Hvis du vil have en flot væg, skal den spartles perfekt, før du maler den. Se her hvordan du let og bedst spartler henholdsvis væg, savsmuldstapet og træværk. Få også tips til at fjerne både store revner og små huller.
Er det nødvendigt at Fuldspartle gipsvæg?
Hvis du har sat gipsplader op derhjemme, skal de forsænkede kanter og samlingerne mellem gipspladerne spartles, så du får en ensartet og glat overflade.
Kan man sætte filt op uden at Fuldspartle?
Uanset om du vil have glatte vægge, der skal males, eller vægge der skal beklædes med filt, er det en god idé at fuldspartle dem først.
Er det nødvendigt at Fuldspartle loft?
Fuldspartling er især nødvendigt, hvis væggene eller loftet har synlige ujævnheder, revner eller huller. Ved at fuldspartle sikrer man sig, at overfladen er helt glat, så malingen eller tapetet kan sidde pænt og ikke få synlige ujævnheder.
Hvor mange gange skal man spartle en væg?
Spartling af væg: Sådan gør du
Er den ujævn? Så skal væggen fuldspartles, for at opnå en flot og jævn overflade. At spartle en væg er ikke så svært. En enkel tommelfingerregel til at opnå et fint resultat er, at spartle mindst to gange.
Sådan får du flotte, glatte vægge med fuldspartling af puds og beton
Hvorfor skal der filt på spartlede vægge?
Hvorfor skal jeg opsætte glasvæv eller -filt? Når du har besluttet dig for at friske dine vægge op, er det en fordel at beklæde dem med enten glasvæv eller glasfilt, idet det styrker den overflade, der skal males. Det betyder, at den er bliver bedre beskyttet mod revner og skrammer.
Kan man selv Fuldspartle?
Fuldspartling af vægge kan være en stor mundfuld at gå i gang med selv. Men med Dyrup Rullespartel, som påføres med en malerulle, er det meget nemmere at få pæne, glatte vægge uden professionel hjælp. Læs videre her, og opdag hvor nemt det er at spartle dine vægge helt selv.
Kan man male direkte på en fuldspartlet væg?
Du kan godt male direkte på den spartlede flade, men væggen bliver klart flottest, hvis du sætter filt op og maler.
Hvorfor skal man Fuldspartle?
Fuldspartling er især nyttigt, når der er mange ujævnheder, huller eller revner i væggen, da det kan hjælpe med at skjule disse defekter og skabe en mere ensartet overflade. Dette kan gøre det lettere at male og kan forbedre det endelige udseende af malingen.
Hvad koster det at få Fuldspartlet?
En fuldspartling koster typisk 125 kr. inkl. moms, aflønning og materialer per kvm. En fuldspartling + opsætning af filt koster typisk 160 kr.
Hvordan ser en fuldspartlet væg ud?
En fuldspartlet væg har et flot og ensartet udtryk, og det er et rigtig godt udgangspunkt, når du skal male den. Fuldspartlet betyder, at hele væggens overflade får et tyndt lag spartelmasse, og betegnelsen skal ses i forhold til en pletspartling, hvor det kun er revner, skruehuller og samlinger, der får en omgang.
Er det nødvendigt at bruge forankringsgrunder?
Den blålige tyndtflydende væske, som bl. a. kaldes primer, blåvand, forankringsgrunder eller microdispers, sikrer dig et bedre resultat, når du maler, sætter tapet og fliser op eller spartler på en rå væg.
Hvor glat skal væggen være til filt?
Væggene og loftet, som der skal glasfilt op på, skal være helt glat og jævnt spartlet. Der må ikke være små buler, og evt. skruehuller i gipsplader, skal være spartlet helt glat, med gipspladen. Glasfilt skjuler IKKE små ujævnheder og buler på væggen, så loft og vægge skal være helt fint spartlet.
Kan man sætte gipsplader direkte på væg?
