Du kan få kørselsfradrag, hvis du har mere end 24 kilometer til og fra arbejde. Det er uanset om du kører i bil, på cykel eller i tog. Hvis du har flere forskellige arbejdspladser på et år, skal du indtaste antal dage for hver arbejdsplads.
Kan virksomheden trække kørselsgodtgørelse fra?
Kørselsgodtgørelse er noget, du giver til din medarbejder, som du kan trække fra i dit regnskab. Kørselsfradraget er derimod et fradrag, din medarbejder kan opnå ved at opgive kørslen på årsopgørelsen, hvis der er mere end 24 km til og fra arbejde.
Hvad er reglerne for kørselsgodtgørelse?
Kørselsgodtgørelsen dækker udgifter til bilen, fx benzin, vedligeholdelse, vægtafgift, afskrivning, finansiering og forsikring. Erhvervsmæssig kørsel er: Kørsel mellem hjem og arbejdsplads i højst 60 dage inden for 12 måneder (60 dages-reglen). Kørsel mellem arbejdspladser for samme arbejdsgiver i egen bil.
Hvornår skal arbejdsgiver betale kørsel?
At udbetale kørselsgodtgørelse er ikke lovpligtigt for arbejdsgiver, men noget arbejdsgiver kan vælge at betale til sin medarbejder. Arbejdsgiver beslutter altså i den situation at dække medarbejderens udgifter i forbindelse med, at vedkommende kører i egen bil for at udføre sit arbejde. Det er helt sikkert god stil.
Kan man trække kørsel fra?
Du kan få kørselsfradrag, hvis du har mere end 24 km til og fra arbejde (over 12 km hver vej). Med kørselsberegneren kan du beregne dit kørselsfradrag til brug for din forskuds- og årsopgørelse.
Kørsel i enkeltmandsvirksomhed 🚗 – fradrag i personligt ejet virksomheder!
Hvornår er man berettiget til kilometerpenge?
Betingelser for at få kilometerpenge
Strækning: Det er ikke muligt at køre med bus, tog eller metro på hele eller dele af strækningen mellem din bopæl og dit uddannelsessted. Det betyder typisk, at der fra din bopæl til første mulige offentlige transportmiddel skal være over 12 km.
Kan man trække kørsel fra B indkomst?
Får du udbetalt kørselsgodtgørelse, er dette beløb skattefrit. Du kan godt vælge at få honorar eller tabt arbejdsfortjeneste udbetalt som B-indkomst. Det betyder, at du selv skal afregne skat. Hvis du vælger B-indkomst, har du ikke mulighed for at modtage skattefri kørselsgodtgørelse, hvis du køre i bil.
Hvem kan få skattefri kørselsgodtgørelse?
Følgende former for transport betragtes som erhvervsmæssig og berettiger derfor til skattefri kørselsgodtgørelse: Befordring mellem arbejdspladser. Befordring inden for samme arbejdsplads. Befordring mellem sædvanlig bopæl og arbejdsplads i indtil 60 arbejdsdage inden for de forudgående 12 måneder.
Kan man søge kørselsgodtgørelse?
Hovedreglen er, at du selv sørger for samt betaler din transport til og fra hospitalet. Hvis du kan benytte offentlig transport, kan du søge om befordringsgodtgørelse. Hvis du af helbredsmæssige årsager IKKE kan benytte offentlig transport, kan du blive visiteret til patientbefordring.
Hvordan indberetter man kørselsgodtgørelse?
Sådan skriver du dit kørselsfradrag i årsopgørelsen:
Vælg Ret årsopgørelsen/oplysningsskemaet. Gå til rubrik 51 Kørselsfradrag (befordringsfradrag). Vælg Lommeregneren ud for rubrik 51. Tast din hjemmeadresse (bopæl) og arbejdsadresse, hvis de ikke allerede er udfyldt, og angiv perioden, hvor du har ret til fradraget.
Er kørselsgodtgørelse skattefri?
En medarbejder kan få skattefri kørselsgodtgørelse af sin arbejdsgiver for 60 dages kørsel mellem sit hjem og en arbejdsplads inden for en forudgående periode på 12 måneder. Medarbejderen kan desuden under visse betingelser få skattefri kørselsgodtgørelse for mere end 60 dage, hvis han eller hun arbejder flere steder.
Hvordan regner man kørselsgodtgørelse?
Når du beregner dit kørselsfradrag, skal du trække 24 km fra den afstand, du har til dit arbejde. Beløbet herefter er det antal kilometer, du er fradragsberettiget. Dit fradragsberettigede beløb skal du gange med det antal dage om året, du kører til og fra arbejde.
Hvad er forskellen på kørselsfradrag og kørselsgodtgørelse?
Kørselsfradraget er et fradrag, du kan få på din årsopgørelse, hvorimod kørselsgodtgørelse er en sats, du kan få udbetalt af din arbejdsgiver skattefrit med din løn. Hvis du selv er ansat i fx dit ApS, kan du få udbetalt skattefri kørselsgodtgørelse.
Hvad kan man trække fra i en enkeltmandsvirksomhed?
- Varekøb, dvs. udgifter til varer, som du køber og sælger videre.
- Inventar og maskiner.
- Revisor og advokat.
- Mobil og internet.
- Husleje for lokaler.
- Kørsel.
- El og varme.
- Reparation og vedligeholdelse af lokaler.
Kan man få kørselsfradrag som enkeltmandsvirksomhed?
Ja, det er et krav at føre en kørebog for at kunne modtage kørselsgodtgørelse og skattefradrag i en enkeltmandsvirksomhed. Kørebogen skal dokumentere al erhvervsmæssig kørsel i forbindelse med virksomhedens opgaver, hvilket er afgørende, især hvis bilen også anvendes til personlige formål.
Hvad er erhvervsmæssig kørsel?
Erhvervsmæssig befordring er
Kørsel i forbindelse med overarbejde til bopælen for at spise anses for privat kørsel. Kører medarbejderen derimod til et cafeteria eller lignende for at spise eller til en forretning for at hente mad, vil der være tale om erhvervsmæssig kørsel.
Hvad er satserne for skattefri kørselsgodtgørelse i 2024?
Kørselsfradraget for 2024 stiger med 4,0 øre pr. kilometer kørt mellem 25 og 120 km, satsen er derfor på 2,23 kr. pr. km.
Hvad er taksten for befordringsgodtgørelse?
SKAT annoncerede den 22. november 2022 at satsen for befordringsgodtgørelse i 2023 vil være, For bil: 3,73 kr.
Kan man få kørselsfradrag udbetalt hver måned?
Du kan kun få udbetalt din kørselsgodtgørelse, hvis du også får udbetalt en reel løn. Hvis du får udbetalt et fast beløb pr. måned for kørte antal kilometer, kan du ikke få kørselsgodtgørelse.
Hvor skal man søge om kørselsgodtgørelse?
Du søger om at blive godkendt til kilometerpenge i selvbetjeningen, hvor du oplyser, hvilket kriterie du søger efter (Strækning, Ventetid, Rejsetid eller §114). Du skal uploade dokumentation for, at du opfylder det kriterie, du søger efter. Du kan tidligst søge 1 måned før.
Hvordan indberetter man kørselsfradrag erhverv?
Hvis du selv skal i gang med at indberette, skal du gøre det i SKATs eIndkomst system. Det udbetalte beløb skal du indberette i felt 48 og tilføje indtægtsart 0109. Hvis du har udbetalt kørselsgodtgørelsen sammen med honorarer, skal du bruge felt 36 eller 38.