En kommune har pligt til at yde støtte til betaling af beboerindskud, når indkomstbetingelserne er opfyldt. Hvis ansøgeren ikke har behov for lånet, kan kommunen give afslag.
Kan man låne til indskud gennem kommunen?
Selv om din husstands indkomst er højere end den fastsatte grænse, kan kommunen alligevel yde beboerindskudslån eller garantere for lån. Dette kaldes 'frivillige lån'. Disse lån kan ydes, uanset hvornår boligen er taget i brug. Kommunen bestemmer selv, i hvilke tilfælde kommunen vil yde et frivilligt lån.
Kan man søge enkeltydelse til indskud?
Du kan søge om hjælp til flytteudgifter, hvis flytningen forbedrer din bolig- eller erhvervssituation, og du ikke har økonomi til at betale. Støtten er en enkeltydelse. Du kan søge om hjælp til flytteudgifter som fx indskud, depositum og flytning.
Kan kommunen hjælpe med penge?
Kommunen kan i særlige tilfælde yde hjælp til udsatte borgere, som ikke selv kan betale for visse udgifter. Det kan fx være hjælp til enkeltudgifter, medicin, syge- og tandbehandling, midlertidig huslejeudgifter til udsættelsestruede lejere og flytning.
Kan kommunen hjælpe med bolig?
Kommunen kan i nødstilfælde hjælpe med at finde en almen bolig, hvis du har et påtrængende boligbehov, og hvis vi vurderer, at du ikke selv er i stand til at løse problemet på en rimelig måde.
Afsnit 1: Til møde med kommunen: Hvorfor?
Kan en sagsbehandler hjælpe med bolig?
Kommunen kan i nødstilfælde hjælpe med at anvise en almen bolig til enlige eller par, som har et akut boligbehov, og kommunen vurderer, at du eller I ikke selv er i stand til at løse problemet på en rimelig måde.
Kan man søge boligindskud?
Dog kan man kun søge om kommunalt lån til indskud, hvorimod man kan låne fra banker, låneselskaber eller mor og far til at betale et depositum. Som oftest skal man betale depositum, hvis det er et lejemål fra et privat udlejningsselskab, og et indskud, hvis det er lejemål hos et alment boligselskab.
Kan man få økonomisk støtte?
Er du i en vanskelig økonomisk situation, kan du søge kommunen om økonomisk tilskud til en række udgifter (hjælp i særlige tilfælde). Du kan fx søge om hjælp til: rimeligt begrundede enkeltudgifter, der er uforudsigelige, hvis du har været ude for ændringer i dine forhold.
Hvilke ydelser kan man få?
- Folkepension.
- Førtidspension.
- Arbejdsløshedsdagpenge.
- Sygedagpenge.
- Kontanthjælp.
- Revalidering.
- Børnebidrag.
- Børne- og ungeydelse (børnechecken)
Hvem kan søge paragraf 34?
Der kan ydes støtte til personer, som har været ude for en ændring af deres forhold, og som er særligt vanskeligt stillede på grund af høje boligudgifter eller stor forsørgerbyrde.
Hvornår kan man få engangshjælp?
En borger, der søger om kontanthjælp, kan tidligst få udbetalt kontanthjælp 1 måned efter den første henvendelse til kommunen. Fra tidspunktet for ansøgningen om kontanthjælp og indtil borgeren får udbetalt kontanthjælp, kan borgeren have ret til engangshjælp.
Hvem kan søge overlevelseshjælp?
Ret til overlevelseshjælp
Kriterierne kan dog variere alt efter hvilken ydelse, du søger til. Fælles er dog, at det kun er folk med lave indkomster eller i økonomisk udsatte situationer, der kan blive bevilliget disse ydelser. Der er dog specielle tillæg, du kan søge, hvis du er folkepensionist eller førtidspensionist.
Hvem kan få særlig støtte?
Du kan søge om særlig støtte til høje boligudgifter, hvis du: har været ude for ændringer i dine forhold, der har medført et indtægtstab. Det kan fx være arbejdsløshed, sygdom, ophør af samliv eller andre situationer, hvor du ikke er i stand til at klare dine almindelige økonomiske forpligtelser.
