Kan borger klage over afslag på aktindsigt?

Hvis du er utilfreds med et helt eller delvist afslag på aktindsigt, kan du klage direkte til den myndighed, der er øverste klageinstans i forhold til afgørelsen eller behandlingen i øvrigt af den sag, som anmodningen om aktindsigt vedrører. Du skal sende din klage til den myndighed, der har truffet afgørelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man klage over et afslag på aktindsigt?

En afgørelse om aktindsigt kan påklages særskilt og direkte til den myndighed, der er øverste klageinstans i forhold til den afgørelse eller behandlingen i øvrigt af den sag, anmodningen om aktindsigt vedrører.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Kan man klage over sin sagsbehandler?

Klage over din kommune

Er du utilfreds med den måde, din sag bliver eller er blevet behandlet på i kommunen, kan du i første omgang henvende dig til det kontor eller den afdeling i kommunen, som du er utilfreds med. Du kan også kontakte en eventuel borgerrådgiver i kommunen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan en borger klage over en afgørelse hvor hun eller han har fået fuldt ud medhold?

Du skal orientere om, at han/hun har ret til at klage til en anden instans. Borgeren kan både klage over resultatet af en afgørelse, og/eller den måde sagen er behandlet på. Du skal oplyse, hvor en eventuel klage skal sendes hen. Adressen til den myndighed, som klagen skal sendes til, skal stå i klagevejledningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvornår kan man klage til Patientklagenævnet?

Du kan klage, hvis du mener, at din ret til fx kørselsgodtgørelse, frit sygehusvalg, behandling i udlandet eller andre patientrettigheder er blevet tilsidesat. Styrelsen for Patientklager afgør sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stpk.dk

Borger.dk - din guide til det offentlige



Kan man få erstatning fra Patientklagenævnet?

Der er mulighed for at få erstatning, hvis du som patient er kommet til skade som følge af en behandling i sundhedsvæsenet (behandlingsskade), eller hvis du har fået bivirkning af et lægemiddel (lægemiddelskade). Din sag skal først anmeldes til Patienterstatningen, som behandler sagen og træffer en afgørelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stpk.dk

Hvordan skriver man en klage til Patientklagenævnet?

Sådan klager du

Du skal sende din klage ved at bruge et digitalt klageskema, som du finder på Borger.dk. Kravet om, at du skal bruge et digitalt klageskema fremgår af klage- og erstatningsloven (§ 10b). Du skal logge på med dit MitID. Du kan få MitID på mitid.dk, hvis ikke du har et MitID.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stpk.dk

Kan man altid klage over en afgørelse?

Du har altid mulighed for at klage over afgørelser fra kommunen... Hvis du har fået en egentlig afgørelse fra kommunen, kan du klage over den. Det vil normalt være til Ankestyrelsen. Afgørelsen fra kommunen skal som udgangspunkt være skriftlig, indeholde en begrundelse og en klagevejledning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på socialretsadvokaterne.dk

Kan man klage over en afgørelse?

Hvis du ikke er enig i en afgørelse, der er truffet i byretten, har du som hovedregel mulighed for at klage over afgørelsen til landsretten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvem kan klage over en afgørelse?

Hvem kan klage? Som udgangspunkt er det den, sagen handler om, som kan klage over afgørelsen. Som pårørende har du mulighed for at klage, hvis personen har givet samtykke til det. Hvis sagen drejer sig om en person under 18 år, som du har forældremyndigheden over, har du også ret til at klage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Hvad må en sagsbehandler ikke?

Når vi indhenter oplysninger fra en borger, kan vi ikke kræve, at borgeren skal komme med oplysninger i en bestemt form, f. eks. skemaer, medmindre dette udtrykkeligt er angivet i loven. Vi kan heller ikke kræve, at de oplysninger, vi beder om, forudsætter uddannelse, særlige sprogkundskaber eller lignende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvordan anker man en afgørelse?

Parterne i sagen kan klage. Parter i en sag er for eksempel den person eller det forsikringsselskab, som afgørelsen handler om. Ankestyrelsen er øverste administrative klageinstans. Herefter har du mulighed for at gå videre til domstolene eller ombudsmanden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Kan man bede om en ny sagsbehandler?

Ifølge lovgivningen har du ikke ret til at skifte sagsbehandler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lunge.dk

Kan man blive nægtet aktindsigt?

En myndighed kan give afslag på en anmodning om aktindsigt, hvis myndigheden mener, at anmodningen tjener et retsstridigt formål, eller hvis anmodningen har et chikanøst formål. Det står i offentlighedslovens § 9, stk. 2, nr. 2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvor lang tid har man til at svare på en aktindsigt?

Vedkommende myndighed m.v. afgør snarest, om en anmodning om aktindsigt kan imødekommes. En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad er ikke omfattet af aktindsigt?

Visse sagstyper er som udgangspunkt helt undtaget fra retten til aktindsigt. Det gælder først og fremmest straffesager og offentligt ansattes personalesager. I offentligt ansattes personalesager kan du dog få oplysninger om den ansattes navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønmæssige forhold og tjenesterejser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rn.dk

Kan man klage over et bindende svar?

Et bindende svar er en afgørelse, der kan påklages på linje med andre afgørelser, bortset fra afgørelser om afvisning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på info.skat.dk

Hvor lang tid har man til at klage?

På det sociale- og beskæftigelsesmæssige område vil klagefristen typisk være 4 uger. Det er dog en god idé at være opmærksom på, hvornår klagefristen udløber. Efter modtagelse af din klage har myndigheden pligt til at vurdere afgørelsen igen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dukh.dk

Hvad koster det at klage?

Forbrugerklagenævnet kan træffe en afgørelse i din sag

Prisen for at indbringe en klage til Forbrugerklagenævnet er 400 kroner. De 400 kroner får du igen, hvis du får medhold i din klage. Kan Forbrugerklagenævnet ikke behandle din klage, får du også pengene tilbage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på taenk.dk

Hvad er forskellen på en afgørelse og en beslutning?

En afgørelse er en myndigheds beslutning om, hvad der er eller skal være ret over for en borger. Det kan for eksempel være en beslutning, der fastslår, om borgeren har ret til eller ikke ret til at få en ydelse. Det kan også være myndighedens beslutning om, at borgerens ydelse ændres.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Kan man klage over en afgørelse fra Ankestyrelsen?

Du kan klage ved at sende et brev, en mail eller ringe til myndigheden, du vil klage over; for eksempel kommunen eller Udbetaling Danmark. Myndigheden skal nemlig have mulighed for at vurdere din sag igen, før den sender din klage videre til os. Det hedder også genvurdering. Du kan ikke klage direkte til Ankestyrelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvad skal der stå i en klage?

Dit klagebrev skal indeholde:
  • navn og CPR-nr. på den person, sagen drejer sig om.
  • hvilken afgørelse du klager over.
  • hvorfor du klager.
  • dine kontaktoplysninger (postadresse, telefonnummer og eventuelt e-mailadresse)
  • husk dato på dit brev.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvor lang tid tager en sag i Patientklagenævnet?

Ansøgninger kan have forskellige forløb. Nogle kan vi behandle hurtigt, mens andre tager længere tid. I gennemsnit tager det lige nu 9 måneder fra du søger erstatning, til du får en afgørelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på patienterstatningen.dk

Hvordan laver man en patientklage?

Hvis du ønsker at klage over en sundhedsperson eller over det sted, du blev behandlet, kan du klage til Styrelsen for Patientklager. Du kan både søge erstatning og klage over personalet, men du skal oprette en sag begge steder. Patienterstatningen og Styrelsen for Patientklager deler ikke information.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på patienterstatningen.dk

Hvad er mine rettigheder som patient?

Sundhedsloven beskytter din retssikkerhed, når du bliver behandlet, undersøgt eller plejet i det danske sundhedsvæsen. Dine rettigheder som patient dækker blandt andet informeret samtykke, tavshedspligt, aktindsigt i din journal og retten til at fravælge behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk