Hvornår skal man tage til vagtlægen?

Lægevagten træder til, når du bliver syg uden for din egen læges åbningstid, og du ikke kan vente med behandling, til din egen læge igen har åbent.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsyddanmark.dk

Hvornår kan man tage til vagtlægen?

Du kan kontakte lægevagten, når din egen læge har lukket, og det ikke kan vente til næste hverdag. For eksempel ved: Akut opstået sygdom. Akut forværring af eksisterende sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Hvad kan vagtlægen hjælpe med?

Lægevagten er åben på alle hverdage fra kl. 16 - 08 og lørdage, søndage og helligdage hele døgnet. Hav altid dit gule sygesikringsbevis/sygesikringskort klar når du ringer. Når du ringer til Lægevagten, kommer du direkte igennem til lægen, som vil bede om dit personnummer og bede dig fortælle om dine symptomer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegevagten.dk

Hvornår ringer flest til lægevagten?

Se hvilke tidspunkter vi typisk modtager flest opkald til Lægevagten. På hverdage er det ofte lettest at komme igennem til lægevagten mellem kl. 17 – 20. Hvis du har brug for råd og vejledning, kan du i telefonen vælge Sundhedsfaglig Rådgivning, som kan hjælpe dig med svar om sundhed og sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Kan man ringe til vagtlægen med blærebetændelse?

Hvis du får symptomer på urinvejsinfektion eller feber, skal du kontakte din praktiserende læge eller vagtlæge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på auh.dk

Omlægning af lån - hvornår skal man omlægge lån? | Findbank.dk



Hvornår skal man gå til lægen med blærebetændelse?

Hvis du har haft blærebetændelse gentagende gange og får symptomer igen, skal du også kontakte din læge med det samme. Antibiotika eller ej? Det er lægen, der afgør, om du har blærebetændelse og eventuelt skal have antibiotika ved at teste urinen for hvide blodlegemer og eventuelt bakterier.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på apoteket.dk

Kan man ringe til 1813 hvis man har blærebetændelse?

1813-lægevagten

eks. øresmerter, halsbetændelse, ondt i ryggen, blærebetændelse, influenza og hududslæt. Børn under 12 år bliver tilset af læger med særlig viden om børn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hvidovrehospital.dk

Hvad kan man ringe til vagtlægen om?

Ring i forvejen

Når du ringer på telefon 70 11 07 07 har du to muligheder: Tryk 1, hvis du pludselig er blevet syg eller din sygdom er blevet forværret, og du har brug for at tale med lægevagten. Det vil være en læge, du kommer til at tale med.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsyddanmark.dk

Kan man ringe til vagtlægen med spørgsmål?

Holder din egen læge lukket, og er du syg eller sløj, kan du i Danmark ringe til vagtlægen. Der er dog ting, du ikke skal ringe og spørge om. Der er også situationer, hvor du under ingen omstændigheder må ringe til en vagtlæge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.dk

Hvad koster det at ringe til vagtlægen?

154 kroner om året – omkring 13 kroner om måneden - for at have fri og lige adgang til at kunne ringe til lægevagten ved akut opstået sygdom uden for egen læges åbningstid 365 dage om året1.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laeger.dk

Hvornår er det bedst at ringe 1818?

Region Sjælland har oprettet et nyt nummer, som du skal bruge, når du kommer til skade eller bliver akut syg. Fra 1. oktober 2022 skal du ringe 1818, hvis du har brug for at få fat på lægevagten, skadestuen eller psykiatrisk akutmodtagelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på slagelse.dk

Hvordan kommer man til vagtlægen?

Ring 70 11 31 31 hverdage kl. 16-08, weekend og helligdage hele døgnet ved pludselig sygdom og skade.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvad er forskellen på lægevagten og 1813?

​​​Akuttelefonen 1813 modtager opkald fra borgere i Region Hovedstaden, der har behov for sundhedsfaglig hjælp, når egen læge har lukket. Du skal kontakte din egen læge ved sygdom eller skade på hverdage mellem kl. 08.00-16.00, og ringe 1813 på hverdage mellem kl. 16.00-08.00 og i weekender.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvad er akut behov for lægehjælp?

Hvis man ikke kan opnå kontakt med egen læge, svarer 70 11 31 31 døgnet rundt. Hvis der er tale om alvorlig ulykke eller livstruende sygdom, skal du ringe 1-1-2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvornår skal man ringe til sin læge?

08:00-16:00 alle hverdage. Lyt din egen læges telefonsvarer til ende for at få oplyst din egen læges akutnummer. Ring altid 1-1-2 ved livstruende akut sygdom eller skade.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvornår skal man ringe til lægen?

Hvis du har problemer med vejrtrækning, forværring af symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til egen læge (eller 1813, hvis det er uden for din egen læges åbningstid). Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på oelstykkedoc.dk

Hvordan får man fat i vagtlægen?

Du skal henvises af din egen læge eller lægevagten og skal altid ringe først:
  1. Hverdage fra kl. 8.00-16.00: Ring til egen læge.
  2. Fra kl. 16.00-8.00 på hverdage og hele døgnet weekend og helligdage: Ring til lægevagten på tlf. 70 11 31 31. Mellem kl. 23 og 08 tager Lægevagtens Natberedskab telefonen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvornår må man ringe til akut?

Ulykker, alvorlige forbrydelser eller opstået brand. Situationer med fare for liv, ejendom eller miljø Situationer der kræver akut udrykning fra politiet, ambulance, brandvæsen eller miljøberedskab. Livstruende sygdom og tilskadekomst.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvad bruges 1818 til?

Ring 1818 for at kontakte lægevagten. Hvis du eller den syge er i livsfare, skal du i stedet ringe 112 med det samme.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Hvem tager telefonen ved lægevagten?

Når du ringer 7011 3131, er det en læge, der tager telefonen. Lægen vurderer i løbet af jeres samtale, hvad der skal ske. Hvis den lægelige vejledning i tele- fonen ikke er tilstrækkelig, vil lægen i de fleste tilfælde bede dig om at møde op på en af de 13 konsultationer i Region Midtjylland.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rm.dk

Hvad er forskellen på skadestue og lægevagt?

Ring 1813, hvis du har brug for hjælp ved skade eller pludselig sygdom. Du skal altid ringe 1813, hvis du mener at have behov for behandling på en akut modtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). Akutmodtagelserne er døgnåbne. De behandler både større og mindre skader samt akut sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvor længe kan man gå med ubehandlet blærebetændelse?

En blærebetændelse er som regel overstået i løbet af et par dage. I sjældne tilfælde kan sygdommen brede sig op i nyrerne og give nyrebækkenbetændelse og eventuelt også blodforgiftning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på min.medicin.dk

Hvad sker der hvis man går med ubehandlet urinvejsinfektion?

Men har du både symptomer på urinvejsinfektion og bakterier i urinen, er det vigtigt at blive behandlet: – En ubehandlet urinvejsinfektion kan udvikle sig til nyrebækkenbetændelse, som kan give feber og stærke smerter og kræve indlæggelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Kan blærebetændelse gå væk uden penicillin?

Du kan selv behandle blærebetændelse ved at holde en god hygiejne, drikke rigeligt med væske (uden sukker) og tage smertestillende håndkøbsmedicin som panodil og ibuprofen. Går blærebetændelsen ikke væk af sig selv, skal den behandles med antibiotika, som du får udskrevet ved lægen, når der er stillet en diagnose.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på australian-bodycare.dk