Hvad kan man få enkeltydelser til?
- Indskud til bolig.
- Samvær med dine børn.
- Sygebehandling, medicinudgifter m.m.
- Andre uforudsete nødvendige engangsudgifter.
Kan man låne penge trods RKI?
I princippet kan du godt få et lån, selv hvis du er registreret i RKI (Ribers Kredit Information). De fleste større banker, realkreditvirksomheder og forbrugslånsudbydere vil dog normalt være tilbageholdende, eller helt afvise lån til personer der står i RKI.
Hvad er forskellen på indskud og depositum?
Den væsentligste forskel er, at beboerindskud opkræves ved almene lejeboliger, hvorimod depositum opkræves ved almindelige lejeboliger. Formålet med begge beløb er dog, at fungere som en sikkerhed for udlejers udgifter i forbindelse med istandsættelse af lejemålet ved fraflytning.
Hvordan får man hjælp af kommunen?
- Søger du om økonomisk støtte, vil du ofte skulle søge digitalt via borger.dk.
- I andre tilfælde skal du søge direkte hos kommunen. Der er dog ikke krav til, hvordan du søger. Det kan være via e-mail, en blanket, ved at møde op, over telefonen og så videre.
Hvad er gratis ydelser?
Offentlige serviceydelser, man ikke skal betale for, men som i stedet finansieres over skatter og afgifter mv. Eksempler på gratisydelser er lægebehandling, sygehusophold og biblioteksudlån. I modsætning til brugerbetaling.
Hvad gør man, hvis man ikke har penge til mad?
Muligheder for økonomisk hjælp
Hvis du har særlige og helt nødvendige udgifter, som du ikke selv er i stand til at betale for, kan du søge om økonomisk hjælp i din kommune. Der er forskellige muligheder for økonomisk hjælp: Enkeltudgifter. Midlertidig huslejehjælp.
Hvad kan jeg søge af økonomisk hjælp?
- Mødrehjælpens Feriehjælp.
- Dansk Folkehjælp Feriehjælp.
- Folkeferie Fonden.
- Frelsens Hær - lejre og udflugter.
- Mødrehjælpens ideer til billige og gratis ferieoplevelser.
Hvad kan enlige søge?
Hvis du er enlig forsørger og ikke får folkepension, vil du som udgangspunkt være berettiget til ekstra børnetilskud. Det ekstra børnetilskud bliver også fastsat årligt og udgør 6.792 kr. i 2025. Der bliver dog kun givet ét ekstra børnetilskud, uanset hvor mange børn du har.
Hvad er en engangsydelse fra kommunen?
En enkeltydelse er en særlig økonomisk engangsydelse, som du kan søge til uforudsete, men nødvendige ekstraudgifter. For at opnå denne hjælp er det en betingelse, at du har været udsat for en social begivenhed og ikke selv har mulighed for at betale udgiften.
Kan jeg låne til indskud af kommunen?
Flytter du ind i en almen bolig, skal du betale beboerindskud, når du flytter ind. Indskuddet er i stedet for depositum og forudbetalt leje, som man skal betale i andre lejligheder. Du kan søge din kommune om et lån, hvis du ikke har mulighed for selv at betale indskuddet.
Hvor højt må indskud være?
Ifølge lejeloven må depositummet højst udgøre et beløb svarende til tre gange huslejen eksklusiv forbrug. Hvis huslejen forhøjes, kan udlejer også kræve, at depositummet forhøjes, så det fortsat svarer til 3 måneders husleje, medmindre der i lejekontrakten står, at depositummet ikke forhøjes ved huslejestigning.
Hvornår er man berettiget til akutbolig?
Akutboliger er boliger, der er ledige her og nu og som dækker et akut behov for bolig ved eksempelvis skilsmisse, økonomiske, helbredsmæssige og sociale problemer. Kan din kommune ikke hjælpe med dig med en akutbolig, så finder du her en række boliger, der pt. er ledige.