Hvis du ikke har en forsvarer, kan du få lov til at gennemse sagen hos politiet. Du vil i nogle tilfælde kunne få udleveret en kopi af materialet. Politiet kan i visse særlige tilfælde helt eller delvis nægte dig adgang til at se sagen, før sagen er endeligt afsluttet.
Hvor kan jeg se min politianmeldelse?
Du modtager en kvittering for anmeldelsen i din e-Boks og på borger.dk. Hvis du er fritaget for digital post, får du kvitteringen med almindeligt brev.
Kan man se politirapport?
Politiet skriver din forklaring i en politirapport, som du vil få mulighed for at læse igennem, og som du kan underskrive, hvis du er enig i indholdet. Du har ikke pligt til at læse eller underskrive politirapporten.
Kan jeg se om jeg er anmeldt til politiet?
Hvis du er blevet anmeldt, har du krav på at få oplyst, hvor Udbetaling Danmark har sine oplysninger fra, og de vedlægger anmeldelsen, når de skriver til dig. Hvis Udbetaling Danmark kender navn, adresse eller telefonnummer på den person, der har givet dem oplysningerne, vil det fremgå af det brev, de sender til dig.
Kan man få kopi af politirapport?
Dit forsikringsselskab vil normalt få tilsendt en kopi af politirapporten eller vores registrering af uheldet. Har forsikringsselskabet ikke fået oplysningerne, kan selskabet kontakte politiet og få oplysningerne tilsendt.
SJOVE DANSKE POLITI KLIP
Kan man se hvilke sager der er i retten?
På en retsliste kan du læse, hvilken type retsmøde der er tale om (fx hovedforhandling eller domsafsigelse), hvornår retsmødet foregår og i hvilken retssal. Du kan også læse, hvad og hvem sagen drejer sig om, og hvem der er juridisk(e) dommer( e).
Kan man se om en person er straffet?
Den offentlige straffeattest indeholder oplysninger om samtlige overtrædelser af straffeloven. Andre lovovertrædelser fremgår også af straffeattesten, hvis de har ført til frihedsstraf eller lign. Oplysningerne står på straffeattesten mindst 10 år efter lovovertrædelsen.
Hvad sker der når man er sigtet i en sag?
Om en sigtelse skal ende med en påtaleopgivelse eller en tiltale afgøres af en jurist hos anklagemyndigheden efter at politiet er færdige med at efterforske sagen. Hvis der rejses tiltale udarbejder anklagemyndigheden et anklageskrift, som sendes til retten og forkyndes for den da tiltalte.
Hvad sker der hvis man er blevet anmeldt?
Hvad sker der, når jeg er blevet anmeldt? Når vi modtager en anmeldelse, har vi pligt til at behandle den. Du vil fortsat modtage din ydelse, mens anmeldel- sen bliver behandlet. Du vil modtage et brev fra os, senest 10 dage efter vi har modtaget anmeldelsen.
Hvor lang tid tager det for politiet at behandle en sag?
Længere tid, før der rejses tiltale
Hvor det i 2021 tog politikredsen 156,4 dage at rejse tiltale i en sag, tog det i 2022 præcist 222,6 dage. Det svarer til en stigning på cirka 42 procent. Også hos Midt- og Vestsjællands Politi tog det sidste år længere tid, fra en sigtelse blev til en tiltale.
Kan politiet spore min telefon?
Rigspolitiet har nemlig oplyst Justitsministeriet om, at den såkaldte AML-teknologi - Advanced Mobile Location - er blevet rullet ud. Det betyder, at fra nu af når en borger ringer 112 med en smartphone, der anvender et Android-styresystem, vil alarmcentralen kunne lokalisere, hvor han eller hun er henne.
Hvornår ringer politiet til ens forældre?
Hvis du er under 18 år og bliver sigtet eller tiltalt i en straffesag, underretter politiet dine forældre om sigtelsen af dig. Politiet underretter også de sociale myndigheder i din kommune.
Hvad er ulovligt at sige til politiet?
Det er altid frivilligt, om du vil udtale dig til politiet. Du har altid pligt til at oplyse navn, adresse og fødselsdato, og du risikerer bøde eller anholdelse, hvis du ikke oplyser dette. Du har dog aldrig pligt til at oplyse politiet om andre oplysninger: heller ikke cpr-nr., eller telefonnummer m.v.
Hvornår får man svar fra politiet?
Hvis du kvalificerer dig til optagelsesforløbet, modtager du en mail med invitation til første prøvedag. Dagen ligger én til to uger efter ansøgningsfristen og foregår på to lokaliteter på Sjælland og i Jylland. Så vidt muligt tilstræber vi at indkalde dig til den lokalitet, der er tættest på din bopælsadresse.
Er man anonym når man anmelder til politiet?
2. Kan jeg være anonym? Når man foretager politianmeldelse, skal man opgive navn, adresse og cpr.nr. Man kan således ikke være anonym, da skadevolderen har krav på at vide, hvem der har anmeldt personen.
Hvor lang tid fra anmeldelse til sigtelse?
For første gang siden politireformen i 2007 tager det nu over 100 dage i gennemsnit for politiet at færdigbehandle straffesager. Ofre for kriminalitet må kigge stadig længere efter en hurtig afklaring, efter at de har anmeldt en sag til politiet.
Hvor lang tid kan man være sigtet i en sag?
Anklagemyndigheden skal i medfør af retsplejelovens § 718 a, stk. 2, underrette sigtede i sager, hvor der har verseret en sigtelse i 1 år og 6 måneder, uden at tiltalespørgsmålet er afgjort.
Hvordan kontakter politiet dig?
Hvad sker der, når jeg ringer 114? Når du ringer 114, bliver du mødt af følgende besked: Velkommen til dansk politi. Vi gør opmærksom på, at samtalen bliver optaget. Du kan derefter blive bedt om at indtaste postnummeret på det område, du befinder dig i.
Kan man få aktindsigt i en anonym anmeldelse?
Hvis du vil være anonym, skal du ikke skrive navn eller andre oplysninger om dig selv. Den anmeldte person har ret til aktindsigt, og vil ved anmodning om aktindsigt få udleveret anmeldelsen.
Kan politiet afvise en anmeldelse?
I nogle sager vurderer politiet, at der ikke er grundlag for at efterforske sagen, for eksempel fordi det forhold, der er anmeldt, ikke er strafbart. Så afviser politiet anmeldelsen, og der sker ikke mere i sagen. Politiet kan også beslutte at standse efterforskningen.
Hvorfor kommer politiet hjem til en?
Politiet kan anholde dig, hvis du med rimelig grund er mistænkt for at have begået en forbrydelse. Politiet kan anholde dig for at sikre din tilstedeværelse, forhindre at du begår flere forbrydelser eller for at forhindre, at du påvirker efterforskningen. Anholdelsen skal altså være nødvendig.
Hvad er forskellen på sigtet og tiltalt?
Anklagemyndigheden rejser tiltale, hvis det vurderes, at der er beviser nok til at få en sigtet person dømt. At rejse tiltale betyder, at sagen bliver sendt til retten med et anklageskrift, der beskriver den strafbare handling. Personen, som tidligere var sigtet, er nu tiltalt.
Er alle domme offentlige?
Enhver kan som udgangspunkt få aktindsigt i domme og kendelser. Her kan du læse om hovedreglerne for aktindsigt, og om hvordan du konkret søger om aktindsigt. Aktindsigt betyder bl. a., at man i både straffesager og civile sager har mulighed for at gennemse en doms konklusion, hvis man anmoder om det.
Hvordan finder jeg oplysninger om en person?
På borger.dk kan du søge information om en persons nuværende adresse. Du kan få aktuelle oplysninger om andre personer fra CPR f. eks. navne- og adresseoplysninger.
Hvor offentliggøres domme?
Fakta om Domsdatabasen
Domsdatabasen vil indeholde civile sager samt udvalgte straffesager med særlig offentlig interesse. Domme offentliggøres i hele domsstrenge. Kendelser fra Højesteret og Sø- og Handelsretten vil også kunne indgå.