Kan jeg beholde min læge, når jeg flytter? Når du flytter, kan du enten: vælge at beholde din nuværende læge eller. vælge en ny læge som har åbent for tilgang af patienter.
Kan man beholde sin læge?
Patienter kan altid beholde deres praktiserende læge, uanset hvor i landet de flytter hen.
Kan jeg beholde min læge når jeg flytter?
Man kan altid beholde den læge, man har, uanset hvor langt væk man flytter. Flytter man længere væk end 15 km fra den nuværende læge (5 km i København, Frederiksberg, Tårnby eller Dragør Kommune) kan man vælge en ny læge, der har åbent for nye patienter.
Kan jeg gå til en anden læge end min egen?
Du har altid mulighed for at skifte læge, og du kan frit vælge en læge eller klinik, der har åbent for tilgang af nye patienter. I Find behandler på sundhed.dk kan du se, om en læge har åbent eller lukket for tilgang.
Hvornår på året er det gratis at skifte læge?
Hvis du vælger ny læge, samtidig med at du melder flytning. Hvis din læge stopper sin praksis. Når du fylder 15 år. Det er gratis at skifte læge i den måned du fylder 15 år og i måneden efter.
Min største beklagelse ved at blive læge
Hvad gør man hvis ens læge ikke tager en seriøst?
Hvis du ikke føler dette, så overvej at skifte læge. Hvis du som patient ikke er tilfreds med din praktiserende læge, har du mulighed for mod et honorar at skifte til en anden praktiserende læge med virkning inden for 14 dage - eller overgå til gruppe 2 medlemskab af Sygesikringen.
Hvad sker der med min journal når jeg skifter læge?
Hvis du skifter læge, fordi din tidligere læge har lukket eller overdraget sin praksis, bliver din journal overført til Sundhedsstyrelsen ved embedslægeinstitutionen i regionen til fortsat opbevaring, hvis du har valgt, at din journal ikke skal overdrages til din nye læge.
Hvor langt må man bo fra sin læge?
der ikke er mindst to læger med åbent for tilgang af nye patienter inden for 15 kilometer fra din bopæl (5 kilometer, hvis du bor i hovedstadsområdet). Lægen med lukket for tilgang skal acceptere dit valg. du gerne vil have en læge med lukket for tilgang, som ligger mere end 15 kilometer fra dit hjem.
Hvad gør man hvis man er utilfreds med sin læge?
- Hvis du klager over behandlingsstedet, afgøres din sag af Styrelsen for Patientklager.
- Hvis du klager over en eller flere konkrete sundhedspersoner, afgøres din sag af Sundhedsvæsnets Disciplinærnævn. Du behøver ikke at kende navnene på sundhedspersonerne.
Hvor meget koster en privat læge?
Priserne for et besøg af Privatlægen ligger mellem kr. 1.800 og kr. 3.200 afhængig af postnummer.
Hvad skal man gøre hvis man vil skifte læge?
Sådan gør du
Du skal have dit betalingskort klar, hvis du skal betale for at skifte læge. Vær opmærksom på, at du i nogle kommuner kun kan betale med Dankort. Har du ikke noget betalingskort, kan du henvende dig til kommunen og få hjælp. Når du skifter læge, skal du angive årsagen til, at du ønsker at skifte læge.
Hvor meget koster det at skifte læge?
Det er gratis at skifte læge, hvis: Din nuværende læge lukker sin praksis. Din nuværende læges praksis deles i flere. Du skifter læge i forbindelse med en flytning.
Hvad må en læge ikke?
En sundhedsperson må således ikke videregive oplysninger om en patients helbred og andre fortrolige oplysninger uden patientens samtykke. Tavshedspligten omfatter for eksempel oplysninger om diagnoser, undersøgelser, indlæggelser, behandling, psykiske eller sociale problemer. Alle oplysninger er fortrolige.
Hvor længe tager lægeskift?
Det er gratis at skifte læge, hvis du flytter adresse, ellers koster det 190kr. Lægeskiftet har virkning, fra du har betalt gebyret. Du modtager et nyt sundhedskort i løbet af 14 dage. Du kan vælge blandt alle alment praktiserende læger i Danmark, når lægen har åbent for tilgang af nye patienter.
Hvilken læge kan jeg vælge?
Din bopælskommune har en lægevalgsliste med oplysninger om de læger, du kan vælge imellem. På sundhed.dk kan du se, hvilke læger der har åbent for nye patienter. Hvis du vælger at være gruppe 2-sikret, kan du frit vælge mellem alle læger.
Kan ægtefæller få samme læge?
En person kan i nogle tilfælde vælge en læge med lukket for tilgang. Det gælder fx hvis ens ægtefælle eller den man bor med, er tilmeldt lægen, eller hvis man har været hvilende sikret. Det afgørende i forhold til betingelsen ”samboende” er, at man har samme folkeregistreradresse.
Hvad sker der hvis man ikke møder op hos lægen?
Speciallæger: Må opkræve 250 kr., hvis du udebliver fra en konsultation og 500 kr. for en operation eller lignende. Hvis lægen vil opkræve et gebyr, skal du senest ved tidsbestillingen gøres opmærksom på, at udeblivelse kan medføre et gebyr.
Hvorfor går mænd ikke til lægen?
”Mænd føler ofte, at lægen ikke er et sted for dem. De føler sig helt enkelt ikke tilpas der, og det fører til, at de kun kommer i nødstilfælde, som kan ende med at blive for sent,” fortæller Svend Aage Madsen. En anden vigtig årsag til, at mange mænd undgår at gå til læge, er, at de ikke ved nok om symptomer.
Hvad sker der hvis man ikke møder op ved lægen?
Speciallæge. Hvis en patient uden rimelig grund undlader at melde afbud fra en aftalt tid senest dagen før, må speciallæger ifølge deres overenskomst opkræve et gebyr på 250 kroner – og hele 500 kroner, hvis der er tale om en operation eller lignende.
Er man læge efter 6 år?
En læges uddannelse starter på universitetet. Efter 6 år er man færdiguddannet læge. Lægen starter i klinisk basisuddannelse (tidligere kaldet turnus) og dernæst i en introduktion til specialet.
Kan en læge nægte at lave en lægeerklæring?
En læge har alene pligt til at udfærdige en lægeerklæring, når en offentlig myndighed anmoder lægen herom. Dette fremgår af § 8, stk. 3, i lægeloven. Klager over, at lægen ikke vil udfærdige en lægeerklæring på en offentlig myndigheds anmodning, er omfattet af Patientklagenævnets kompetence.
Hvor mange patienter har en læge i gennemsnit?
Almen praksis består af ca. 3.500 fuldtidslæger fordelt på knap 2.000 praksisser. Der er i gennemsnit 1.600 tilmeldte patienter pr. fuldtids- læge.
Hvor længe gemmes lægejournaler efter død?
Der kan 75 år efter en persons død gives adgang til vedkommendes journal til eksempelvis slægtsforskere eller andre med en interesse i sagen. 6. Der kan efter en konkret lægefaglig vurdering gives adgang til dele af afdøde pårørendes journal for at kunne skabe klarhed omkring arvelige sygdomme i familien. 7.
Kan man skifte læge fra dag til dag?
Du har altid mulighed for at skifte læge, når det passer dig, og du kan frit vælge en læge eller klinik, der har åbent for tilgang af nye patienter. Hvis du ønsker en læge, som har lukket for nye patienter, skal du opfylde nogle kriterier for at kunne blive tilmeldt hos denne læge alligevel.
Kan man få slettet noget i sin journal?
Må jeg slette oplysninger fra en patientjournal? Oplysninger i journalen må ikke slettes eller gøres ulæselige. Dette gælder også selvom det er åbenlyst forkerte oplysninger, hvis man fx er kommet til at skrive noget om en patient i en forkert patientjournal.