Hvornår skal man stilles for en dommer?

Hvis politiet mener, at der er behov for at frihedsberøve dig i mere end 24 timer, skal en dommer i et grundlovsforhør tage stilling til, om betingelserne for varetægtsfængsling er opfyldt. Du skal således senest 24 timer efter, at du blev anholdt, stilles for en dommer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvor hurtigt skal man stilles for en dommer hvis man bliver anholdt?

Hvis man bliver anholdt af politiet, skal man stilles for en dommer, inden der er gået 24 timer. Det kaldes for et grundlovsforhør. Dommeren har lov til at udskyde spørgsmålet om fængsling i 3 dage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Hvornår har man ret til et grundlovsforhør?

Hvis du er over 15 år, kan politiet vurdere, at det, du er sigtet for, er så alvorligt, at du skal fremstilles i et grundlovsforhør. Dvs. at du skal stilles for en dommer, der skal tage stilling til, om du skal varetægtsfængsles. Der må højst gå 24 timer, fra du er blevet anholdt, til du bliver stillet for en dommer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på densocialedognvagt.kk.dk

I hvilke sager bliver man varetægtsfængslet?

Hvis du er mistænkt for at have begået en forbrydelse, kan du blive varetægtsfængslet. Men det betyder ikke, at du er skyldig. Du kan blive varetægtsfængslet, mens sagen efterforskes. Politiet kan kun varetægtsfængsle dig, hvis en dommer afgør, at betingelserne for det er opfyldt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på advodan.dk

Hvornår bliver man sigtet i en sag?

Hvis politiet vurderer, at der er en rimelig grund til at mistænke en bestemt person for at have begået en forbrydelse, sigter politiet ham eller hende for forbrydelsen. Bliver du sigtet, fortæller politiet dig, hvilken forbrydelse du er sigtet for.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvornår stiller dommeren selv spørgsmål?



Hvor meget skal der til for at blive sigtet?

Hvis politiet vurderer, at der er rimelig grund til at mistænke dig for at have begået en forbrydelse, så kan de sigte dig. Politiet skal altid fortælle dig, hvad det er, at de sigter dig for. Når du er sigtet, så har du nogle rettigheder, som politiet skal fortælle dig om.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsadvokaterne.dk

Hvad er forskellen mellem sigtet og tiltalt?

Man skifter status fra mistænkt til sigtet, når politiet meddeler, at man nu er sigtet i sagen. Tiltalt bliver man, når anklagemyndigheden har vurderet den sag, politiet har arbejdet på, og besluttet at rejse tiltale ved retten. I dette skema kan du se betydningen af at være mistænkt og sigtet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ret.systime.dk

Hvad skal der til for at blive varetægtsfængslet?

Det er en dommer, der afgør, om betingelserne for at varetægtsfængsle dig er opfyldt. Der skal være en konkret grund til at mistænke dig for det, som politiet har sigtet dig for. Forholdet skal også være af en vis grovhed. Herudover skal der være grund til at varetægtsfængsle dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvad må man aflevere til en indsat?

Den sikre er ofte penge (indsat på en særlig konto til den indsatte), joggingtøj, sweatshirts, undertøj og sokker – altså noget der gør tilværelsen nem og behagelig under frihedsberøvelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsvarsadvokater.dk

Hvor lang tid kan der gå hvis man er sigtet?

Det følger af retsplejelovens § 718 b, at man som sigtet kan indbringe sagen for retten, når en sigtelse har stået på i 1 år og 6 måneder eller mere. Retten kan da forlænge fristen, men sker det ikke, så skal anklagemyndigheden inden 2 måneder træffe afgørelse om tiltale.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på badv.dk

Hvad skal man betale hvis man taber en retssag?

Ofte skal du betale sagens omkostninger, hvis du taber sagen. En retssag vil altid betyde, at der skal betales omkostninger. Der skal altid betales en retsafgift til retten, og der skal meget ofte betales udgifter til advokat. Ofte er der derudover omkostninger til syn og skøn samt omkostninger til vidner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor meget skal man betale hvis man taber en retssag?

Taber du en retssag, har du normalt pligt til at betale de udgifter, som modparten har haft som følge af retssagen. Den tabende part skal derfor betale både sine egen og modpartens omkostninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad må man ikke sige til politiet?

Du har altid pligt til at oplyse navn, adresse og fødselsdato, og du risikerer bøde eller anholdelse, hvis du ikke oplyser dette. Du har dog aldrig pligt til at oplyse politiet om andre oplysninger: heller ikke cpr-nr., eller telefonnummer m.v.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bergadvokater.dk

Kan man klage over en dommer?

Du kan sende en klage til retspræsidenten i den byret, hvor sagen har været behandlet, eller til Den Særlige Klageret. Retspræsidenten kan give en advarsel til den pågældende dommer, jurist eller sagkyndige retsmedlem ved retten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Er sigtelser offentlige?

Under et grundlovsforhør er der i retten – udover dig og din forsvarer – en dommer og en anklager. Læs mere om dommeren og anklageren. I Danmark er alle retsmøder som udgangspunkt offentlige.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvad er forskellen på sigtet og anholdt?

Som hovedregel får man ikke erstatning for en uberettiget sigtelse. Man kan blive sigtet uden at blive anholdt. For at blive anholdt, skal der være begået et strafbart forhold. Politiet skal kunne påvise en rimelig grund til, at den anholdte er mistænkt for det strafbare forhold.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsvars-advokat.dk

Hvad må man ikke have med i fængsel?

genstande, der kan bruges som våben. tøj, der kan virke som magtdemonstration. tøj med racistiske symboler eller slogans. i lukkede fængsler må man ikke medbringe radio eller tv, pas og genstande, der kan bruges som penge, altså kreditkort, checks og lignende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kriminalforsorgen.dk

Hvem betaler min husleje når jeg er i fængsel?

Det er korrekt, at kommunen er forpligtet til at yde støtte til husleje i op til seks måneder – eller til opbevaring af indbo, såfremt den indsatte ikke har – eller har haft – andre muligheder for at dække udgifterne selv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ekstrabladet.dk

Hvor mange penge får man når man sidder i fængsel?

De indsatte får de løn for det arbejde, de udfører. Lønnen er 10,38 kroner i timen, og dertil kan man få forskellige tillæg, så man komme op på en timeløn på 16,70 kroner (2018).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kriminalforsorgen.dk

Kan man ringe til en varetægtsfængslet?

Telefonsamtaler er kun muligt i særlige tilfælde, og der gives sjældent tilladelse til udgang. Retten kan bestemme, at man skal være isoleret fra de øvrige indsatte under varetægtsfængslingen. Den indsatte kan modtage besøg uden kontrol, medmindre politiet eller arresthuset har forbudt det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kriminalforsorgen.dk

Hvor mange procent af varetægtsfængslede bliver dømt?

Der er sket domfældelse i ca. 90 procent af de sager, hvor der har været anvendt langvarige varetægtsfængslinger i 2021, hvilket stort set har været samme niveau set over en 5-årig periode. Langt størstedelen af disse sager (ca. 80 procent) er afgjort med en ubetinget fængselsstraf.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvor lang tid må man være i isolationsfængsel?

Isolationsfængsling højst 8 uger (kan i visse tilfælde fraviges – se pkt. 3.3. og pkt. 3.4.)

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Kan en sigtelse frafalde?

Efter retsplejelovens § 722 kan anklagemyndigheden – hvis anklagemyndigheden mener, at den sigtede er skyldig i et strafbart forhold – under visse betingelser angivet i §§ 722 og 723 frafalde tiltalen ved at give den sigtede et såkaldt “tiltalefrafald”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på krim.dk

Kan man blive dømt uden retssag?

​En sag kan – hvis der ikke bliver rejst tiltale – slutte på flere måder. Selv om politiet har sigtet dig, fordi mistanken har rettet sig mod dig, kan anklagemyndigheden beslutte ikke at rejse tiltale. Det betyder, at sagen ikke kommer i retten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvem kan rejse en sigtelse?

I Danmark har politiet ret og pligt til at rejse sigtelse, hvis der anmeldes eller konstateres en overtrædelse af straffeloven. Forudsætningen er, at der kan udpeges en mulig gerningsmand, og at der er begrundet mistanke mod denne person.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org