Hvornår skal man bruge 1813?

Ring 112, hvis du har brug for øjeblikkelig hjælp ved akut livstruende sygdom eller skade. Ring 1813, hvis du har brug for hjælp ved skade eller pludselig sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvornår skal man ringe til 1813?

​​​Akuttelefonen 1813 modtager opkald fra borgere i Region Hovedstaden, der har behov for sundhedsfaglig hjælp, når egen læge har lukket. Du skal kontakte din egen læge ved sygdom eller skade på hverdage mellem kl. 08.00-16.00, og ringe 1813 på hverdage mellem kl. 16.00-08.00 og i weekender.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvad er forskellen på 1813 og lægevagten?

Man skal ringe 1813 for at komme på en akutmodtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). 1813 erstatter lægevagten. Ved skader skal man ringe til 1813 for at få at vide, hvornår og hvor man skal møde op på en akutmodtagelse eller akutklinik.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvornår skal jeg ringe til vagtlægen?

Ring til lægevagten, hvis du har brug for lægehjælp uden for din egen læges åbningstid mellem klokken 16-08 og i weekender og på helligdage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvornår må man ringe til akut?

Ulykker, alvorlige forbrydelser eller opstået brand. Situationer med fare for liv, ejendom eller miljø Situationer der kræver akut udrykning fra politiet, ambulance, brandvæsen eller miljøberedskab. Livstruende sygdom og tilskadekomst.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvornår skal du ringe 1-1-4?



Hvornår er det bedst at ringe 1818?

Sådan bruger du lægevagten i Region Sjælland: Ring 1818 i tilfælde af akut opstået sygdom, akut forværring af eksisterende sygdom eller mindre skader uden for din læges åbningstid. Ring 112 ved livsfare.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Hvad sker der når man ringer 1813?

Region Hovedstaden Lægevagten

1813 har altid åbent. Hav altid dit gule sygesikringsbevis/sygesikringskort klar når du ringer. Når du ringer til Lægevagten, kommer du direkte igennem til lægen, som vil bede om dit personnummer og bede dig fortælle om dine symptomer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegevagten.dk

Kan man ringe til 1813 hvis man har blærebetændelse?

1813-lægevagten

eks. øresmerter, halsbetændelse, ondt i ryggen, blærebetændelse, influenza og hududslæt. Børn under 12 år bliver tilset af læger med særlig viden om børn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hvidovrehospital.dk

Hvad er akut behov for lægehjælp?

Hvis man ikke kan opnå kontakt med egen læge, svarer 70 11 31 31 døgnet rundt. Hvis der er tale om alvorlig ulykke eller livstruende sygdom, skal du ringe 1-1-2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Kan turister få lægehjælp?

Får du akut behov for lægehjælp uden for åbningstiden, kan du kontakte lægevagten. Hvis du er dækket af den offentlige sygesikring i et andet EØS-land (dvs. EU-landene samt Island, Norge og Liechtenstein) eller Schweiz, har du ret til de sundhedsydelser, som bliver nødvendige under opholdet i Danmark.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på visitdenmark.dk

Hvad kan man ringe til vagtlægen om?

Ring i forvejen

Når du ringer på telefon 70 11 07 07 har du to muligheder: Tryk 1, hvis du pludselig er blevet syg eller din sygdom er blevet forværret, og du har brug for at tale med lægevagten. Det vil være en læge, du kommer til at tale med.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsyddanmark.dk

Kan man ringe til vagtlægen med spørgsmål?

Holder din egen læge lukket, og er du syg eller sløj, kan du i Danmark ringe til vagtlægen. Der er dog ting, du ikke skal ringe og spørge om. Der er også situationer, hvor du under ingen omstændigheder må ringe til en vagtlæge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.dk

Kan man gå direkte på skadestuen?

Skal jeg hen til lægen eller lægevagten, før jeg kan komme på skadestuen? Når du ringer til lægen, vurderer lægen i telefonen, hvilken behandling du har behov for. Hvis lægen vurderer, at der er behov for at komme på skadestuen, kan han eller hun henvise direkte til skadestuen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvem skal man ringe til hvis man er syg?

Hvis du får behov for hjælp ved sygdom eller skade, skal du ringe til din egen læge eller lægevagten – medmindre det drejer sig om alvorlige eller livstruende situationer. Her skal du som altid ringe 112.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rm.dk

Hvordan kontakter man vagtlægen?

Ring 1818 for at kontakte lægevagten. Hvis du eller den syge er i livsfare, skal du i stedet ringe 112 med det samme.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Kan man ringe til vagtlægen med blærebetændelse?

Hvis du får symptomer på urinvejsinfektion eller feber, skal du kontakte din praktiserende læge eller vagtlæge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på auh.dk

Hvornår er man en akut patient?

Er en person udsat for ulykke eller med pludselig opstået sygdom, som kræver umiddelbar diagnostik og behandling (Sundhedsstyrelsen 2007). Er en person, der har behov for akut bistand ved f. eks. (Sundhedsstyrelsen 2009).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pri.rn.dk

Hvornår skal man søge lægehjælp?

Søg læge hvis du har været bevidstløs efter hovedskaden og/eller hvis du har kvalme, hovedpine, synsforstyrrelser og du kaster op. Blødninger/flænger. Hvis blødningen er kraftig og ikke stopper med kompression inden for 10-20 minutter, skal du kontakte en læge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvordan får man en akut tid hos lægen?

Ring 1813, hvis du bliver pludselig syg, og har brug for hjælp uden for din egen læges åbningstid. Akuttelefonen 1813 har åbent døgnet rundt. De kan fx henvise dig til en akutmodtagelse/-klinik eller sende en læge hjem til dig. Ring altid 1-1-2 ved livstruende akut sygdom eller skade.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvordan føles det at have ondt i nyrerne?

Hvad er symptomerne på akut nyrebetændelse? Urinen er som regel blodig eller mørk og skummer ofte, når man lader vandet (tisser). Man er ofte træt, har hovedpine, kvalme og væske i ben eller omkring øjnene. Nogle har nedsat mængde urin, åndenød, feber, dårlig appetit, opkastninger, mavesmerter og smerter i flankerne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvad sker der hvis man går med ubehandlet urinvejsinfektion?

Men har du både symptomer på urinvejsinfektion og bakterier i urinen, er det vigtigt at blive behandlet: – En ubehandlet urinvejsinfektion kan udvikle sig til nyrebækkenbetændelse, som kan give feber og stærke smerter og kræve indlæggelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvor længe kan man gå med ubehandlet blærebetændelse?

En blærebetændelse er som regel overstået i løbet af et par dage. I sjældne tilfælde kan sygdommen brede sig op i nyrerne og give nyrebækkenbetændelse og eventuelt også blodforgiftning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på min.medicin.dk

Hvor holder 1813 til?

Fakta om 1813
  • Du skal ringe 112 ved akut livsfare.
  • Du skal ringe 1813 i alle andre tilfælde, hvor du har akut brug for hjælp uden for din egen læges åbningstid.
  • Du skal ringe 1813, hvis du vil på en akutmodtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestue)

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan man skrive til 1813?

Akuttelefonen 1813 er en del af det samlede akutberedskab. Derfor skal en klage sendes direkte til 1813. Hvis du vil sende ris eller ros, som ikke er en formel klage, kan du skrive til 1813 via borger.dk. (Hvis vi skal finde din henvendelse, har vi brug for datoen for, hvornår episoden skete samt dit cpr nummer.)

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk