Hvis du ønsker indsigt i dine journaloplysninger, skal du kontakte den, der har skrevet journalen, enten din egen læge, speciallæge eller den region, hvor du er blevet behandlet.
Hvor kan jeg se min journal fra egen læge?
- henvend dig til sygehuset eller behandlingsstedet.
- bed om aktindsigt i din journal.
- angiv dit navn og fødselsdato/personnummer.
- få kvittering for modtagelsen af din henvendelse.
- bed om hjælp fra en sundhedsperson til at forstå indholdet.
Hvordan får jeg adgang til min lægejournal?
Log på med MitID og se de sundhedsdata, det offentlige har registreret om dig. I din sundhedsjournal finder du de seneste oplysninger registreret om dig vedrørende behandlinger, medicin, lægemiddelallergier, laboratoriesvar m.m.
Hvad har min læge skrevet i min journal?
Min sundhedsjournal er et overblik over de seneste oplysninger registreret om dine behandlinger, din medicin, dine lægemiddelallergier og meget mere.
Kan man se sin journal fra øjenlæge?
Du kan få udleveret din journal indenfor 7 arbejdsdage efter modtagelsen af din anmodning. Udleveringen betyder oftest en kopi af journalen. Kopi af journalen kan gives til patienten samme dag, hvis øjenlægen, der foretager konsultationen/behandlingen, godkender formålet til udleveringen.
Accessing Your Medical Records
Hvor kan jeg se journal fra øjenlæge?
kopi af journalen sendes til dig via borger.dk. du kan få din journal til gennemsyn på behandlingsstedet (med aftale om journalgennemgang) journalen udleveres til dig som en fotokopi.
Hvordan kan man se om nogen har kigget i ens journal?
- Gå til minsundhedsplatform.dk og log ind med NemID/MitId.
- Klik på "Din Menu" i øverste venstre hjørne.
- Klik på "Log over journalopslag"
- Klik på "Sundhedspersonale" - her kan du se, hvem der har slået op i din journal.
Kan man få slettet noget i sin journal?
Forbrugere kan i dag ikke få slettet de oplysninger, som lægerne noterer i journalen på Sundhed.dk - heller ikke selv om de er forkerte.
Hvor kan jeg se min datters journal?
Her kan du se dit barns sundhedsplejejournal. Du skal oprettes som bruger, før du kan få adgang.
Hvem har snaget i min journal?
Log ind med NemID eller MitID og klik på “Din Menu”. Her vil du få muligheden for at vælge “Log over journalopslag”. Klik herefter på “Sundhedspersonale”, og du kan nu se, hvem der har tilgået din sundhedsjournal.
Hvad koster en lægejournal?
Bestilling og betaling. En udskrift koster normalt 150 kr. Udskriften bestilles og betales i den enkelte ret.
Er sundhed.dk det samme som MinSundhed?
I appen MinSundhed kan du få adgang til udvalgte sundhedsdata fra sundhed.dk.
Hvad gør man hvis man vil skifte læge?
Hvis du ønsker at skifte læge skal du gøre det på borger.dk. Det er gratis at skifte læge i forbindelse med flytning.
Kan jeg læse min journal?
Her kan du se din journal fra de offentlige sygehuse i Danmark. Journaloplysningerne stammer fra sygehusenes elektroniske patientjournaler og administrative systemer.
Hvor langt må man have til egen læge?
kan vælge læge eller klinik inden for en afstand på 5/15 km fra egen bopæl. Borgeren har ret til at vælge mellem to læger eller klinikker. Bekendtgørelsens § 2 redegør for regionens forpligtelser, hvis det ikke kan lade sig gøre. klinik, hvor afstanden er større end 5/15 km, hvis lægen har åben for tilgang.
Kan lægen se om man har hentet sin medicin?
I Medicinkortet kan du få overblik over din aktuelle medicin og recepter, se, hvor mange udleveringer du har tilbage, og anmode din læge om receptfornyelse.
Hvad har lægen skrevet om mig?
Efter et besøg hos lægen eller på hospitalet, kan det nogen gange være svært at huske, hvad der blev fortalt. Nu kan du se og læse, hvad lægen ved om dig. På www.sundhed.dk kan du se dine journaler, svar på undersøgelser og dit medicinkort. I sundhedsjournalen kan du se, hvad lægen har registreret om dig.
Kan man få aktindsigt i patientjournaler?
Du har ret til at få udleveret en kopi af din patientjournal. Du kan søge aktindsigt i din journal, hvis du er fyldt 15 år. Du kan også give andre fuldmagt til at søge adgang til din journal for dig.
Kan jeg se mit barns journal fra egen læge?
Det betyder, at man som forælder ikke kan se sit barns journaler fra sygehuset, laboratoriesvar, billedbeskrivelser, journaler fra praktiserende læge eller henvisninger (man kan kun se sit barns vaccinationer, medicinkort og log). Det er utrygt for forældrene.
Hvornår slettes journal?
Opbevaringsperioden for læger, tandlæger, kliniske tandteknikere, tandplejere, kiropraktorer, jordemødre og kliniske diætisters patientjournaler er mindst 10 år regnet fra den seneste optegnelse i patientjournalen. Hvorimod alle andre autoriserede sundhedspersoner skal opbevare deres patientjournaler i mindst 5 år.
Hvor kan jeg se min diagnose?
Sundhed.dk. I Sundhedsjournalen på sundhed.dk kan du se undersøgelsessvar og sundhedsdata fra alle landets hospitaler, praktiserende læger og andre behandlere.
Kan man genskabe slettede fotos?
Gendan billeder og videoer
Hvis du har slettet et element og vil have det tilbage, skal du kigge i din papirkurv for at se, om det er der. på din Android-telefon eller -tablet. Tryk og hold nede på det billede eller den video, du vil gendanne. Tryk på Gendan forneden.
Hvem har besøgt min journal?
Sådan gør man: På sundhed.dk skal man logge ind med NemId. Her skal man finde punktet ”log”, der er markeret med et øje. Her kan man se, hvilke sundhedspersoner der har tilgået ens oplysninger via systemer, der er koblet sammen med sundhed.dk.
Hvem har adgang til din journal?
Det er kun sundhedsfaglige med en patient i aktuel behandling, der ifølge loven må kigge i den pågældende patients patientjournal. Der findes eksempler på misbrug af adgangen til patientjournaler, flere af disse er blevet afsløret ved hjælp af Min Log på sundhed.dk.
Hvem har adgang til min sundhedsplatform?
Pårørende eller andre fortrolige over 18 år kan få adgang til en patients Min Sundhedsplatform. Patienten kan give fuldmagt digitalt eller ved at printe en erklæring, udfylde og aflevere den på hospitalet.