Gipsplader kan stort set klæbes på alle typer vægge, bare de er rene, tørre og faste. Hvis overfladen ikke er fast, får gipsmørtlen nemlig heller ikke ordentlig vedhæftning. Hvis en del af væggen er meget glat, kan man vælge at forberede den med et lag flydende multiklæber fra fx LIP.
Kan man spartle på forankringsgrunder?
Brugbart på mange overflader: Forankringsgrunder kan bruges til maling udenfor og indenfor på forskellige typer af overflader, f. eks. gipspladser, spartlede områder og puds.
Hvad bruger man til at Fuldspartle?
Materialer og værktøj For at fuldspartle væggen skal du bruge følgende materialer og værktøj: Rullespartelmasse Kost (kort skaft) Handsker Støvmaske Spartelmasse Malertape Armeringstape Sandpapir Slibeklods Forlængerskaft Slibebræt Japanspartel Bredspartler (stor/lille) Malerrulle, langhåret Du kan finde spartelmasse ...
Kan man spartle direkte på mursten?
Gips, puds, mursten - alle kan tage imod sandspartel, og du står tilbage med et flot resultat, hvis du spartler dine vægge. Du kan også spartle dit vådrum med sandspartel. Men her skal du vælge en særlig vådrumsvariant, der kan tåle det våde klima på dit badeværelse.
Hvilken type spartel til vægge?
Sandspartel, som er god til både lofter og vægge og kommer i forskellige grovheder. Rullespartel, som er til fuldspartling, når du skal spartle et større vægareal eller flere rum. Gipsspartel, som er ideel til spartling af gipsplader.
Kan man pudse en væg med savsmuldstapet?
Vi anbefaler som udgangspunkt, at du fjerner gammel savsmuldstapet, væv eller filt, inden du går i gang med at spartle. Men er du under tidspres, kan du godt opnå et acceptabelt resultat ved at spartle ovenpå vægbeklædning.
Hvilke vægge skal males?
Et godt valg er at male en væg over for vinduet eller én af endevæggene i rummet. Vil du eksempelvis male din væg i en mørk farve, kan det blive dunkelt, hvis lyset ikke rammer væggen. Maling af en enkelt væg kan også have den effekt, at et bestemt område i rummet opdeles og adskilles mere tydeligt.
Hvad maler man først loft eller væg?
Skal du male både væg og loft i et rum, skal du altid starte med loftet. Herefter males væggene, mens indendørs træværk som lister, paneler og karme males til sidst.
Hvad gør en mørk væg ved et rum?
Der er nemlig tilfælde, hvor brug af mørke farver får dit hjem til at syne større. Det gælder især i små boliger, hvor én mørk væg på næsten magisk vis kan give indtryk af at være et ekstra rum i rummet. Den mørke vægflade kan også fremhæve møbler og kunst på en helt anden måde, end når de har en hvid væg som baggrund.
Hvor store huller kan man spartle?
Polyfilla megafiller bruges til store huller og revner i vægge og lofter, og den kan fylde huller på op til 10 cm. Den påføres med op til 2 cm ad gangen. Den er velegnet til tætning af sprækker og rørgennemføringer, ligesom den også kan anvendes til reparation af hjørner.
Hvordan får man nemmest glatte vægge?
- Træk et lag spartel på væggen. ...
- Så meget dækker første lag på det ret grove væv. ...
- Læg andet lag spartel på, når det første lag er tørt (se tørretiden på posen). ...
- Nu er vævets mønster slettet. ...
- Lad det tørre. ...
- Slib hele væggen glat.
Hvordan fylder man huller i væggen?
- Rengør væggen og frigør den for puds samt eventuelle rawplugs, søm og skruer. ...
- Påfør spartelmassen i hullet.
- Flad spartelmassen ud ved brug af en spartel og lad det tørre.
- Gentag processen for at udjævne hullet helt perfekt.