Er det første gang, du skal have et ungdomskort på Rejsekort, skal du være opmærksom på, at du skal betale senest 12 dage før, at perioden skal starte. Du modtager en mail/sms, når du skal betale.
Hvornår skal man betale ungdomskort?
Bestil i god tid - du skal først godkendes til Ungdomskort og derefter bestille og betale hos trafikselskaberne. Du modtager dit Ungdomskort med posten, senest 14 dage efter du har bestilt det hos trafikselskaberne.
Hvornår trækkes der penge til mit ungdomskort?
Normalt 3-4 dage før første gyldighedsdato. Betalingen finder sted ved levering af kortet et par dage efter, at beløbet er reserveret. Beløbet hæves på din konto, når kortet er udstedt.
Hvor meget koster et ungdomskort om måneden?
Prisen for et 30-dages Ungdomskort er i 2024 418,20 kr. for studerende på ungdomsuddannelser, og 663,00 kr. for studerende på videregående uddannelser og for øvrige 16-19-årige. For studerende på videregående uddannelser, vil prisen i enkelte tilfælde kunne være højere.
Hvor mange zoner gælder ungdomskort?
Ungdomskortet giver mulighed for at rejse ubegrænset i hele det takstområde/zonegruppe du bor i. Hvis du går på en godkendt uddannelse, kan du rejse ubegrænset mellem din bopæl og dit uddannelsessted.
Ungdomskort - Periodeændring
Hvordan betaler jeg for mit ungdomskort?
Du kan enten vælge at tilmelde dig en løbende betalingsordning eller betale efter faktura. Det vælger du selv, når du tilmelder dig på ungdomskort.dk. Vær opmærksom på, at fakturaen bliver sendt til den e-mail, du har oplyst ved bestilling.
Hvad er reglerne for ungdomskort?
Du kan få Ungdomskort, hvis du opfylder betingelserne, er 16-19 år, er elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på en videregående uddannelse, der er godkendt til SU. Ungdomskort giver dig rabat på din daglige transport fra din bopæl til dit uddannelsessted. Du kan bruge Ungdomskortet til bus, tog og metro.
Hvor meget koster ungdomskort om dagen?
Du går på en videregående uddannelse
1: Hvis normalprisen for et periodekort er højst 2.487 kr., skal du betale 22,10 kr. pr. gyldighedsdag.
Kan man bruge ungdomskort i sommerferien?
Er du ung (16-19 år) eller studerende på en ungdoms- eller videregående uddannelse, kan du rejse lige så meget, du vil, til en fast, lav pris i dine zoner – også når det er ferie eller weekend. Skal du rejse rundt i Danmark, hvor dit Ungdomskort ikke gælder, kan du få rabat.
Hvorfor er mit ungdomskort så dyrt?
Ungdomskortperioder kan variere i længde og dermed i pris. En periode ler ligger som den sidste i en godkendelse, bliver automatisk tilpasset ved bestilling til at fylde godkendelsen ud. Den kan derfor være længere og derfor dyrere.
Kan jeg ændre mine zoner på mit ungdomskort?
Under bestillingen af ungdomskort på mitungdomskort.dk er der på visse strækninger mulighed for at vælge rute. Du vælger ruten til venstre for zonekortet. Det vil fremgå på kortet med grøn farve, hvilke zoner du kan køre i. Bemærk, at du må køre i både de lysegrønne og de mørkegrønne zoner.
Kan man få pengene tilbage for sit ungdomskort?
Har du taget dit periodekort i brug, kan du få refunderet til ubrugte dage minus 8 dage. Ungdomskort kan du få refunderet, hvis der er mindst 30 dage tilbage af kortets gyldighed. Du får penge tilbage for ubrugte dage minus 8 dage.
Kan man tage en ven med på ungdomskort?
Husk at du gratis kan tage en ven med i weekenden, hvis du har et gyldigt Ungdomskort. Du kan læse mere om tilbuddet her. Start din rejse med Ungdomskortet ved at bestille her. Har du spørgsmål til Ungdomskortet, kan du måske finde svar i vores FAQ - Læs mere her.
Er ungdomskort billigere end Rejsekort?
Rejsekort er billigere end enkeltbilletter Er du over 16 år, rejser du som udgangspunkt som kundetypen 'Voksen' - og til en pris, der er lavere end med enkeltbilletter. Du kan både få tidsrabat og mængderabat som 'Voksen'. Er du mellem 16-25 år, kan du rejse som 'Ung' – ofte til en lavere pris end som 'Voksen'.
Hvorfor kan jeg ikke betale for mit ungdomskort?
Dette skyldes, at vi ikke opretter betalingsaftaler med unge under 18 år. Når du har modtaget dit ungdomskort, har du til gengæld mulighed for at ændre din betalingsmåde. Du kan fx lave en betalingsaftale via dine forældre/værge.
Kan man få ungdomskort som 15 årig?
I de tilfælde sørger kommunen for transport efter bekendtgørelse af lov om folkeskolen. Alle unge mellem 16 og 19 år kan købe det særlige Ungdomskort for 16-19 årige, der ikke går på en godkendt ungdomsuddannelse.
Kan man få ungdomskort som 20 årig?
Du kan få Ungdomskort, hvis du er 16-19 år
Alle, der er 16-19 år og har bopæl i Danmark, kan få Ungdomskort. Ungdomskort giver dig rabat på offentlig transport. Går du på en ungdomsuddannelse, der er godkendt til Ungdomskort, er det billigere for dig at købe Ungdomskort til ungdomsuddannelser.
Hvilken billet skal man købe hvis man har ungdomskort?
Hvorfra skal jeg købe min DSB Ungdomsbillet, når jeg har et Ungdomskort, der gælder til eget takstområde? Du skal købe en Ungdomsbillet, hvis du skal rejse længere end, hvad dit Ungdomskort rækker til. Vær opmærksom på, at du kun skal købe ungdomsbillet efter den sidste station, hvor dit Ungdomskort gælder til.
Kan man bruge ungdomskort i bus?
Ungdomskort fra NT udstedes på Rejsekort. Så længe kortet er gyldigt, kan du benytte det i alle busser og tog i hele Nordjylland og på strækningen mellem bopæl og uddannelsessted.
Hvad koster ungdomskort til bus?
Hvis du går på en ungdomsuddannelse og skal med bus, letbane eller tog hver dag, så er ungdomskort altid den billigste løsning for dig. Prisen er fra 21. januar 2024 13,94 kr. om dagen - 418,00 kr.
Kan ungdomskort bruges til tog?
Rejs til en fast, lav pris alle ugens dage
✔ Du kan få et Ungdomskort, hvis du er studerende eller mellem 16-19 år. ✔ Rejs, alt det du vil, med offentlig transport alle ugens dage, hvor dit Ungdomskort gælder. ✔ Få op til 50% rabat, hvor dit Ungdomskort ikke gælder.
Er ungdomskort gratis?
Rejs frit til en fast lav pris
Få et Ungdomskort, hvis du er studerende eller mellem 16-19 år. Rejs, alt det du vil, med offentlig transport alle ugens dage, hvor dit Ungdomskort gælder.
Hvor langt væk skal man bo for at få ungdomskort?
Du skal opfylde en af de særlige betingelser for at få kilometerpenge. Strækning: Det er ikke muligt at køre med bus, tog eller metro på hele eller dele af strækningen mellem din bopæl og dit uddannelsessted. Det betyder typisk, at der fra din bopæl til første mulige offentlige transportmiddel skal være over 12 km.
Kan man købe børnebillet når man har ungdomskort?
Ja, hvis du har et Ungdomskort i hånden, kan du rejse til halv pris indenfor andre lokale takstområder. Her kan du nemlig køre med Børnebillet, når du kan fremvise et gyldigt Ungdomskort.