. En almindelig Brunello skal ligge i mindst fire år, mens mindst fem år er et krav for en Riserva.
Hvor bliver Brunello lavet?
Selvom selve druen dyrkes overalt i Italien i dens forskellige varianter, er det i Toscana den bidrager til de store vine. Vinen er altid lavet på 100% Sangiovese Grosso druer, som er den eneste tilladte drue, i den berømte rødvin Brunello di Montalcino og dens “lillebror” Rosso di Montalcino.
Kan en rødvin blive for gammel?
De fleste rødvine vil med tiden danne bundfald, hvilket er helt naturligt i en vin med nogle år på bagen. Vinen må derimod ikke være uklar, da det kan skyldes en bakterie- eller svampeinfektion, som i værste fald kan være sundhedsskadelig.
Hvad drikker man mest i Italien?
Vin, espresso og grappa
Intet måltid ville være komplet uden noget at drikke, og i Italien, som er et af verdens førende vinproducerende lande, er det selvfølgelig vin, som står på menuen.
Hvad tid spiser man aftensmad i Italien?
Italienerne spiser først middag efter kl. 20, så de restauranter, der åbner tidligere end kl. 19.30, er som regel turistfælder. Når de lokale går ud og spiser, har de lange bukser eller kjoler på.
Hvad drikker man Lambrusco til?
Man kan sagtens drikke Lambrusco til langt de fleste desserter. Vælg helst en sød Lambrusco, når den skal fungere som en dessertvin.